İki Seçenekli Fiyat Gösterme PHPJquery

ahmetsmc
30-08-2018, 11:01   |  #1  
ahmetsmc avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2018

Merhaba arkadaşlar,

baslik,deger ve tutar sutunlarında ki tablonun alındığı dizinde ki bilgiler, 2 seçeneğe (seçilen ürün görseline ve boyutuna) bağlı olarak anlık fiyat tutarını ekranda göstermem gerekiyor.

Bir ürününün 11 adet farklı görseli var ve her görsel'in birbirinden farklı boyutları var. Bu boyutları zaten veritabanaından bir diziye aktardığımı söylemiştim fakat her seçilecek olan ürün görsellerinin birden fazla farklı boyutları var. Bu ürün görsel ve boyut seçimine göre fiyatı göstermem konusunda nasıl bir yol izlemeliyim?

yavuzseker1990
25-09-2018, 11:09   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2018

Biraz daha açıklayıcı olması için tablo vb gösterir misin?

webikisifir
05-10-2018, 11:46   |  #3  
webikisifir avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2018

Merhaba anladığım kadarıyla siz bir select işlemi yada radio butonu ile seçili olanın boyutlarını göstermek istiyorsanız her biri için farklı boyutlar ayrıca bu işlem sayfa değişmeden olmasını istiyorsanız üzerine gelince yani hover olduğunda da yapmak isteyebilirsiniz çok farklı bir işlem yok bunun için Jquery kodlamasına ihtiyacınız var Jquery kodları ile kolayca Mysql'e bağlanabilirsiniz ve sayfanızda sayfa yenilenmeden verilere ulaşıp sorgu yaparak verileri gösterebilirsiniz anlık olarak. 

Jquery ile örnek uygulamalar internette bolca var arayarak bulabilir ve kendi isteğinize göre modifiye edebilirsiniz. Örnek olarak jquery sayfa değişmeden veri çekimi gibi aramalar ile sonuca ulaşabileceğinizi tahmin ediyorum.

Pikod
04-04-2019, 11:47   |  #4  
Pikod avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2018

Boyut seçimini şu şekilde yapın:

<select id='boyutSec'>
<?php
$komut = "Burada çekmeniz gereken boyut değerlerini çekin";
$query = mysqli_query($baglanti, $komut);
while($row = mysqli_fetch_array($query, MYSQLI_BOTH)){
echo = "<option value=\"".row['boyut_ID']."\">".$row['boyut']."</option>"; //VALUEYI ID YAPTIK BOYUTUDA ARAYA YAZDIRDIK SEÇENEKLERE ÇIKACAK BOYUTLAR
}
?>
</select>

Şimdi jquery kodumuza geçicez. Value change olduğunda döngümüz çalışsın istiyoruz mesela boyut (Pixel den örnek vericem) 100 pixelden 200 pixele çıkartıldı 100 pixelin valuesi 1 200 pixelin ise 2. Value değiştiğinde fiyat çekicez bunun için şu döngüyü sayfamıza yazacağız:

<script>
$( "#boyutSec" ).change(function() { /* BOYUT SEÇ DEĞIŞDIĞINDE: */
var val = $( "#boyutSec" ).val();
/* Bundan sonrası kolay ajax ile gönder php ile fiyat değerini döndür sonra fiyat divinin olduğu yeri fiyat sayfasından dönen değerlerle yenile */
});
</script>