IDE Kontrolcü Sürücüsü
Konuyu inceleyin: https://www.chip.com.tr/forum/don ... -bulun_t122401.html
donanım kimlikleriyle google den aratın..
bulamazsanız buraya kopyalayın bizde bakalım..
tamam buldum sorunun kaynağını benim dvd-rw sürücüler
donanım kimliklerini yazın dedim de dikkat etmediniz galiba...size söledim cakirler67
aygıt ismi:JYH 5ABC12N4 SCSI CdRom Device
donanım kimlikleri:
ACPI\PNPA000
*PNPA000
aygıt ismi:JYH 5ABC12N4 SCSI CdRom Devicedonanım kimlikleri ne bakıcaksın oradan ve buraya kopyala yapıcaksın :)
aygıt yöneticisinde bu tam olarak yazmıyor bende deminden beri bunu arıyorum kusura bakmayın...
şimdi sizin dvd-cd rw gözükmüyor mu ?
biraz daha detaylı bir açıklama yapar mısınz?Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 26 Ekim 2009 23:11
kusura bakmayın sinir oldum hiçbişey bulamıyorum düzelttim şimdi
ACPI\PNPA000
*PNPA000
dvd-rw gözüküyor çalışıyor ancak aygıt yöneticisinde yazılımı yüklenmemiş gözüküyor
kaldırın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın...sonucuda sölemeyi unutmayın..
dediğiniz gibi kaldırdım sonra yeniden başlattım herhangi bir etkisi olmadı
chipset i yüklediniz mi ? yüklemediyseniz yükleyin bakalım
bios default mu ?default değilse default yapın ve öle sonucu gözlemleyin
chipset windows vista uyumluluğunda yükledim yoksa windows 7 uyumlu değil diyor neyse boşferin bu driverdan kaynaklanan bişey mecbur asus'un windows 7 uyumlu driver çıkartması lazım(vista kullanırken bişey yoktu zaten)sorun yaratır diye düşündüm ama aygıt düzgün çalışıyor...
kusura bakmayın , bu gece net hızım da biraz sorun var..ttnet ten kaynaklanan bir sorun..onun için geç yazıyorum...
Google den chipset i indirip , kurmayı deneyin..Windows 7 uyumlu mutlaka vardır...
eğer windows 7 uyumlu driverlar olsaydı zaten bu konuyu açmazdım daha önce asus'un sitesinede başka yerlerdende baktım windows vista uyumlu var aygıt yöneticisinde sorun var desin onu boşferin
dvd-rw düzgün çalışıyor bundan sonra bi pürüz çıkartmazsa sorun yok yardımmcı olduğunuz için sağolun iyi geceler...
depolama denetleyicileri kendi kendine düzeldi ismi falan değişti ağ bağdaştırıcılarında başka bir aygıt oluştu o uyarı veriyor bende zaten onboard lan karttan bağlandığım için o aygıtı kaldırdım:D şuan herşey normal virüsmü yapıyor az önce yüksek dereceli bir virüs yakaladımsystem32'de :D
Sevgili arkadasim eski dvd vista yada xp herneyse onunla drivers yüklüyorsunuz sonrasinda ise sorunlar ciktikca pek cok kisi camur atiyor.
arkadaşım benim bişeye çamur attığım falan yok sen beni yanlış anladın ben ilk başta driver falan yüklemedim windows 7 kendi buldu diye sonra sıkıntı çıktı sıkıntı çıkınca driverlar win7 uyumlu olmadığı için vista driverlarını deniyim dedim yani sorunun kaynağı driverlar değil! ayrıca dvd dışında internettede win 7 uyumlu driver download olarak koymamışlar ben ne yapabilirim