iki pc yi nasıl birleştiririm

serkan167
22-07-2009, 11:35   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
186 mesaj

arkadaşlar iki pc yi nasıl birleştirbilirm mesela birirnden bir işlem yaparken diğerini içini görebileceğim karşılıklı oyun oynayabileceğim yani ağ bağlantısı gibi bişey nasıl yapabilirm hangi araparçalara ihtiyacım var ve hangi sanal işlemleri yapmam lazım bilgisi olan arkadaş varsa yardım ederse çok iyi olur teşekkürler

PrQmatHeuS
22-07-2009, 12:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
280 mesaj

İşletim sistemini yazmamışsınız ama ben Xp olarak anlatıyorum size.

Sadece iki bilgisayarı birbirine bağlamak için ihtiyacınız olan her iki bilgisayarda da birer ethernet portu (http://en.wikipedia.org/wiki/RJ45). Bu varsa bilgisayarda ethernet adaptör var demektir.

Bir tane crossover ethernet kablosu (http://en.wikipedia.org/wiki/Ethernet_crossover_cable)
Normal ethernet kablosu değil 'crossover' ethernet kablosu yeterlidir.
Bilgisayarları birbirine bağladıktan sonra
Windows XP'de
Ağ Bağlantılarım'ı açın
Solda "Bir ev ya da işyeri ağı kur" seçeneğine tıklayın ve sihirbazı tamamlayın.

Burada size çeşitli seçenekler verir. En önemlisi internet'in hangi bilgisayardan olacağını sorandır. İsterseniz bir bilgisayarı internete bağlayıp diğerine interneti bunun üstünden kullandırabilirsiniz. İsterseniz ikisini de ayrı ayrı nete bağlayabilirsiniz. Böyle yaparsanız sadece birini internete bağlama şansınız da olur.

Sihirbaz tamamlanırken disket yapayım mı diye sorar. Eğer kuracağınız diğer bilgisayarda da XP varsa buna gerek yok.

Ayrıca size grup adını da sorar. Bu grup adını aklınızda iyi tutun.

Sonra aynı şekilde diğer bilgisayarda da sihirbazı çalıştırın.
Burada da grup adını sorunca aynı grup adını girin.
Sonra iki bilgisayarı da yeniden başlatın

Not: Ethernet adaptörlerinizin yüksek hızı örnek (100Mpbs) olmasına rağmen bağlantınız çok yavaş ise:

Ağ Bağlantılarım'dan bağlantıya sağ tıklayın, özellikleri açın:
Üstte Ethernet adaptörünün adının yanındaki düğmeye tıklayın. Çıkan pencerede Gelişmiş Seçeneğini açın.
Soldaki listeden bağlantı türü tarzında bir girişe bakın. Böyle bir şeybulunca üstüne tıklayın.
Sağdaki kutuda 100 TAM veya 100 Yarı Tam gibiseçeneği seçin.

Bunu her iki bilgisayarda da yapın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Not: Bağlandığınız halde "Bağlantı sınırlı veya bağlantı yok" uyarısı alıyorsanız:

Ağ Bağlantılarını açın
Bağlantı simgesine sağ tıklayıp özelliklere girin. En altta ''Bağlantı sınırlı olduğunda beni uyar'' simgesini kaldırın.

Son Düzenleme: PrQmatHeuS ~ 22 Temmuz 2009 12:25
serkan167
22-07-2009, 16:12   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
186 mesaj

PrQmatHeuS arkadaş ellerine sağlık çok güzel anlatmışşın teşekkürler ama ben vista kullanıyorum kusura bakma bu konuda yapacam bişeyler ama biraz bilgi eksikliğim var peki vistada nasıl yapcam bide dip not olarak ben xp ve vistayı birleştirebvilir miyim kusura bakma zahmete olcak ama m bide vistalı anlatsan

Son Düzenleme: serkan167 ~ 22 Temmuz 2009 16:15
Süleyman.
22-07-2009, 20:32   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Alıntı: serkan167  
PrQmatHeuS arkadaş ellerine sağlık çok güzel anlatmışşın teşekkürler ama ben vista kullanıyorum kusura bakma bu konuda yapacam bişeyler ama biraz bilgi eksikliğim var peki vistada nasıl yapcam bide dip not olarak ben xp ve vistayı birleştirebvilir miyim kusura bakma zahmete olcak ama m bide vistalı
Çapraz kablo ile Vista'da da aynı şekilde yapabilirsiniz. Hatta daha kolaydır.

serkan167
23-07-2009, 10:55   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
186 mesaj
Alıntı: Süleyman.  
Çapraz kablo ile Vista'da da aynı şekilde yapabilirsiniz. Hatta daha kolaydır.

anlaşıldı teşekkürler

Süleyman.
23-07-2009, 11:09   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Alıntı: serkan167  
anlaşıldı teşekkü
Rica ederim.

classx007
24-07-2009, 21:46   |  #7  
Taze Üye
4 mesaj

slm.arkadaşlar.free dovnload manager adlı hızlı indirme ve kurma programı indirdim.ancak,oyunları indirdikten sonra setap bölümüne geçişte steam adlı bir program devreye giriyor kurulumu tamamlayamıyorum ne yapmam gerekiyor.lütfen yardım.