İki ağ Görülme hatası. Sadece nedenini açıklıyorum

mustafa2116
14-12-2010, 00:26   |  #1  
mustafa2116 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

Bu sorun son günlerde sık soruluyordu biraz hatalar üzerinde yoğunlaştım  ve bir kaç sorun  buldum ama çözümü hakkında deneme yaptığım 1 tanesi var.

1. hata da  sanal sunucuların internet kartına yüklediği sys bazlı eklentiler. Program çalışmasada devreye girebiliyorlar. Çözümünü bilmiyorum muhtemelen programı kaldırdığınızda ortadan klakacaktır Yada kaldırdığınız için bu hatayı alabilirsiniz.

2. hata da virüslerin gizli ağ açma özellikeri. Buda snal sunucu işleviyle aynı ama sorun bu kez standart yollarla ağın internete açılmasını sağlıyor. Aynı akrt üzerinde sunucu portlallı bir ağ oluşturduğu için  aynı ağ üzerinde iki bağdaştırıcı görülüyor.

3. hata birden fazla internet bağı kurulumu. Bu kurulum internete bağlan butonuna tıklayıp tıkalamadığınızla ilgili bir kere  tıkladınız ve kurulumu yaptıysanız aygıtı kladırıp tekrar kurmanız gerek yada ayarları  denetim masasından sıfırlamanız gerek.

4. hata bir portal hatası. Bu kez işleyişte internet girdisi kapanıyor ancak giridiyi elde tutuan program interneti bırakmıyor bu nedenle sanki iki internet bağlantısı varmış gibi görülüyor. Çözüm hakkında en ufak bir bilgi sahibi değilim Söz konusu programı kaptığınızda bile ağ devam ediyor. Ancak yeniden başltığınızda görünmez oluyor ama eğer uygualam sürekli başlangıçta çalışyıorsa hata sürekli oluşuyor. Yeniden başladığında hangi uygualamının internete girdi yolladığı ise genelde görülemeyecek akdar az bir zman dilininde yapılır ve kayda alınmaz.

5. hata sıfırlanma kaynaklı hatalardır. Bu hatalar  genel geçerlidir. Ancak sorun sürekli yaşanıyorsa sürekli bir yedek ağ  görülüyor.

Evet rasladığım  ve araştırdığım kadar hataların oluşma nedenleri yukardar. Ancak birde eklemediğim bir hata daha var bu hata Yanlış kurulum üzerine tekrardan kurulum yapılması.Bu hatalar donanımın yanlşış tanıtılmasından kaynaklandığı gibi eksik tanıtılmasından önceki sürümünün kaldırılamamsından üzerine kurulumun hatalı yapılmasından ve hatta yanlış donanım tanıtımdan sonraki yeni doananım tanıtmasındada yanlış drivers tanımlamalarıda bu hataya neden oluyor...

Çözümleri artık siz üretin. Benden hataların oluşma koşulları  bukadar.:D