İlginç Memeliler

adonai23
16-12-2013, 22:12   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
0 mesaj

Puma olağanüstü gücü ve dayanıklılığıyla tanınır. Hayvan bir atlayışta 6 m.'lik bir uzaklığı aşabilir. Ayrıca 12 m. yüksekliğe sıçrayabilir, 18 m. yükseklikten aşağıya da kolaylıkla atlayabilir. Puma, kendi ağırlığının 3 katı olan bir avını karda rahatlıkla sürükleyerek taşıyabilir. Avını ararken kendi bölgesinden 45-75 km. kadar uzağa gidebilir. (Hayvanlar Ans., C.B.P.C Publishing, 
Memeliler, s.185)

Bazı hayvanlar görsel sinyaller kullanırlar. Bir Virginia geyiği ilk tehlike işaretinde kuyruğunu yukarı doğru hafifçe vurur. Kuyruğunun alt tarafı tamamen beyazdır. Bu parça hayvanın tüm vücudu üzerindeki tek beyaz parçadır. Bu beyaz kısmın görünmesi sürüdeki bütün geyikleri aniden uyarır. (Russel Freedman, How Animals Defend Their Young? s.29)

Fillerin hortumu 50 bin kasla çevrilidir ve gerektiğinde hortum kasılır ve tonlarca ağırlıktaki cisimleri bile kolaylıkla iter. Bu hortum aynı zamanda küçük bezelye tohumlarını kopararak ağzında patlatma gibi çok fazla incelik ve hassasiyet gerektiren bir işlemi yapabilme kabiliyetine sahiptir. Birçok yönden işlevsel olan aynı zamanda uzun bir parmak, borazan veya hoparlör olarak da kullanılan bu organ, su içebilmesi veya vücudunun üstüne su püskürtebilmesi için 4 litre suyu tutma kabiliyetine de sahiptir.(Richard Dawkins, Climbing Mount Improbable, s.92)

GannicusS
17-12-2013, 18:08   |  #2  
GannicusS avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
467 mesaj

Yalan söyleyeni dövmüyorlar ya Gülüş http://tr.wikipedia.org/wiki/Puma 10 metre uzağa 4 metrede yukarıya sıçrayabilir.

mhmt06
17-12-2013, 18:57   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 134
1,187 mesaj

pumalarda çok aptalmış :)) 12 m. havaya zıplıyo  ama 7 m. ileri zıplayamıyo.  
bir karikatür okumuştum. kapı çalıyor, postacı bir koli getirmiş.  adam koliyi alıp içeri giriyor. sanki pizza var kutuda. öyle rahat yani.
kutuyu açıyor ve bakıyor ki halter var. ağır olduğu için halteri alamıyor kutudan.
onu geçtimde şu geyiklerin uyarılma şekli tuhaf geldi. bence onlar kuyruğun beyazından filan değil, başka bişeyden uyarılıyodur :))