Arkadaşlar bir virüse bulaştım ve başım büyük belada bu virüsle... 250 gb lık harici harddiskim vardı... çökmüş bir laptopu kurtarmaya çalışıyordum ve laptopda yeni bir virüsle taniştım... ilk işim laptopu kaspersky ile temizlemek oldu sonra kurtardıgım dosyalardan 8 adet exel dosyasını harddiskime attim ve ardından harddiskim gümledi....
Biçimlenmemiş olarak gözüküyor ve biçimlemek istermisin sorusunu soruyor... 0gb gözüküyor taratamıyorum... boş gözüküyor... ayrıca biçimlendirmeye çalıştığımda ise hata veriyor... myrecoveryfiles programinda "physical" dosya olarak gözüküyor... kurtarmaya çalışıp yarıda kestim bu defa yine E:physical görünüyor ayrıca E:RAW olarak yeni bir birim daha gözüküyor :s
ubuntuda açmayı bile denedim olmadı bana ne tavsiye edersiniz?
ayrıca bir ayrıntı daha var harici harddiskimi 2 ye bölmüştüm virüs, programların oldugu bölümden özel dosyalarimin bulundugu 2. parta sıçramız veri akışı olmadığı halde .....
Lütfen içinde yılların birikimi program arşivim ve özel dosyalarım vardı Ne olur yardımcı olun...
virüsün adını tam hatırlamıyorum ama yardımcı olacaksa virüsün adını da belirtebilirim o virüsü de araştırmıştım...
şüphelendiğim virüs laptopda bulunan virüstür... yoksa harddiski taratamıyorum cünkü boş görünüyor