arkadaşlar
biri masa üstü pc diğeri dizüstü pc var
her iki pc de aynı modem üzerinden nete baglanıyor
ancak ben dosya paylaşımı yapamıyorum
masa üstü pc de wista home, diz üstünde ise win7 kurulu
rica etsem bu iki pc arasında dosya paylaşımı yapabileceğim ayarları söyleyebilirmisiniz
masa üstü pc de norton anti virüs programı mevcut. diz üstün pc de ise yok
şimdiden teşekkür ederim,
iki bilgisayar arası ağ kurma
her iki pcde de dosyaları paylaşıma açın paylaşmak istediğiniz dosyaya sağ tıklayıp bununla paylaş kısmında ağı gösterin Her iki sisteminde çalışma gurubunu WORKGROUP yapın
Paylaşacağın İşletim sisteminde ilk önce ip adresini öğren öğrenmek için Win + R - ardından çalıştır'a
"ipconfig /all" yazarak ethernet kartının ip adresini öğren daha sonra paylaşacağın klasöre sağ tıkla özellikler yap gelişmiş paylaşıma tıkla klasörü paylaş'a tik atarak dosyanı everyone ( Herkes)'e paylaş ardından antivirüs programını kapat her ihtimale karşı daha sonra diğer bilgisayarda Win + R yaparak kendi makinanın ip adresini yaz (örn : \\192.168.2.2) takıldığın yer olursa p.m atabilirsin
Kolay Gelsin
normal paylaşım yap.
her iki bilgisayrın normal paylaşımını yapınız.
her iki bilgisayarın kullanıcı paylaşım bölgesine everyone ve guest kullanıcılarınıda ekleyiniz.
böylelikle ağ paylaşımı aynı modem üzerinde geçerli olacaktır.
NOT: Bir ağ paylaşımı aynı modem üzerinde aynı sistemin dışındaki bir sisteme yönelikse kullanıcı grubunun atadığı yetkilerce işleme tabi olur.
Daha açık bir ifadeyele payalaşımı yapan bilgisayar paylaşıma sunduğu dosyaya gues ve everyone yetkilerinden her ikisinide en azından sadece okuma olarak ayarlamadıkca dosya paylaşıma sunulmuş olsa dahi dahili kullanıcı adı ile girilmedikce dosya paylaşımı geçerli olmuyor.
Dışardaki bir bilgisayrın aldığı reg sayısı da paylaışımın kullanıcıya atadığı reg sayısına eşit değilse paylaşılan dosya ya hiç görülmüyor yada dosya ulaşım hatası oluşuyor.
reg değeri değişikliği sadece bilgisayarınızın o anki geçerli kullanıcısında değişiktir. tek değişmeyen sayı değeri guest ve everyone sayı değerleridir. guest eski sistemlerde çalışan (xp) yetkili kullanıcı everyone ise ( vista -7) yeni sistemlerde etkin kılınmış daha denetimci bir kullanıcı sayısıdır.
Bazı durumlarda ağ paytalaşım alanınızdaki bir media paylaşımıda karşı bilgisaayrın tanımını güçleştirir bu nedenle bu gibi dururmlarda ya aynı sistemi kullanmanız gerek yada tabi olarak media paylaşımını durdurup yeniden ağ bağlantısı kurmanız gerek.
Şuanda Masaüstünde Vista Kurulu Bilgisayarım İle
Windows 7 Kurulu DizÜstümü Birbirine Bağladım
Masaüstü Modeme Kablo İle NoteBook Kablosuz Bağlatıyordum Ağ Paylaşımınıda Yaptım Bütün HEr Dosyasını Görebiliyor ve Değiştirme İzninide Verdiğim İçin Dosyalarını Taşıyıp Değiştirebilip Silebiliyorum xD