IE'siz Win 7 Opera'yı hala memnun edemedi

CHIP Online
18-07-2009, 20:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

IE8'in Avrupa'daki Win 7 sürümlerindentamamen çıkartılmayacağı açıklandı, Opera yine küplere bindi.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ie-s ... -edemedi_14036.html

Resimlerle: Geçmişe yolculuk: Internet Explorer ile 14 yıl

Geçtiğimiz günlerde Microsoft, Windows 7'nin AB için özel hazırlanan sürümünde Internet Explorer 8'in yer almaması için nasıl bir önlem alındığının teknik detaylarını paylaştı. Açıklamalardan anlaşılan IE8'in aslında Windows 7 E ile birlikte geleceği fakat aktif halde olmayacağı yönünde. Yani Microsoft, IE8'i Win 7'den tamamen silmiş değil. Sadece işletim sisteminin pek çok özelliğini etkinleştirme dışı bırakabilen yeni bir Windows 7 özelliği yardımı ile kullanılmayacak şekilde düzenlemiş durumda. Bu, kullanıcıların veya bir Windows güncellemesinin IE8'i kolaylıkla kullanılabilir hale getirebileceğini gösteriyor.

Bu açıklamanın ardından, Microsoft ve AB'nin arasının açılmasına neden olan şikayeti yapan Opera'dan konuyla ilgili yorumlar geldi. Opera (tahmin edebileceğiniz gibi) bu durumdan tatmin olmuş değil. Hatta tatmin olmanın ötesinde, Microsoft'un ileri bir tarihte bir Windows güncellemesi ile IE8'i aktif hale getirmeyi planladığı düşüncesine sahip. Avrupa Birliği konuyla ilgili resmi kararını ise henüz vermiş değil.

Tüm konu: IE'siz Win 7 Opera'yı hala memnun edemedi

İzleyin: Opera Unite

Resimlerle: Geçmişe yolculuk: Internet Explorer ile 14 yıl

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Microsoft'un bu uygulaması yeterli mi?

bycentrino
18-07-2009, 20:51   |  #2  
bycentrino avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
210 mesaj

Opera da çok şey istiyor
Sanki windows u kendisi üretseydi içinde kendi browser ı olmayacaktı

ADEM-KAYA
18-07-2009, 21:31   |  #3  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

alıntı:IE8'in Avrupa'daki Win 7 sürümlerindentamamen çıkartılmayacağı açıklandı, Opera yine küplere bindi.
burada yazım hatası olmuş;) (sürümlerindentamamen)..
Tartışıyoruz: Sizce Microsoft'un bu uygulaması yeterli mi?
opera da kendini iyice aşmış..o kim oluyor..itirazı olan ms a çatıyor;)

SalvadorKanji
18-07-2009, 22:00   |  #4  
Yeni Üye
46 mesaj
Alıntı: bycentrino  
Opera da çok şey istiyor
Sanki windows u kendisi üretseydi içinde kendi browser ı olmayacaktı

Kesinlikle katılıyorum. Şaka gibi bunlar yaa. Bir opera bir mozilla. Kendileri yapsınlar bakalım işletim sistemi ve Dünyadaki tek pazar olsunlar ozaman görücem ben onları ne yapacakalr. Onlar Microsoft'dan da öte sadece kendi browserlarını mecbur koşarlar. tarayıcısız bir Windows ile insanlar nasıl tarayıcı indirecek ben onu merak ediyorum.. Şaka gibiler.. Opera haddini aşalı çok oldu, oturup böyle çene yorup sağa sola laf yetiştireceğine adam gibi browser yapsın...

bycentrino
18-07-2009, 23:29   |  #5  
bycentrino avatarı
Yıllanmış Üye
210 mesaj
Alıntı: SalvadorKanji  

........ tarayıcısız bir Windows ile insanlar nasıl tarayıcı indirecek ben onu merak ediyorum....................
Tebrik ediyorum hiç aklıma gelmedi böyle bi şeyAlkış

Eğer operanın dediği gibi bir windows olursa şu konuşmalar gündelik hayatın bi parçası olacaktır
Windows unda browser ı olmayan adam, arkadaşına derki: Senin browserından browser indirebilir miyim?Gülüş

SalvadorKanji
18-07-2009, 23:48   |  #6  
Yeni Üye
46 mesaj
Alıntı: bycentrino  
Windows unda browser ı olmayan adam, arkadaşına derki: Senin browserından browser indirebilir miyim?Gülüş

Puhahahaha çok iyiydi Kahkaha

Senin browserından browser indirebilir miyim? benimkinde yokta Kahkaha

_Neo_
19-07-2009, 00:04   |  #7  
_Neo_ avatarı
Yıllanmış Üye
806 mesaj

Windows yüklenirken microsoft ile anlaşmış  tarayıcı kitlesi (opera,firefox ve diğerleri) + IE ekrana gelip tüketici istediğini yüklesin Bu onları tatminkar etmezse opera sahadan çekilsin.=)

Son Düzenleme: _Neo_ ~ 19 Temmuz 2009 00:20
Selçuk İslamoğlu
19-07-2009, 00:08   |  #8  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Alıntı: _Neo_  
Windows yüklenirken microsoft ile anlaşmış  tarayıcı kitlesi (opera,firefox ve diğerleri) + IE ekrana gelip tüketici istediğini yüklesin;) Bu onları tatminkar etmezse opera sahadan çekilsin.=)

Sonra benim yaptığım browser yüzünden de bu sefer MS'i dava edeyim, sadece 3 browserı veriyor diye... Sonra VLC player dava etsin, sonra Kaspersky dava etsin...

Bunu sonu var mı?

Microsoft'un öyle bir şey yapması şu anlama geliyor: "O browserlar için de teknik destek vermek zorunda kalacak", niye yapsın öyle bir şey?

_Neo_
19-07-2009, 00:15   |  #9  
_Neo_ avatarı
Yıllanmış Üye
806 mesaj
Alıntı: Selçuk İslamoğlu  

Sonra benim yaptığım browser yüzünden de bu sefer MS'i dava edeyim, sadece 3 browserı veriyor diye... Sonra VLC player dava etsin, sonra Kaspersky dava etsin...

Bunu sonu var mı?

Microsoft'un öyle bir şey yapması şu anlama geliyor: "O browserlar için de teknik destek vermek zorunda kalacak", niye yapsın öyle bir şey?

Selçuk abi ben o niyetle yazmadım yanlış anladın beni.Operaya kalsa bunuda isteyecek anlamında düşünerek yazdım:)

hiko91
19-07-2009, 00:34   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,899 mesaj

opera haklı bence .cunku ms sadece operanın degl butun tarayıcıların onune tas koymus oluo.rekabet ortamı olmu cunku.pc ye sadece exe lerını koysunlar tarayıcıların ısteyen onu ınstall yapar.

bycentrino
19-07-2009, 10:02   |  #11  
bycentrino avatarı
Yıllanmış Üye
210 mesaj
Alıntı: Selçuk İslamoğlu  

Bunu sonu var mı?

BeğendimBeğendim
Alıntı: hiko91  
opera haklı bence .cunku ms sadece operanın degl butun tarayıcıların onune tas koymus oluo.rekabet ortamı olmu cunku.pc ye sadece exe lerını koysunlar tarayıcıların ısteyen onu ınstall yapar.
MS neden diğer browser ların önüne taş koymuş olsunki
isteyen zaten firefox, opera veya diğerlerini indirip kurabiliyor
ben önce firefox kullanıyordum ie8 i denedim ve ie8 e geçtim(yani seçebilme özgürlüğü)
yani en kötü pc kullanıcısı bile artık bi programı indirip kurabilecek seviyede
browser üreticilerine düşen görev ise rekabet edebilecek kaliteli tarayıcı yapmak

AkyüzCan
19-07-2009, 10:30   |  #12  
Yıllanmış Üye
278 mesaj

Bence opera haklı microsoft un   avrupa için üretilen windows 7 sürümlerinde internet explorer exe dosyasını bulundurmaması da yeterli değil .Bu sisteme internet explorer 6 ve üstü kurulumu uygun değildir ibaresi ile birlikte, ne olur ne olmaz internet explorer setup exe dosyasınıda Microsoft Security Essentials (MSE). e zararlı yazılım kodu ile eklemesi  gerekir.Windows 7 Ticari satış paketlerinde de microsoft -bu isletim sisteminde avrupa birliği ile ortak görüş doğrultusunda-  firefox ve opera tarayıcılarını önerir yazması bence daha uygun.Aslında çok da fazla şey değil istenilen...Gülümseme

Son Düzenleme: AkyüzCan ~ 19 Temmuz 2009 10:38
Kapalı Hesap (135391)
19-07-2009, 11:57   |  #13  
Kapalı Hesap
2,758 mesaj
........ tarayıcısız bir Windows ile insanlar nasıl tarayıcı indirecek ben onu merak ediyorum....................
Ben Excell 'Den Giriyorum  KahkahaBenim Pc de Tarayıcı Yoktu Excell 'Den İndirdim Beğendim

AliGren1907
19-07-2009, 14:22   |  #14  
AliGren1907 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
103 mesaj

Madem MS rekabet ortamını bozuyor Operada bilgisayarlarda ie istemiyor exe nin bulunmasını bile istemiyor o zaman operada bir sistem geliştirsin isteyen istediği tarayıcıyı indirebilsin diye.Microsoft diğer tarayıcıları sisteme yüklemek zorunda mı acaba?

Hayır değil bence.Microsoft istediği exe dosyasını sisteme koyar hatta bir sistem yapar Opera adlı tarayıcının çalışmaması için bunuda yapar.Operayı kullananlar hatta operayı geliştirenler bile zamanında windows kullandı nedir bu şimdi o zaman opebuntu yapsınlar bir işletim sistemleri olsun oraya koysunlar operayı ie olmasın debian önersinler kullanıcılara ff ve opera otomatik olarak yükleniyor debian sisteminde nasılsa.canı sıkılan ms'a çatıyor ne işdir anlayamadım.yoksa her tarayıcı yüklü gelirse microsoft her birine teknik destekmi verecek.

Bigünde Winamp gelir der neden sadece wmp yüklü benim rekabet ortamım bozuk oda yüklenmesini ister pcye e bu gidişte tüm programlar dava açar :) bilgisayarın harddiski dolu olarak önümüze sunulur :D

SalvadorKanji
21-07-2009, 12:08   |  #15  
Yeni Üye
46 mesaj

Bence çok açık ve net MS istediğini koyar istediğini koymaz. Haliyle kendi programlarını koyacaktır -ki bence en doğal hakkıdır. Sistemi yapan kendisi. Eğer bu durum diğerlerini rahatsız ediyorsa gitsinler kendi sistemlerini kendi yapsınlar. Bakalım MS in sistemlerinin Milyonda birini yakalayabileceklermi.. Herkes Haddini bilecek, bu piyasanın en büyüğü MS dir..

thegenius
20-08-2010, 21:40   |  #16  
Yıllanmış Üye
131 mesaj

hehe sigaralarin ustundeki uyarici etiketler gibi ie oldurur. ie kisirlia yol acabilir. ie deniz korsanlari ile isbirligi yaprasa jonilerle ugrasmak zorunda kalabilirsiniz gibi uyarilar olursa da yeterli olabilir.
bide halka acik yerlerde ie otomatik devre disi kalmali mesela internete baglaninca : P
ben operadan sasmam. cepte pcde heryerde en iyisi opera.

thegenius
20-08-2010, 21:43   |  #17  
Yıllanmış Üye
131 mesaj
Alıntı: SalvadorKanji  
Bence çok açık ve net MS istediğini koyar istediğini koymaz. Haliyle kendi programlarını koyacaktır -ki bence en doğal hakkıdır. Sistemi yapan kendisi. Eğer bu durum diğerlerini rahatsız ediyorsa gitsinler kendi sistemlerini kendi yapsınlar. Bakalım MS in sistemlerinin Milyonda birini yakalayabileceklermi.. Herkes Haddini bilecek, bu piyasanın en büyüğü MS dir..
sorun oem yazilimlar yanilmiyorsam yani bi pc alinca yaninda sana zorla izbandut kilikli bi terorist mi ev islerinde yardimci mi yoksa ne oldugu belli olmayan bi adam vercez diye tuttursalar sence buna haklari var mi ?