IDE kurtarma yazılımı

GRaNZaT
27-08-2007, 11:48   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,234 mesaj

Seagate 200 GB Ide bir sabit diskim var..dı... Bir kaç gün öncesine kadar.. Sisteme taktığımda ne bios görünüyor, ne de Windows dolayısıyla.. Sadece 2-3 saniye de bir ince bir bip sesi çıkarıyor.

Sorum şu, daha önce başına gelen olduysa ya da bilen varsa.. Ev ortamında bu tür bulunamayan/görünmeyen/tanınmayan sabit disklerin içinden veri kurtarmak üzere program var mıdır?

Borga-x
27-08-2007, 12:04   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Ne yazıkki bildigim kadarıyla yok. Başak bir makıneye bağlayıp Bios'un görüp görmedigini dene. Kendı makınanda başka bir hdd görüyor,  bozulanı görmuyorsa (ve kafa atmadıysa) elektronık devresi yanmış olabılır. Aynı HDD bulup değiştirmen gerekecektır. Eğer bilgiler önemli ise bu yapılacak tek çözümdür.

1 uzun: Bellek Problemi. Bellek modüllerinin yerine oturup oturmadığını kontrol etmek, bellek modüllerini farklı bir yuvaya takmak, belleği değiştirmek çözüm olabilir.

1 uzun 2 kısa: Görüntü hatası. BIOS ekran kartına ulaşamıyor olabilir. Ekran kartının yerine oturup oturmadığını kontrol etmek gerekebilir. Ekran kartı, ekran kartı belleği hatası ya da anakart ile ilgili bir problem de olabilir.

1 uzun 3 kısa: Görüntü hatasıyla aynı

Sürekli bipleme: Bellek ya da görüntü hatası, işlemci ısısının yükselmesi de olabilir. Diğer donanımları da kontrol etmek gerekir.

1 Bip: Bellek tazeleme hatası

2 Bip: Bellek parite devre hatası

3 Bip: 64"base" RAM hatası

4 Bip: Sistem saati hatası

5 Bip: İşlemci hatası

6 Bip: Klavye denetçisi hatası

7 Bip: İşlemci ya da anakart hatası

8 Bip: Görüntü kartı belleği hatası

9 Bip: BIOS yongası hatası

10 Bip: CMOS Hatası

11 Bip: Önbellek Hatası
birde bu bip sesinin tanımını burda bulabılırsen tam sorunun ne oldugunu çözebilirsin.Benim önerim budur.

GRaNZaT
27-08-2007, 12:13   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
4,234 mesaj

Sanırım hata bende, tam belirtmedim.. Belirttiğim bipleme sesi sabit diskten geliyor ve Windows'un her açılışta verdiği ses kadar kuvetli bir ses değil.. Yani problem sabit diskte, onun dışında sistemde bir sorun yok..

Borga-x
27-08-2007, 12:19   |  #4  
İlk Maestro
11,767 mesaj

O zaman büyük ihtimalle sabit diskin elektronik devresi ruhuna el-fatiha.. Dedıgım gıbı başka bır makınada deneme sansın varsa dene orda da aynı hatayı verıyorsa ne yazıkki aynı HDD'den bır tane daha alman gerekecek ve elk. devrelerini değiştirmelisin.

Bu arada bı bip sesi sakın tık sesi olmasın. Eğer tık tık atıyorsa o zaman o HDD komple elveda demelısın. Kafa atmışta olabilir. Önce bir denemelisin.

GRaNZaT
27-08-2007, 12:23   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
4,234 mesaj

Yok o tık sesini bilirim.. Emektar 80 GB lık bi ide'm vardı.. İçinde 1998 yılına kadar uzanan bilgiler vardı. Tabi o zamanlar 2.1 GB'tı sabitdiskim.. Ahhh ahhh.. Neyse, 80 GB'lığı aldığım gün bilgilerin tamamını 200 GB'lığa aktarmış, 80'e de sadce Windows kurmuştum. Aynı akşam çok hoş bir diz hareketi ile 80'liği uçurdum ve bu tık sesi geliyordu :) tık tık tık.. dinledikçe sinir mi olsam, yoksa şansıma dua mı etsem bilemedim. Bu seferki hatam 400 GB'lık aldım ama aynı gün yedeklemedim ve tüm bilgiler içinde.. Yöntemini duymuştum daha önce ama denemedim. Sanırım deneyeecğim. Zira biraz önce Seagate Fransa Bilgi Kurtarma Hattı'nı, 1800 € fiyat çektiler :)

Borga-x
27-08-2007, 12:32   |  #6  
İlk Maestro
11,767 mesaj

OHAAA fiyata bak... Bence sana önerdigim ılk yontemı denemelısın