iki işletim sistemi açılış problemi

blue_linux
28-01-2007, 14:38   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Bilgisayarımda 2 harddisk bu disklerde de ayrı ayrı iki işletim sistemi var.
1. diskim SATA ve WİNXP yüklü
2. diskim IDE ve PARDUS yüklü

bilgisayar açılırken direk win xp açılıyor..

ben windows açılırken bana XP mi PARDUS mu diye sorsun istiyorum ne yapmalıyım..
yardımcı olursanız sevinirim..(]

chiemsee111
28-01-2007, 14:56   |  #2  
Yıllanmış Üye
388 mesaj

Baslat+Bilgisayarim a ters tikla. Özellikler tikla. Acilan menüde  üstte Gelismis i tikla. Acilan sayfada Baslangic ve kurtarma da özellikleri tikla.  burada üstteki satirin yanindaki cubuga tiklayinca istedigin OS i varsayilan olarak atayacagin gibi hemen altindada kac saniye beklemesi gerektigini gösteren kutucugu isaretleyip bekleme süresini istegine göre belirt.
Not: Pardus u hic kullanmadigim icin Windows icinde MBR de görünüp görünmedigini bilmiyorum ancak birden fazla Windows OS lerde bu sekilde oluyor.
Kolay gelsin.

blue_linux
28-01-2007, 15:03   |  #3  
OP Taze Üye
5 mesaj

PARDUS U GÖRMÜYOR.. ORADA..YİNE DE SAĞOL..

chiemsee111
28-01-2007, 15:17   |  #4  
Yıllanmış Üye
388 mesaj

peki acilista sormuyosa, pardus a nasil giriosun? yada yükledin ve hic giremedinmi?

blue_linux
28-01-2007, 15:26   |  #5  
OP Taze Üye
5 mesaj

pardus kurulu harddiski master yaparsam pardus başlıyor slave yaparsam xp başlıyor

chiemsee111
28-01-2007, 17:46   |  #6  
Yıllanmış Üye
388 mesaj

Su an icin aklima gelen ilk cözüm Pardus acikken Win Xp cd yi takip kurulumu yine 1. SATA ya yapman. Ozaman belki WinXp MBR de görünür. Tabii bunun icin winxp deki tüm dosyalarini yedeklemen gerekiyor.

blue_linux
28-01-2007, 23:11   |  #7  
OP Taze Üye
5 mesaj

Sorunumu En Sonunda kendi kendime hallettim--Bu arada üye olduğum bütün forumlarda hep tek harddiskte iki işletim sistemi anlatılmış..
Sonunda yaptığım araştırmalar sonucu şu aşamaları kaydettim.

1-Bios açılışta F12(biios modeline göre F11 de olabilir)ile boot hardisk seçtim.harddiski seçince hangi harddisk diye soruyor?Böylece seçetiğin hardiskteki işletim sistemi başlıyor.

2-F12 ile pardusu seçip tekrar yükledim ve pardus grub yükle dedim.pardusu tekrar kurdum.

3-Biostan tekrar pardusun olduğu harddiski master yaptım.
ARTIK PARDUS AÇILIRKEN PARDUS MU? WİNDOW$ MU DİYE SORUYOR..
ilgilenip cevap yazan arkadaşlara teşekkürler umarım sizede yardımcı olur....