IE8'den kızdıran uygulama

CHIP Online
05-05-2009, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Microsoft'un IE 8 ile hayata geçirdiği çok tartışılan uygulaması kullanıcıları kızdırdı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/IE8-den-kizdiran-uygulama_12502.html

Resimlerle: Geçmişe yolculuk: Internet Explorer ile 14 yıl

Microsoft'un tarayıcı savaşlarındaki son kozu Internet Explorer 8 pek çok kullanıcı tarafında beğeni ile karşılandı. Daha hızlı ve daha güvenli olması nedeniyle pek çok kullanıcı bu güncellemeyi kaçırmadı ve eski Internet Explorer sürümlerini yenisine güncellediler. Hatta tercih ettikleri tarayıcılar Internet Explorer olmayan kullanıcılar bile, en azından bir göz atmak için Windows işletim sistemlerininki IE sürümünü 8 ile güncellediler.

Her ne kadar beğeni toplasa da Internet Explorer 8'in bir huyu pek çok kullanıcıyı rahatsız etti. Kurulum esnasında iki seçenek sunan IE8, hızlı kurulumu tercih eden kullanıcıların var sayılan tarayıcı ayarlarını sormadan değiştiriyor. Üstelik bununla ilgili bir soru sormamanın ötesinde, herhangi bir uyarıda da bulunmuyor. Kullanıcılar ancak bir bağlantıya tıkladıklarında bu değişimi fark edebiliyorlar.

Internet Explorer yüzünden tekelcilik suçlamaları ile karşı karşıya olan Microsoft'un böyle bir uygulamaya gitmesi varsayılan tarayıcısı farklı olan kullanıcılardan tepki topladı. Bakalım bu tartışma nereye kadar devam edecek?

Tüm konu: IE8'den kızdıran uygulama

İzleyin: IE8: Tarayıcı performans testi

Resimlerle: Geçmişe yolculuk: Internet Explorer ile 14 yıl

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu değişiklik için bir uyarı veya soru olması gerekemez miydi?

emrah33
05-05-2009, 00:48   |  #2  
emrah33 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
802 mesaj

Elbetteki gerekirdi ama bu bence gayet normal bir durum çünkü windows ilk kurulduğunda zaten varsayılan tarayıcı olarak internet explorer ile beraber geliyor.Yani bana göre zaten ev sahibi internet explorer.Ben firefox kullanıyorum ama internet explorer 8 kurulumundan sonra varsayılan tarayıcımı firefox yaptım.Bu büyük bir sorun değil bence.Sorun rekabet başka birşey değil.İnternet explorer için tekelcilik lafı çok saçma ve diğerleri için uyan bir atasözümüz; "Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış"

Süleyman.
05-05-2009, 00:59   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Quicktime, Winamp filan da yapıyor aynısını. Tabi şık değil. Sorması lazım bence.

frozen
05-05-2009, 02:26   |  #4  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj

Express settings adı altında Chip in kullandığı resimde de görüldüğü gibi kurulum sırasında ayarlanacak detaylar seçeneğin altında liste halinde yazıyor. Adı üstünde hızlı kurulum. Kişi onu okumadan ileriye basacak kadar sorumsuz ve dikkatsiz ise suçu neden kuruluma atıyor? Suçlamak kolay, önce biraz düşünmek gerekir. Hangi tarayıcı kurulum sırasında hızlı ayarlarında kendine ait ayarlamaları yapmıyor ki. Haber olma potansiyeli bile saçma bence.

hsngrms
05-05-2009, 03:58   |  #5  
Yıllanmış Üye
401 mesaj

abartacak ne var hem ne alaka tekelcilikle varsayılan arama motorunu windows live yaptı diye mi demediğiniz kalmamış
ben kurarken hızlı listenin altına da baktım orada yazıyordu hepsi hiçte habersiz değil üstelik uyarı vermesi gerek demişler çok saçma adam sana seç diyor seçince de niye seçtin mi diyecek tabiki uyarı vermeden yapacak ayarları

Son Düzenleme: hsngrms ~ 05 Mayıs 2009 04:01
mgp
05-05-2009, 08:56   |  #6  
Üye
55 mesaj

frozen dediğini diyecektim benim yerime yazmış saolsun.
Türkler önce okuma alışkanlığı edinsin sonra yorum yazacak kadar olgunlaştığında yorum yazsın. Ha bu demek değildir ki
explorer kullanıcısıyım sadece eğriye eğri doğruya doğru. ki bunu tartışmak da yanlış ne zaman biz bir browser yazarız o zaman başkalarına b.k atma hakkımız doğar..

hoglu
05-05-2009, 10:17   |  #7  
Yıllanmış Üye
130 mesaj

Chip artık sanırım günlük haber bulmakta biraz zorlanıyor. İnanın bana daha önemli konular var..

H@ckerCesur
05-05-2009, 11:22   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,881 mesaj
hoglu
Chip artık sanırım günlük haber bulmakta biraz zorlanıyor. İnanın bana daha önemli konular var..
Eminim öyledir... Kızgın
Sonuçta bu da bir haber ve bence önemli bir haber. Hem önemli olmasa sen yazmazdın dimi...

Microsoftun bu yaptıgı bilinçli bir hata(!) olmakla birlikte kullanıcıya sorması gerekiyordu.

Tekelcilige hayır diyorum. Göz kırpma

mr.kiyak
05-05-2009, 11:56   |  #9  
Üye
70 mesaj

Rekabettir ne yapsa yeridir. Bilinçili bir kullanıcı tekrar varsayılan ayarlarını değiştirebilir. Firefox ve Opera kurulumlarında da varsayılan olarak ayarlansın mı diye soruyor ama öyle bir yere konuyor ki o tick işareti hızlı bir şekilde kurulum yapanlar onları da es geçiyor. Bu pek çok programda google toolbar vb uygulamalar kullanıcıya sorulsa bile erişilebilirlik açısından kurnaz alanlara yerleştiriliğ istemediğiniz halde pek çok eklenti kurmuş oluyorsunuz. Dikkatli olmak lazım.

Mustafa Can
05-05-2009, 12:58   |  #10  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj
frozen
Express settings adı altında Chip in kullandığı resimde de görüldüğü gibi kurulum sırasında ayarlanacak detaylar seçeneğin altında liste halinde yazıyor. Adı üstünde hızlı kurulum. Kişi onu okumadan ileriye basacak kadar sorumsuz ve dikkatsiz ise suçu neden kuruluma atıyor? Suçlamak kolay, önce biraz düşünmek gerekir. Hangi tarayıcı kurulum sırasında hızlı ayarlarında kendine ait ayarlamaları yapmıyor ki. Haber olma potansiyeli bile saçma bence.
+1BeğenmedimBeğenmedimBeğenmedimBeğenmedimBeğenmedimBeğenmedimBeğenmedimBeğenmedimBeğenmedimBeğenmedim

Fattur
05-05-2009, 23:06   |  #11  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj
H@ckerCesur
Eminim öyledir... Kızgın
Sonuçta bu da bir haber ve bence önemli bir haber. Hem önemli olmasa sen yazmazdın dimi...

Microsoftun bu yaptıgı bilinçli bir hata(!) olmakla birlikte kullanıcıya sorması gerekiyordu.

iyide orda zaten varsayılan tarayıcı ie yap diyor.Oku beğenmezsen ötekini seç.Bence ortada suç falan yok.Chip haber bulmakta zorlanmaya başlıyor bugünlerde galiba.Veyahut da bir editörümüz zorlanıyor..

uGuR.uK
05-05-2009, 23:21   |  #12  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

adı üstünde "hızlı kurulum", varsayılan ayarları sormadan yükler bu kadar basit. ayarları görmek-kurcalamak istiyorlarsa özelden halletsinler kardeşim, bu kadar çamur atmayın artık be...

hoglu
06-05-2009, 19:36   |  #13  
Yıllanmış Üye
130 mesaj
H@ckerCesur
Eminim öyledir... Kızgın

Benim yazmamın sebebi önemsiz olduğunu belirtmek içindi. Kusura bakma bence haber değeri olmayan bir haber (neticede bir haber ama değeri yok).

TuncaBozkurt
16-05-2009, 18:30   |  #14  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Aynen katılıyorum. Biraz okusa insanlar ne yazdığını bu tür sorunlar çıkmaz değil mi? Yazmıyor mu Hızlı Kurulum'un ne yapacağı altında?