İki ağ Kablosu Nasıl Birlikte Kullanılır.

msguiibf
12-09-2007, 17:52   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Merhaba arkadaşlar bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdi bizim işyerinde kullanmış olduğumuz bir ağ sistemi var. Bu ağ ile kullanmış olduğumuz bir program var ve onu kullanmak için bu ağ kablosunu bilgisayara takmak gerekiyor. Bu ağ sistemi internete kapalı olduğu için ayrıcı bir de internet kablomuz var. İnternete girmek için diğer kabloyu çıkarıp internet kablosunu takmak gerekiyor. Benim sorum şu: Acaba bu iki ağ kablosunu nasıl bir arada kullanabilirim. Dizüstü bilgisayarın tek bir ethernet girişi var. Ben hem işyerindeki programı kullanıp hemde internete girmek istiyorum Kabloları değiştirmeden. Bunun için herhangi bir alet varmı acaba?

erdem187
12-09-2007, 18:16   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,334 mesaj

modemin port sayısına baglı olarak yeni bir modem edinebilrsiniz..başka çözüm aklıma gelmiyorr....

selimhun
12-09-2007, 18:34   |  #3  
Yıllanmış Üye
602 mesaj

''Hub'' denilen  adaptörler  var.Tek ethernet girişini 2 li ya da 4 lü  hale getirebiliyor.( Daha gelişmiş olanları da var ama sana gerekmez) Yani ethernet girişini çoğaltma imkanı sağlıyor. Bilgisayar malzemeleri satan mağazalarda bulabilirsin. Bunu ethernet girişine takar sistem ve internet kablolarını da  adaptöre  takarsın. İş olur biter.

Sefa Adak
12-09-2007, 18:40   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,824 mesaj

Merhaba

Eğer bu hattı iki bilgisayara  dağıtacaksanız selimhun arkadaşımızın söylediğini yapmalısınız.2 den fazla bilgisayara dağıtacaksınız 2 alternatif var.Ya çok portlu modem alıcaksınız.Ya da Port(Hub) denilen cihazdan alıcaksınız.

Son Düzenleme: Sefa Adak ~ 12 Eylül 2007 18:41
msguiibf
13-09-2007, 10:17   |  #5  
OP Taze Üye
4 mesaj

Arkadaşlar ben başka bilgisayarlara falan dağıtmayacağım. Ben sadece kendi bilgisiyarımda her iki ağ kablosunu birden kullanmak istiyorum. Şöyle anlatayım bizim işyeri 9 katlı ve benim odama bir tane internet kablosu ve bir tane de kurum içi kullandığımız bir kablo var ve ben bunları aynı anda kullanmak istiyorum. Mesela kurum içi kabloyu taktığımda farklı bir IP numarası veriyor. İnternet kablosunu taktığımda farklı... Bilgileriniz için teşekkür ederim.

msguiibf
20-09-2007, 00:20   |  #6  
OP Taze Üye
4 mesaj

Selam ardakaşlar kimse bilmiyormu nasıl yapacağımı?

ThuG
20-09-2007, 20:44   |  #7  
Yıllanmış Üye
147 mesaj

eğer modem iç networkteki switch yada routera bağlıysa şu yolu izleyebilirsin.gateway olarak modemin ipsini yazarsın.modem ayarlarındanda statik yonlendirme yapıp bunu iç networkune yonlendirirsin.yani mantığı şu şekilde oluyor.internete çıkış serbest yalnız iç networkteki bir kaynağa erişmek istiyorsan static routetan dolayı modem snei iç networke yonlendirir.ama başta dediğim gibi modemin iç networkteki router yada switche bağlı olmaı lazım.