Arkadaşlar internet explorer 8 kulanıyom bazı sitelere girerken dns çözümleyemediğinden bekliyom sonra site geliyor bu beklemeyi ortadan kaldırabilen yarmı yardım edin lütfen bilen varsa yazsın
İE8
- 1
- 2
daha hızlı bir dns sunucusu girsem diyom güvenkil açısında internet bankacığı açısında bir sorun olur
Güvenli ve hızlı bir DNS sunucusu kullanabilirsin...
208.67.222.222
208.67.220.220 mesela
Ayarlarımı otomatik algıla kısmını da gözden geçir. Eğer varsa, IE8 içindeki eklentileri de kaldır.
open dns nedir? ip sorguladıktan sonra bilgilerimiz dns ten geçmiyor mu oda bilgilerimize eriş
Bu servisin adı "OpenDNS"
DNS'in çalışma prensibini anlatayım o zaman:
Bir adres yazdığınız zaman, www.chip.com.tr gibi örneğin. Bilgisayarınız bunu anlamaz. Internet üzerinde herşey IP'lere göre yapılandırılır. www.chip.com.tr diye bir adres yoktur, IP vardır. Bilgisayarın DNS sunucusuna şunu sorar: "Ben www.chip.com.tr adresine gitmek istiyorum, bana yol gösterir misin?"
DNS de yanıt verir: "Şu şu IP'de, buyur git"
Daha sonra makinan o IP'yi aklında tutar. O IP ile haberleşir. DNS'e bir daha uğramaz (Ta ki bilgisayarını yeniden başlatıncaya kadar) Uzun lafın kısası bilgilerin DNS üzerinden gönderilmez. DNS sadece bilgisayarına bir adresin hangi IP'de olduğunu söyler. Sadece kısa bir sorgudur.
selçuk arkadaşım o zaman neden otomatik dns algıla seçtiğimizde sadece neden explorer böyle bekliyor chrome,firefox sorun çukartmadan hemen siteye giriyorlar lütfen cevap yazarmısın?
Son Düzenleme: sendotilyon ~ 03 Temmuz 2009 14:59
selçuk arkadaşım o zaman neden otomatik dns algıla seçtiğimizde sadece neden explorer böyle bekliyor chrome,firefox sorun çukartmadan hemen siteye giriyorlar lütfen cevap yazarmısın?
"Otomatik DNS algıla" değil o seçenek. Proxy ayarları vs. varsa onları kontrol edip etmediği... Bağlantı ayarları genel olarak.. IE her türlü bağlantı türünü desteklemek durumunda da o yüzden.
Genel olarak XP'ye özgü ayrıca bu sorun. Okur İpuçları bölümünde IE8 ayarları ve hızlandırma ile ilgili detaylı bir başlık var, orada yazılanları uygulayabilirsin.
o zaman İE'den ayriç tarayıcılar proxh ayarlarını desteklemiyor mu?ondan o yüzden hemen bağlanıyormu?
Alakası yok. Onlar da Proxy ayarlarını destekliyorlar. Ama burada kişisel bağlantıları değil, genelde şirketlerde bulunan büyük çaplı ağ bağlantılarını ve ağ sistemlerini de ve güvenliğini de düşünmek zorunda MS.
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 1
1,579 mesaj
Burada söylenenler harici yapman gereken bir şey yok gibi. OpenDNS herşeyine yeter...
Varsa, Antivirüsünü veya onun gibi firewall vs. kontrol et. Genelde IE'yi engellemeyi pek bir seviyorlar.
Son Düzenleme: Tırtıl ~ 03 Temmuz 2009 20:48
- 1
- 2