Arkadaşlar konu gereğinden fazla uzamış ancak son sözü ben söylemek istedim
Bahsedilen farklı konuları hesaba katmadan sadece internet sıkıntısı adına konuşuyorum
Ülkemiz her vatan evladının bildiği gibi Dünya da bir vaha
her imkana sahip, herşeyin en iyisini, en güzelini hakeden bir ülke. Hepimizde bu güzel yurdu en iyi halinde görmek isteriz
Hayal edin en hızlı internet, en güçlü ordu, en iyi diplomasi, en iyi demokrasi, en iyi milliyetçilik, en dürüst, adaletli, onu kuran Atalarımıza laik cumhuriyet, tarihi değer ile kişilere saygı, en büyük ekonomi ve teknoloji bir gün hepsinin hakeden ülkemizde olduğunu hayal edin hadi... ne güzel olur değilmi...
Fakat malesef hayalleri gerçekleştirmenin en hızlı ve kesin yolu bir an önce uyanmaktır
uyuyan herşeyi çarpıklığı ile kabul eden zihniyet ile, sadece hayal aleminde amaçsızca eleştiren zihniyet arasında hiçbir fark olmadığı gibi üzgünüm ancak ikisininde bize yararı yoktur (kimse üzerine alınmasın yorum yazan herkesin iyi niyetli olduğundan eminim ortaya bir söylemdir)
1000 mbps çok abartılı ve sadece local olarak ulaşılmış hız değeri olabilir internet hız verileri Dünya ortalaması ele alındığında 4 mbps avrupa ortalaması ele alındığında 9 mbps türkiye ortalaması ise 4 mbps civarıdır
ben sahsım adına 1000 mbps yi Türkiyenin değil dünyada bir ülkenin yakın zamanda ulusal olarak ulaşabileceği bir değer olarak görmüyor (internet kullanıcı sayısının artması veri hızı ortalamasını düşürür) ancak avrupa ortalaması olan 9mbps ve üstünün en düşük değer olarak Türk telekom tarafından da verilmesi gerektiğini bu konunun ülkemizde oldukça kötü bir zihniyetle hizmet değil sade kar amaclı yürütüldüğünü düşünüyorum saygılarımla
Dünya geneli ortalama veriler kaynak
http://www.speedtest.net/global.php#0