iyi günler herkese,
evde iki bilgisayarla bir ağ oluşturmak istiyorus ama internet olmadığını da belirteyim bildiğimiz bazı şeyleri yptık ama zannedersem yanlış bildiğimizden beceremedik. yardımcı olursanız sevinirim.
herkese iyi çalışmalar kolay gelsin
iki bilgisayarla ağ yapmak
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.ya 2 tane eternet kartını bilgisayarlara tanıt driverlarını falan kur, sonra cat5 kablo al ve jaglara çapraz bağlantı yap.Bukadar.Çapraz bağlantı için :
t - y
m - k
y - t
b - b
b - b
k - m
b - b
b - b
t: turuncu
y: yeşil
k: kahverengi
m: mavi
b: beyaz
Merhaba arkadaslar
cross gecersen daha cok verim alabilirsin ve işletim sisteminden bahsetmemeişsin
Cat 5 te kendine dört renk seç. Seçtiğin renkler Turuncubeyaz, Yeşilbeyaz, Mavibeyaz ve Kahverengibeyaz seçsersen veriyi bunlar taşır. bunları önce birinci rj45 e bu sıralama ile ikincisine mavibeyaz, kahverengibeyaz, turuncubeyaz ve yeşilbeyaz şeklinde rj45in 1inci 2inci ve 3üncü yerlerine bağla 4üncü rengi 2 atlayarak 6 ya bağlayacaksın
Kolay gelsin
Herşey paylaşılınca güzeldir...
beyler arkadaşla benim ev arasında 40-45 metre falan var mantık olarak ağ kurulamaz ama bunu bir şekilde yapabilecek arkadaş varmı? ucuz maliyetli olursa sevinirim.
alıntı:
Gönderen : onuralpbeyler arkadaşla benim ev arasında 40-45 metre falan var mantık olarak ağ kurulamaz ama bunu bir şekilde yapabilecek arkadaş varmı? ucuz maliyetli olursa sevinirim.
100 Mt ye kadar cros ve paralel kablo yapabilirsin araya güçlendirici takıp 1000 Mb eternet kullandığında mesafe 400 mt olur
45 metre sorun çıkarmaz dostum sen cross yap çalışır..
alıntı:
Gönderen : s_manya 2 tane eternet kartını bilgisayarlara tanıt driverlarını falan kur, sonra cat5 kablo al ve jaglara çapraz bağlantı yap.Bukadar.Çapraz bağlantı için :
t - y
m - k
y - t
b - b
b - b
k - m
b - b
b - b
t: turuncu
y: yeşil
k: kahverengi
m: mavi