İlk Günkü Bilgisayar İçin ?

İmpossible.
30-05-2010, 23:25   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
72 mesaj

Ne kadar çerez temizleyici program kullansakta malesef ilk format günü gibi olmuyor bilgisayar :)
Sık sık format atmak istemiyorum önemli bir sorun çıkmadıkça.Şuan Advanced SystemCare , Ccleaner kullanıyorum ama malesef içime sinmiyor :(
İnternette girilen sayfalar,bilgisayarda program kullanımlar vb. işlemlerin uzantıLarı [ Bilgisayarı yavaşlatacak şeyler ] nereye ekleniyor acaba ?
Şuan sadece ''prefetch'' biliyorum .. Bunun dışında hangi dosyaların içindeki dosyaları silmem gerekir hız kaybı yaşamamak için : )

mcafee23 ayrılmıştır
30-05-2010, 23:32   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

hız kaybı yaşamamak için bilgisayarı virüslerden korumak yeterli.Diğerlerinin silinmesi hakkında önerileni var önerilmeyeni var başedemezsiniz bununla.

win7 kullanıyorsunuz bu işletim sisteminde prefetch dizinini boşaltmanızı önermem.Bu klasör kullanım alışkanlıklarını ezberliyor.Hangi saatte hangi programların çaıştırıldığına kadar bir sürü kayıt tutuluyor.Ve o saatte program hızlı açılış için hazır bekletiliyor.Ram'in fazla kullanımasının sebebi budur ancak bu faydalıdır.Bekleme süresi daha azdır.
Xp'deki prefetch'den farklıdır.Vista ve win7'deki prefetch superfetch olarak çalışır bu özellik iki işleitm sisteminde değişikliğe uğramıştır

askinda
31-05-2010, 00:35   |  #3  
Üye
90 mesaj

bilgisayarı temiz kurulumdan sonra yedekle en etkili yöntem bu win7 kullanıyorsan kendi yedekleme aracıyla ya da acronis kullan

uGuR.uK
31-05-2010, 03:12   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

windows vista veya 7'de o dediklerin olmaz, "zaman içinde hızlı geri getirme" hizmeti bu işletim sistemlerini kullanıldıkça hızlandırır. özellikle o prefect klasörüne senin hangi uygulamaları ne sıklıkla çalıştırdığın kaydedilir ve ona göre sistem önyükleme yaparak açılışlarda hızlanma sağlar. ayrıca yine senin kullanımına göre bir süre sonra kendini optimizede eder. tabi bunlar vista ve 7'de: eğer daha önceki windows'lardan birini kullanıyorsan dediklerin doğru, asla ilk format atıldıktan sonraki gibi olmaz sistemler.

_Nazmi_
31-05-2010, 03:52   |  #5  
Yeni Üye
21 mesaj

Program istiyorsan CCleaner'a devam,yanında SpeedUpMyPc öneririm.Microsoft partneri bir programdır ben kullanıyorum memnunum ;)

İmpossible.
31-05-2010, 10:00   |  #6  
OP Üye
72 mesaj

Herkeze teşekkurLer  : ) Evet Win7 kullanıyorum .. Madem temizlemiyoruz sadece CCleaner kullanıyoruz : )

karayiğit
31-05-2010, 14:54   |  #7  
Taze Üye
5 mesaj

sisteme fazla yüklenme syestem advantech işini görür

Mert_06
31-05-2010, 18:00   |  #8  
Mert_06 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,082 mesaj

vista veya 7 de advanced system care kullanmanı tavsiye etmem. Özellikle de free versiyonuysa. Bazı önemli sistem dosyalarını silebiliyo. Böyle olunca da pc hızı kesinlikle artmıyor, aksine hız düşüyo ve bazı programlar düzgün çalışmıyo. Ama ccleaner iyi bir sorun olmuyor. Ayrıca advanced system care ile ilgili olarak şu sayfayı incele, alt tarafta bunnunla ilgili yazılar var : https://www.chip.com.tr/forum/son ... 461_wp2.html#877540

Son Düzenleme: Mert_06 ~ 31 Mayıs 2010 18:03