İlk açılışta sistemi okuyamıyor.

HPQ-User
19-06-2008, 11:55   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

PAPATYA sormuş:
Bilgisayarı ilk açmak istediğimde Wındows XP ekranda çıkıyor, ama sistem tarayıcısı donup kalıyor. Klevyede ve mause de
ışık bile yanmıyor. Çocuklar oyun oynarken, asansöre mause ile basmak isterken donduğunu söylüyorlar.
Kasanın arkasındaki on-off tuşunu da kapatıp, açtım; kasayı da
tümden kapatıp açtım ama çalıştıramadım.
Sorun nerede olabilir mi? Ben yapabilir miyim?

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Eski bir bilgisayar ama içeriğine yüklediğimiz programları alabilecek kadar kapasitesi yüksekti.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

Reborn91
19-06-2008, 14:06   |  #2  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj

sorun ısınma olabilir.. speed fan adlı yazılımla sistem ısılarını teker teker kontrol et..

birde sistem özelliklerin hakkında biraz daha detaylı bilgi verirsen seviniriz..

sorun ram dende kaynaklanıyor olabilir ;)

ama sen genede ccleaner ile sistemini bir temizle derim..

frkn_ua
19-06-2008, 15:30   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
893 mesaj

Reborn91 in dedikleriklerine ek olarak işletim sistemi yada hard dsikte bir sorun olmaz ihitmali var...

SaMaRRa
19-06-2008, 16:23   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
208 mesaj

pc in eski de acaba hiç temizledinmi?böyle sorunlar toz yüzündende başına gelebilir. pc yi aç.elektrik süp. ile içindeki tozları çek. ayrıca ram ve ekran kartınıda çıkar ve yuvalarına güçlü bir nefes üfle sonra toplayıp pc ni yeniden çalıştır.

eskiden benim başımada benzer bir sorun gelmişti. eğer ram in yuvasına toz girerde iletimsizliklik oluşursa böyle sorunlar olabilir.

buarada "asansöre mause ile basmak" da ne oluyor?siz ailece pc ye işkencemi edionuz?KahkahaKahkaha

Son Düzenleme: SaMaRRa ~ 19 Haziran 2008 16:25