İlginç bir sorun!

erdem187
11-09-2008, 15:39   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,334 mesaj

PC donanımıyla zamanında çok haşır neşir olan biriydim ama konsol aldıktan sonra bişeyler değişti artık kafam almamaya başladı=)))..

Tabiki herşeyi bilecek değilim bende siz CHİP ONLİNE üyelerine sorma gereksinimi duydum.

Sorunum şu

2 gün önce akşam bilgisayarı kapattığımda gayet sağlıklı bir şekilde kapandı.(genellikle direkt fişden çekerim,Yine öyle yaptım.)

Ertesi gün yani dün diyeyim bilgisayarı açtığımda yavaş açıldı ve hoşgeldiniz yazısında takıldı.Ardından masaüstü arkaplanı geldi ama geri kalan hiçbirşey gelmedi(ne simgeler,ne başlat çubuğu falan)masaüstü arkaplanı deyim yerindeyse çırılçıplaktı.

Önemli dosyalarımda vardı ama olsun dedim format atayım.Formatı attım çalıştırdım birkaç kere yeniden başlattım sorun çıkarmadı.Ama yine bu sabah açtığımda yine bilgisayar açılmadı.Yine hoşgeldiniz yazısında baya bir süre bekledikten sonra(1-2dk) masaüstü arkaplanı ot gibi kalıyordu.Dedim yine format atayım.Yine attım.Yine kapattım yine açtım.Sorun aynı.

İlginçtir ki ben bunu donanımsal bir sorun olarak aldım.Şu anda laptop'tan yazıyorum.Yüklediğim işletim sistemi XP SP2..

Gerçekten yardımı dokunabilecek arkadaşlardan birkaç cevap bekliyorum.TeşekkürlerGöz kırpma

onuryilmaz02
11-09-2008, 16:09   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

"Bilgisayarı kapat" düğmesinden kapatmıyor musunuz yani. Bilgisayarın doğrudan elektriğini kesmek sabit disk okuma kafasının, disk plakalarının üstüne düşmesine sebep olabilir ve bu da sabit diskte bozuk alan (bad sector) oluşmasına neden olabilir.

SAİNT
11-09-2008, 16:14   |  #3  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

araç çubuğu başlat ve kapatı tıklıyoruz faydam dokunduysa ne mutlu bana.

erdem187
11-09-2008, 16:23   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
2,334 mesaj

Laubaliliğin ne anlamı var şimdi?

"araç çubuğu başlat ve kapatı tıklıyoruz faydam dokunduysa ne mutlu bana."

Bunu bizde biliyoruzGöz kırpmaBana bilgisayarımın takılmamasını sağlayacak bi öneri sunsan daha iyi olur.

Yok yada sen bilmediğin konularla uğraşmaGöz kırpma

HİPNOZUM
11-09-2008, 16:28   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
870 mesaj

sorun donanımsal olarak gözüküyor yüksek olasılıkla. Bu gibi sorunlara neden olan bir cok etken vardır ...

HİPNOZUM
11-09-2008, 16:32   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
870 mesaj

birde sen pc ni direk fişini çekerekmi kapatıyosun ???

erdem187
11-09-2008, 16:40   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
2,334 mesaj

Aslında genellikle power düğmesinden kapatırım(basılı tutarak).Ama bunun bi sorun olacağını sanmıyorum.Aradada direkt fişten çekerek kapatırım.Sorunum donanımsal ama fiş falan alakası fazla imkanı olmaması gerek.

emrahcagigan
13-09-2008, 20:10   |  #8  
Yıllanmış Üye
291 mesaj

arkadaşlaar haklı adamlar oraya bilgisayarı kapat diye bişe koymuşlar ki yararlı bişey :D ama sen ama sen bunu gözardı etmiş ve büyük bir olasıkıkla %80 deyim hard diskini bozmuş olabilirsin hard disk için fiziksel bozulma yıllar sürer hatta senin ömrün yetmeyebilir onu yıpratmaya  en büyük düşmanı elektrik kesintisidir geri dönülemez sorunlara neden olur direkt güç kesintisi
eğer imkanın varsa başka bi hard disk tak nasıl çalıştığını dene

hamann7725
13-09-2008, 21:21   |  #9  
hamann7725 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,837 mesaj

birde biosun ayarlarını fabrika ayarlarına çevirmeyi dene...

Barış
27-09-2008, 22:04   |  #10  
Barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,971 mesaj

bencede HDD den kaynaklanan bir sorun.
sen direkt fişten çektiginden arkadaşların dedigi gibi yazma kafası plakların üstüne düşmüş olablir bad sector olayı...
hdd lere bilgi manyetik olarak yazılıo birden güç kesintisinin bunda sorun olacaını düşünüom
bi hdd yi değiştir istersen

semih37
27-09-2008, 22:09   |  #11  
Yeni Üye
42 mesaj
erdem187
Aslında genellikle power düğmesinden kapatırım(basılı tutarak).Ama bunun bi sorun olacağını sanmıyorum.Aradada direkt fişten çekerek kapatırım.Sorunum donanımsal ama fiş falan alakası fazla imkanı olmaması gerek.
2331 mesaj yazan birinin pcyi nasıl kapatacağını bilmemesi mümkün değil erdem 187 galiba dalga geçiyor fişi çekerim butona basılı tutarak kapatırım diye Beğendim