IE9'u daha güvenli yapan 4 özellik!

CHIP Online
17-03-2011, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Internet Explorer 9'un interneti daha güvenli hale getiren 4 özelliğini inceledik. Haberimizde...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ie9- ... -ozellik_25850.html

Resimlerle: En iyi 20 güvenlik aracı!

Geçtiğimiz günlerde final sürümü yayınanan Internet Explorer 9'un donanım hızlandırmalı grafikleri ve getirdiği yeni tarayıcı tecrübesi hakkında beta sürümlerinden bu yana çok şey konuşuldu. IE9'daki güvenlik geliştirmeleri ise dikkatleri daha az üzerine çekti. İşte IE9'u daha güvenli yapan 4 yeni özellik:

1. İzleme koruması: Çevrim içi gezintinizin gizliliğinden endişe ediyorsanız, Microsoft'un 'beni izleme' konusuna getirdiği melez çözüm, şu an mevcut olanların en iyisi gibi görünüyor. IE9'da izleme koruma listeleri ile HTTP üst bilgi yöntemi bir araya getiriliyor. Bu yaklaşımlar ile tarayıcı oturumunuzun isteğiniz dışında izlenmesi minimuma indiriliyor.

2. Tarayıcı ayırma: IE9'daki 'sabitlenmiş siteler' işlevini kullanarak bir siteye eriştiğinizde, site masaüstü tarayıcısından bağımsız olarak kendi oturumunda açılıyor. Bu oturuma ait çerezlere, ana masaüstü penceresinin diğer sekmeleri veya pencereleri tarafından erişilemiyor ve diğer sitelerin kötüye kullanma girişimlerinden uzak tutuluyor.

Tüm konu: IE9'u daha güvenli yapan 4 özellik!

İzleyin: Windows 7 ve güvenlik

Resimlerle: En iyi 20 güvenlik aracı!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Internet Explorer 9'un güvenlik özelliklerini nasıl buluyorsunuz?