ilk önce tasarım :D

AimLeSS
09-08-2011, 02:42   |  #1  
AimLeSS avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
469 mesaj

domain ve hosting almadan önce tasarımı yapmam mümkün mü? bi site açmayı düşünüorum.
kodlamadan anlamam bu yüzden bunu bi programla yapmam lazım şimdiden tşk.

Son Düzenleme: AimLeSS ~ 09 Ağustos 2011 02:48
clas1070
09-08-2011, 03:03   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj

tabiki mümkün, benim bildiğim 
-wamp server(benim kullandığım)
-easy php

tabi ben bunları php tabanlı siteler için kullanıyorum, asp de işe yarar mı bilmiyorum (sanmam). asp için windows un iis ini kullanabilirsiniz ama.

google aratarak bu programların nasıl kullanıldığını bulabilirsiniz.

Son Düzenleme: clas1070 ~ 09 Ağustos 2011 03:04
AimLeSS
09-08-2011, 03:14   |  #3  
AimLeSS avatarı
OP Yıllanmış Üye
469 mesaj

ben site olayından anlamam php ve asp nin farkı ne ki?. benim site açmamın sebi onnlıne süremin fazla olması bi bilgim olduğundan site açmıyorum daha açıklayıcı olursan ii olur

clas1070
09-08-2011, 03:22   |  #4  
Yeni Üye
26 mesaj

Php ve asp kodlama dilleridir. Siteyi hangi programla yapacaksınız? Onu söylerseniz benim için daha açıklayıcı olur.

AimLeSS
09-08-2011, 03:33   |  #5  
AimLeSS avatarı
OP Yıllanmış Üye
469 mesaj

nvu

clas1070
09-08-2011, 03:43   |  #6  
Yeni Üye
26 mesaj

nvu ile html tabanlı siteler hazırlıyorsunuz sanırım wamp server ı kullanabilirsiniz. programla oluşturduğunuz dosyaları wamp server ın www klasörüne attıktan sonra (ilk önce wamp server ı çalıştırmanız gerekir) internet tarayıcınızın adres satırına anasayfanızın adresini yazdığınızda oluşturduğunuz sayfayı görebilirisiniz. daha detaylı kulanımını araştırarak bulabilirisniz. Ama siteniz güncel olacasa yani sürekli bir şeyler yayınlayacaksanız hazır sistemleri kullanabilirsiniz; joomla, wordpress, mybb, smf vb.

AimLeSS
09-08-2011, 03:52   |  #7  
AimLeSS avatarı
OP Yıllanmış Üye
469 mesaj
Alıntı: clas1070  
nvu ile html tabanlı siteler hazırlıyorsunuz sanırım wamp server ı kullanabilirsiniz. programla oluşturduğunuz dosyaları wamp server ın www klasörüne attıktan sonra (ilk önce wamp server ı çalıştırmanız gerekir) internet tarayıcınızın adres satırına anasayfanızın adresini yazdığınızda oluşturduğunuz sayfayı görebilirisiniz. daha detaylı kulanımını araştırarak bulabilirisniz. Ama siteniz güncel olacasa yani sürekli bir şeyler yayınlayacaksanız hazır sistemleri kullanabilirsiniz; joomla, wordpress, mybb, smf vb.
ben paylaşım sitesi açıcam  oyun yada film. nvu ile böle bi site hazırlayamazmıyım? 
kullanımı diğerlerine daha kolay oldunu okuğum için nvu dedm.

clas1070
09-08-2011, 03:58   |  #8  
Yeni Üye
26 mesaj

bu tür siteleri sıfırdan yapmak için çok iyi derecede kodlama bilmeniz gerekir. böyle hazır programlarla dediğinz siteler yapılamaz. bunun yerine o çok iyi kodlama bilen gruplar tarafından yazılmış hazır sistemleri kullanmalısınız. 

forum için; mybb, smf vb.
blog için; wordpress vb.
genel siteler için(cms); joomla vb.

AimLeSS
09-08-2011, 03:59   |  #9  
AimLeSS avatarı
OP Yıllanmış Üye
469 mesaj

ya aslında söle kısaca özetliyeyim. ben paylaşım sitesi açıcam. 
sitenin görünümü yani butonlar sttemi allttamı ne renk bunları yani sitenin teması diyebiliriz(profesyonel adı nedir bilemicem) bunları ayarlamam gerekio bunları ayarlıyabileceğim bi prog lazım bana 
(web tasırımı site kurulumu hakkında hiç bilgim olmadığını söyleyebiliriz)

clas1070
09-08-2011, 04:08   |  #10  
Yeni Üye
26 mesaj

O zaman size şunu söyleyeyim;
Mybb konusunu araştırmaya başlayın. Bildiğim kadarıyla sitenin temasını yapabileceğiniz bir program yok. Bunlar kodlamayla olna şeyler. Ama anladığım kadarıyla bu işlere yeni girmek istiyorsunuz. Bunun için ilk önce hazır sistemleri kullanıp bunların hazır temalarını kullanabilirsiniz. Böyle böyle ufaktan başlayıp daha sonra kendiniz bir şeyler yapmaya başlarsınız. Ama az buçuk kodlama bilmeniz lazım, bu işler öyle programla falan olmaz.

Bu arada piyasada bedava hosting ve alan adları bulabilirsiniz, bunlar üzerinde dediğim sistemlerele alıştırma yapabilirisiniz.