İlk kez PC toplayacak olanlara 6 öğüt!

CHIP Online
11-12-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bilgisayar toplama işine ilk defa girişecekseniz, bu önerilere mutlaka kulak vermelisiniz...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ilk ... a-6-ogut_44179.html

Resimlerle: 9 olağanüstü masaüstü PC tasarımı!

Kendi seçtiğiniz parçalardan oluşan bir bilgisayar toplamak, ihtiyacınız olan bilgisayarı toplamanın en iyi yolu. Ancak bu işi yaparken dikkat edeceğiniz birkaç nokta, işinizi kolaylaştırdığı gibi sizi zaman kaybından da kurtarabilir.


1. Önce test edin


Yeni aldığınız kartlardan birinin bozuk olma ihtimali oldukça düşük, ancak böyle bir durumun başınıza gelmesi imkansız da değil. Tüm gününüzü bilgisayarınızı birleştirmekle geçirmeden önce işlemcinizi, RAM'i, soğutucuyu ve varsa video kartını takıp, monitörü bağlayıp, güç kaynağını da anakarta takıp sisteminizin açılıp açılmadığına bakın. En azından BIOS'a girebiliyorsanız, bileşenlerinizin sağlam olduğunu varsayabilirsiniz.


2. Termal macunu çok sürmeyin


Termal macunun nasıl sürüleceği konusunda internette birçok tartışmaya rastlamanız mümkün. Ancak işlemcinizin üzerine bir pirinç tanesi kadar macun sürüp ona hiç dokunmadan üzerine heatsink'i yerleştirmeniz yeterli olacaktır. Heatsink'in basıncı macunu sizin için yayacaktır. Macununuz çok akışkan veya çok katıysa ve bu yöntemin işe yarayacağından şüpheliyseniz, beraberinde gelen kılavuza veya üreticisinin web sitesine göz atabilirsiniz.


Tüm Konu: İlk kez PC toplayacak olanlara 6 öğüt!

Resimlerle: 9 olağanüstü masaüstü PC tasarımı!

Kaynak: www.chip.com.tr