iki bilgisayar arası ağ kurma

EmaRe
09-08-2010, 15:22   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

arkadaşlar
biri masa üstü pc diğeri dizüstü pc var
her iki pc de aynı modem üzerinden nete baglanıyor
ancak ben dosya paylaşımı yapamıyorum
masa üstü pc de wista home, diz üstünde ise win7 kurulu
rica etsem bu iki pc arasında dosya paylaşımı yapabileceğim ayarları söyleyebilirmisiniz
masa üstü pc de norton anti virüs programı mevcut. diz üstün pc de ise yok

şimdiden teşekkür ederim,

qudin
09-08-2010, 16:37   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
351 mesaj

her iki pcde de dosyaları paylaşıma açın paylaşmak istediğiniz dosyaya sağ tıklayıp bununla paylaş kısmında ağı gösterin Her iki sisteminde çalışma gurubunu WORKGROUP yapın

Son Düzenleme: qudin ~ 09 Ağustos 2010 16:37
MertBJK1903
09-08-2010, 16:38   |  #3  
MertBJK1903 avatarı
Yıllanmış Üye
1,020 mesaj

ethernet kartlarından ters bağlantı yapacan yada masaüstü pcye win7 yükleyip ev ağı kuracan vista ev ağı yoktu sanırsam varsa ev ağı kur

qudin
09-08-2010, 16:41   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
351 mesaj

ev ağı vistada var
Buradan

Ahmeteren
09-08-2010, 16:58   |  #5  
Ahmeteren avatarı
Yeni Üye
28 mesaj

Paylaşacağın İşletim sisteminde ilk önce ip adresini öğren öğrenmek için Win + R - ardından çalıştır'a
"ipconfig /all" yazarak ethernet kartının ip adresini öğren daha sonra paylaşacağın klasöre sağ tıkla özellikler yap gelişmiş paylaşıma tıkla klasörü paylaş'a tik atarak dosyanı everyone ( Herkes)'e paylaş ardından antivirüs programını kapat her ihtimale karşı daha sonra diğer bilgisayarda Win + R yaparak kendi makinanın ip adresini yaz (örn : \\192.168.2.2)  takıldığın yer olursa p.m atabilirsin
Kolay Gelsin

Son Düzenleme: Ahmeteren ~ 09 Ağustos 2010 16:59
mustafa2116
09-08-2010, 21:26   |  #6  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

normal paylaşım yap.
her iki bilgisayrın normal paylaşımını yapınız.
her iki bilgisayarın kullanıcı paylaşım bölgesine everyone ve guest kullanıcılarınıda ekleyiniz.
 böylelikle ağ paylaşımı aynı modem üzerinde geçerli olacaktır.

NOT: Bir ağ paylaşımı aynı modem üzerinde aynı sistemin dışındaki bir sisteme yönelikse kullanıcı grubunun atadığı yetkilerce işleme tabi olur.
Daha açık bir ifadeyele payalaşımı yapan bilgisayar paylaşıma sunduğu dosyaya gues ve everyone yetkilerinden her ikisinide en azından sadece okuma olarak ayarlamadıkca  dosya paylaşıma sunulmuş olsa dahi dahili kullanıcı adı ile girilmedikce dosya paylaşımı geçerli olmuyor.
Dışardaki bir bilgisayrın aldığı reg sayısı da paylaışımın kullanıcıya atadığı reg sayısına eşit değilse paylaşılan dosya ya hiç görülmüyor yada dosya ulaşım hatası oluşuyor.
reg değeri değişikliği  sadece bilgisayarınızın o anki geçerli kullanıcısında değişiktir. tek değişmeyen sayı değeri guest ve everyone  sayı değerleridir. guest eski sistemlerde çalışan (xp) yetkili kullanıcı everyone ise ( vista -7) yeni  sistemlerde etkin kılınmış daha denetimci bir kullanıcı sayısıdır.

Bazı durumlarda ağ paytalaşım alanınızdaki bir media paylaşımıda karşı bilgisaayrın tanımını güçleştirir bu nedenle bu gibi dururmlarda ya aynı sistemi kullanmanız gerek yada tabi olarak media paylaşımını durdurup yeniden ağ bağlantısı kurmanız gerek.

TeKNoToiK
17-08-2010, 16:18   |  #7  
Üye
96 mesaj

Şuanda Masaüstünde Vista Kurulu Bilgisayarım İle

Windows 7 Kurulu DizÜstümü Birbirine Bağladım

Masaüstü Modeme Kablo İle NoteBook Kablosuz Bağlatıyordum Ağ Paylaşımınıda Yaptım Bütün HEr Dosyasını Görebiliyor ve Değiştirme İzninide Verdiğim İçin Dosyalarını Taşıyıp Değiştirebilip Silebiliyorum xD