IDF: Intel'in yeni teknolojileri tanıtıldı

CHIP Online
22-08-2008, 03:44   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Intel'in yeni teknolojileri IDF'te görücüye çıktı. Şahin Ekşioğlu San Francisco'dan bildiriyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/IDF- ... tanitildi_8346.html

San Francisco'da düzenlenen ve Intel'in yeni teknolojilerini tanıttığı IDF'te (Intel Developers Forum - Intel Geliştiriciler Forumu) biz de vardık! Şahin Ekşioğlu, CHIP ve CHIP Online'ın da davetli olarak katıldığı etkinlikten bildiriyor...

IDF'in fikir babası Pat Gelsinger'ın yaptığı IDF 2008 açılışından sonra sahneye gelen Intel'in yaşlanmayan çınarı Craig Barret, genel olarak teknolojinin ve Intel'in yıllar içinde insanların hayatını nasıl etkilediğini anlattı.

Konuşmasında eğitim ve sağlık gibi konulara sıkça değinen Barrett, iyi bir eğitim için anahtar noktanın öğretmenler olduğunu ve eğitimde iyi bir öğretmenin sahip olanabilecek en iyi araç olduğunu vurguladı. Bu yüzden eğitime para harcanırken öncelikle öğretmenlere yatırım yapmak gerektiğini belirten Barrett, aksi takdirde eğitim kalitesini yükseltmek için harcanan paraların boşa gideceğini söyledi. En ilginç tarafıysa Barrett'ın konuşmasında ABD'deki başta matematik olmak üzere diğer bilim dallarına ait öğretmenlerin kalitesinin düşük olduğunu belirtmesiydi. Ayrıca Barrett, 4 adet 100.000 dolarlık ödülün verileceği ve gelecek Nisan ayında sonuçlanacak The INSPIRE-EMPOWER programını açıkladı. Bu program teknolojiyi, eğitim, sağlık, ekonomik gelişim ve çevre konularıyla birleştirecek yenilikçi fikirler arasındaki bir yarışma olarak özetlenebilir.

Tüm konu: IDF: Intel'in yeni teknolojileri tanıtıldı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: IDF'te tanıtılan yeniliklerden sizi en çok heyecanlandıran...

estante
22-08-2008, 08:29   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
207 mesaj

Beni bu haberden sonra en çok heyecanlandıran iki şey oldu 1. 8 Çekirdeğe az kaldı haberi, 2.Atom ve Gypsii mobil internet cihazı haberleri.. 8 çekirdek vay beee adamlar çalışıyor..

Uçak97
22-08-2008, 13:54   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

afferinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnBeğendimBeğendimBeğendimBeğendimAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışBeğendimAlkışKahkahaKahkahaKahkahaGülüşGülüş

Son Düzenleme: Uçak97 ~ 22 Ağustos 2008 13:55