iki adet Wi-Fi kartını aynı anda kullanma

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
SedatFahriOnat
21-03-2006, 12:09   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
23 mesaj

Merhaba,

İki ayrı Access-Point 'e aynı anda erişmek istiyorum. Bu sebeple bilgisayarımda 1 tane olan wi-fi kart sayısını 2 'ye çıkardım fakat Device Manager 'de yenisinin üzerinde ünlem var ve çalıştıramıyorum diyor.

Benim amacım tek bilgisayardan 2 adet Access-Point 'e aynı anda erişmek.

Kartların ikisi de aynı marka model.

Teşekkürler.

Son Düzenleme: SedatFahriOnat ~ 21 Mart 2006 12:09
Mdg
21-03-2006, 23:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
258 mesaj

aynı anda  çift ip ile internete  çıkış yapanamzsın bu durumda  bağlantılardan birini upstream birini downstream  olarak ayarlarsan ancak o zaman olabilir kaldıki bunun yerine wireless  bridging   di sanırsam o protokol ile  access  pointleri birbirine yansıttırarak tek bi nic ile  2  bağlantıya aynı anda  bağlanabilirsin fakat  bu  byük ihtimalle sadece teoride  işe yarar  benim görüşüm ileri düzey bi router'a 2 wlan interface  bağlayıp  router ile  yerel ağını  beslenem  böylelikle  istediğin amaca ulaşmış olursun

açıkçası  bunlar  fazla profesyonel işlemler  bunlara dökeceğin parayla  rahatlıkla  internet  bağlantını  geliştireiblirsin

SedatFahriOnat
22-03-2006, 09:03   |  #3  
OP Yeni Üye
23 mesaj

Benim sorunum şudur;
her iki access-point 'e bağlanarak onların bağlı olduğu network e bağlanmak. Internete her ikisinden de bağlanmak değil derdim. Her iki network ü de aynı anda kullanmak istiyorum. Çünkü iki access-point 'in birbiri ile bağlantısı yok.
teşekkürler
Sedat ONAT

Mdg
22-03-2006, 15:50   |  #4  
Yıllanmış Üye
258 mesaj

birde  başka model  bi kart ile  dene o zaman
kaldıki senin şu andaki  sorunun  sadece kişisel donanım'ınla  ilgili kartları  tek tek dene  ikisininde  düzgün çalıştığına emin ol en son bahsettiğin şeyi ben kendi evimde  yapıyordum kendi  access point'ime  notebook'umdaki dahili w-nic   ile bağlanırken  çekim alanımdaki diğer access point'e  ise extra  bi pcmcia  w-nic  ile  bağlanıyorum  ancak eğer  2  network'dede  internet  bağlantısı olursa  katiyen bağlanamıyorum sanırım bir tür  routing  hatası bu kendi modemimin telefon kaplosunu  çıkararak interneti kestiğimde ise sorunum çözlüyor
umarım yardımcı olabilmişimdir

SedatFahriOnat
27-03-2006, 14:30   |  #5  
OP Yeni Üye
23 mesaj

Kartların her ikisi de çalışıyor teker teker denedim.
Benim de aklıma geldi aslında farklı bir kartla denemek ama o da olmazsa boşuna para vermiş olacağım. Hiç olmadı alıp şansımı deneyeceğim artık.
İlginiz ve yardımınız için teşekkürler

Son Düzenleme: SedatFahriOnat ~ 27 Mart 2006 14:31