İki Modem ile Ağ Kurma

Kasim24
08-04-2008, 11:45   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Merhab arakdaşlar. Kurumumuzda iki ADSL modemimiz var. Bu internet bağlantısını birbirinden ayırmak için kullanıldı. ADSL bağlantılarından bir tanesi kotalı dolduğundan dolayı sadece kurum idarecileri kullanıyor. Diğer ADSL ile çalışanlar internete girebiliyor. Sorunumuz, internet paylaşımını halihazırda olduğu gibi kullanarak, bu iki ayrı ADSL hattında yer alan bilgisayarların ağlarnıı birbirlerine nasıl bağlayabiliriz. Şimdiden ilginize teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 08 Nisan 2008 12:50
sah1n
08-04-2008, 12:08   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,757 mesaj

Şimdi Şöyle düşünelim aynı evde 2 bilgisayar var ve 2 side ayrı adsl den bağlanıyor bunu nasıl birbirine bağlarız diye soruyorsun sen ben öyle anladım.
Bu ikisini birbirine bağlayamazsın Çünkü A ve B bilgisayarının bir birini görmesi için aynı modem yada switch üzerinden bağlı olması gerek. Araya bir switch koysak desek Bu 2 adsl modem den switch e birer kablo atsak ve bilgisayarları switch üzerinden bağlasak ip çakışmaları olur.
Aslında tam izahlı bir şekilde anlatmak isterim ama kafamdaki pilan ı malesef sözlerle ifade edemiyorum nasıl açıklıcamı bilemedim.Aklıma geldikce yazarım.

Şöyle bir şeyde soruyor olabilirsin. A modemdeki bilgisayarları sadece A modemden alan bilgisayarlar ağ oluşturur.
B modemdeki kullanıcılar ise B modem den internet alan kişilerle ağ kurabilirler.
Bunu Çalışma guruplarını aynı yaparak ve istedikleri dosyalara paylaşım vererek yapabilirsin.Elle ip vermene gerek yok çünkü adsl modem in dağıtıyor.

Son Düzenleme: sah1n ~ 08 Nisan 2008 12:14
Kasim24
08-04-2008, 13:25   |  #3  
OP Taze Üye
4 mesaj

çalışma gruplarını aynı olarak ayarladım. Ama birbirlerini görmediler.

sah1n
08-04-2008, 13:57   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,757 mesaj

Ping atmayı dene eğer ping atarsa o makinaya ulaşıyordur.Ayrıca bir makinaya bağlanmak için önce o makinada bir paylaşım açmalısın yoksa şifre ister.

Alibaba
08-04-2008, 14:14   |  #5  
Yıllanmış Üye
427 mesaj

yapmaya çalıştığın şey ileri düzey bir uzmanlık ve ayar gerektiriyor. -ağ konularında uzman- bir firmaya uygun bir ücret karşılığı yaptırman daha doğru olur. burada iki ayrı LAN var ve tek LAN haline getirmek için, işin detaylarını bilmen gerekir. ezbere sök takla olmaz. tamam günümüzde herşey logo gibi gibi basitleştirildi ama hala özel beklentiler uzmanlık gerektiriyor. ağında DHCP düzenlemesi yapılacak subnet ayarı, ağ isimlendirmesi ayarı ve gateway tanımlamaları yapılacak. soruyu soruş şeklinden senin bunu yapabilecek bir bilgisayar eğitimin olmadığı anlaşılıyor. herşeyi kendiniz yapamazsınız, çoğu zaman işi ehline bırakmalısınız. üç kuruş tasarruf edelim kahramanlık yapalım derken beş kuruşluk işgücü ve malzeme zaiyatı yaratırsınız. bilgisayarcı milleti sadece size karşılıksız bilgi verip yetiştirmek için yok, hizmet verip para kazanmak için de var.

Kasim24
09-04-2008, 13:44   |  #6  
OP Taze Üye
4 mesaj

arkadaşım konuşma uslubunuzu hiç beğenmedim. Yardımcı olmak isterseniz cevap verirsiniz, bunun haricinde nutuk atmak için hiç de uygun bir yer ve zaman değil. Bizler MEB personeliyiz, elimizdeki kısıtlı imkanlarla okulumuza yardımcı olmak istiyoruz. Ldaha güzel bir dil kullanmanızı tavsiye edebilirim. Yine de ilgine teşekkür.

immelancholy
17-06-2008, 22:01   |  #7  
Taze Üye
1 mesaj

sevgili eğitimci dostum bu msjı yazalı çok olmuş ama bnmde daha yeni böle bir problemim oldu çözüm çok basit kimseyi çağırmana gerek yok uzmanlık da gerektirmiyor çok bilmiş arkadaşların hurafeleri bunlar sonuçta 500 makinei bir arada kullanmıyorsun şimdi çözüme geçiorum artistlik yapmaya gerek yok çünkü şimdi bak sınırlı olan modeminin varsayılan ipsini 192.168.2.1 olarak sayıyorum başlangıç ipde 192.168.2.2 oluryor iki modeminde aynı markaysa ipler aynıdır dier modeminin ipsini 192.168.2.50 yap başlangıç ipside 192.168.2.51 olmuş olur böylece sorunun hal olmuş olur.iki modemde aynı marka deilse modeminin arayüzünden iplerini aynı ip olarak belirt. yardımcı olduysam ne mutlu bana benimki böyle çözüldü inşallah senin sıkıntında çözülmüştür artistliğe gerek kalmadı...

Son Düzenleme: immelancholy ~ 17 Haziran 2008 22:03