İndirme Hızı

Matteo
03-07-2010, 13:18   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj

Arkadaşlar, sitenizde yeniyim eğer konuyu yanlış yere açtıysam şimdiden özür dilerim.

Benim sorunum şu;

İnternetim TTNET 8 Mbps Sınırsız. Win 7 Professional 64bit kullanıyorum.Bağlantı hızım 1024.

Bilgisayarımın özellikleri #

Bu özelliklere rağmen indirme hızım en fazla 120 kb oluyor. Bazen 50-60 kb'ye kadar düştüğü bile oluyor. Birkaç arkadaşımın bilgisayarının özellikleri, benim bilgisayarımdan daha düşük olsada indirme hızlarının  500-600 kb'ye kadar çıktığını gördüm.

Siteden siteye, indirdiğin siteyle alakalıdır diyenler oldu ama nerden indirirsem indireyim hep en fazla 120 kb oluyor dediğim gibi.

Sizce bu özellikler ile 120 kb iyi mi yoksa daha fazla mı olması gerekiyor ?

Umarım derdimi anlatabilmişimdir (:

Son Düzenleme: Matteo ~ 03 Temmuz 2010 13:35
DEXTER 26
03-07-2010, 13:41   |  #2  
DEXTER 26 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 26
1,018 mesaj

sorunun bırcok sebebi olabilir santrale mesafen cokmu uzak asagıda verıcen lınkten bi hız testi yapıp sonucu buraya yazarmısın
http://speedtest.turk.net/

Matteo
03-07-2010, 13:49   |  #3  
OP Taze Üye
16 mesaj

Santrale pekte uzak sayılmam.

Sonuç #
İndirme Hızım; 738 kbps
Yükleme Hızım; 427 kbps

doodLex
03-07-2010, 14:16   |  #4  
doodLex avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
343 mesaj

Microsft'un sitesinden birşey download edip buraya sonucunu yazar mısın? Ayrıca :

http://www.speedtest.net/

Bu siteden internet hızını Mb cinsine göre ne çıktığını söylersen iyi olur.

Matteo
03-07-2010, 15:23   |  #5  
OP Taze Üye
16 mesaj

Microsoft'un sitesinden de indirdim birkaç şey ancak yine aynı durum.

O verdiğin linkteki testide uyguladım. Sonuç;

Mp3 File (5 Mb) - 54 sec
Video Clip (35 Mb) - 6 min
Movie (800 Mb) - 142 min

Download # 0,75 Mb/s
Upload # 0,02 Mb/s
PING # 26 ms

TnDnmz
03-07-2010, 15:34   |  #6  
TnDnmz avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 20
2,235 mesaj

Benim internetim 1 megabit ama seninkinden daha hızlı gibi.
mp3-46 sec
Vidio -5 min
Movie-121 min
Download #0.88
Upload #0.21
PING #26 ms

doodLex
03-07-2010, 17:11   |  #7  
doodLex avatarı
Yıllanmış Üye
343 mesaj

Tek yapman gereken TTNeTi arayıp, sorununu bildirmek, halledeceklerdir.

Nicoll
03-07-2010, 17:13   |  #8  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

Öncelikle şunu söyleyeyim; indirme hızı ve internet hızının işletim sistemi ve donanım gücüyle yakından uzaktan hiçbir alâkası yoktur. Cep telefonuyla da indirsen hiçbir değişiklik olmaz...

TTnet müşteri hizmetlerini arayıp derdini anlat... En kesin cevabı onlardan alırsın... Zira çeşit çeşit tarifesi var bazılarında "8 Mbps'a kadar" gibi ne anlama geldiği belli olmayan saçma sapan ibareler var...

İkinci bir ihtimal sisteminizde virüs olabilir...

Matteo
03-07-2010, 17:26   |  #9  
OP Taze Üye
16 mesaj

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. TTnet'i arayıp bildirdim sorunumu ve az çok yardımcı oldular. Tarifem 8 Mbps'ye kadarmış ayrıca.

satis24.com
03-07-2010, 18:28   |  #10  
Yeni Üye
42 mesaj

Santrale olan uzaklığın yüzündenden tam hızı yakalayamazsın hiç bir zaman.

Son Düzenleme: satis24.com ~ 06 Temmuz 2010 01:49
doodLex
03-07-2010, 19:21   |  #11  
doodLex avatarı
Yıllanmış Üye
343 mesaj

Hızın arttı mı peki? Bende de böyle bir sorun vardı ilk bağlatmamda. 8Mb internetle 100 görüyordu en fazla, baya aradım, 5 - 6 defa sonunda santrale bağlattılar. Ordan internet hızımı onlar ayarladı. O zamanlardan beri 500 - 900 arası hep değişiyor.

şafak89
03-07-2010, 19:58   |  #12  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,521 mesaj

yanlış tarife ayarmışlar o zaman :D

Ezl_07
03-07-2010, 23:29   |  #13  
Üye
70 mesaj

127743
647

black_flood
04-07-2010, 10:25   |  #14  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

santral olayı aslında bir uydurma desem yeridir santral'e uzaklığı 100 mt olan bir müşterim

VDSL2

Çağın getirdiği haberleşme imkanlarını güçlü altyapısı ile müşterilerine sunmayı hedefleyen Türk Telekom, internet erişimi hizmetlerine bir yenisini daha eklemenin gururunu yaşıyor.

Mevcut telefon hatları üzerinden internete daha hızlı erişim imkanı sunan VDSL2 (Very High Speed Digital Subscriber Line2) hizmeti için gereken altyapı hazırlanmıştır.

VDSL2 hizmeti, saniyede 16 megabite kadar download/1 megabite kadar upload ve saniyede 32 megabite kadar download/1 megabite kadar upload imkanı sunan, 2 yeni hız paketi ile 1 Temmuz 2008 tarihi itibariyle, İnternet Servis Sağlayıcılar aracılığıyla son kullanıcıların hizmetine sunulacaktır.

Bu büyük yenilik ile ;

• Türkiye’de DSL teknolojisi ile sunulan internet erişiminin 8 kata kadar arttırılması,

• Avrupa ülkeleri erişim hızlarıyla kıyaslandığında, Türkiye olarak uluslararası standartlarda bir konuma ulaşılması,

• Gelişen teknoloji ile yüksek bant genişliği ihtiyacı duyulan Katma Değerli Hizmetler’e gereken altyapının hazırlanması

sözde buna sahip ama nerde saçma sapan bahanelere istinaden 900 kb download 450 upload yapabiliyor.

şuanda dava hazırlığındalar  ben uzak duruyorum gerçi bu olaylarda telekom her zaman her yerde 7/24 very high kazık atıyor kimse ne gücensin nede alınsın gerçek bu malesef.

hızın neden düşük olduğuna gelince ne siz sorun ne ben söyleyim download ve uploadı sınırlyan başka bir donanım bileşeni var ve 1mbitten yukarı kesinliklen izin vermiyor. ve bu sadece vdsl değil normal 8mbit kullanıcılarının % 75' ine yapılıyor bazı kullanıcılarda sınırlayıcıyı çalıştıramadıkları için sürekli gerçek 8 mbit download ve gerçek 4 mbit upload hızı gerçekleşiyor. 

DEXTER 26
04-07-2010, 11:16   |  #15  
DEXTER 26 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 26
1,018 mesaj

aslında gecen gun aynı sorunu bende yasamıstım 444 0 375 aradım ve bana telekomun kendı dsn adresını verdıler ve 100kb/s hızını gecmeyen netım 700-800 kb/s hızların ulastı
birkere denemenıonerırım
195.175.039.040
195.175.039.039
dene sorun hallalmassa sisteminde virus bulama ihtımalıde yuksek

Phoenix_
04-07-2010, 13:32   |  #16  
Yıllanmış Üye
895 mesaj
Alıntı: black_flood  
santral olayı aslında bir uydurma desem yeridir santral'e uzaklığı 100 mt olan bir müşterim

VDSL2

Çağın getirdiği haberleşme imkanlarını güçlü altyapısı ile müşterilerine sunmayı hedefleyen Türk Telekom, internet erişimi hizmetlerine bir yenisini daha eklemenin gururunu yaşıyor.

Mevcut telefon hatları üzerinden internete daha hızlı erişim imkanı sunan VDSL2 (Very High Speed Digital Subscriber Line2) hizmeti için gereken altyapı hazırlanmıştır.

VDSL2 hizmeti, saniyede 16 megabite kadar download/1 megabite kadar upload ve saniyede 32 megabite kadar download/1 megabite kadar upload imkanı sunan, 2 yeni hız paketi ile 1 Temmuz 2008 tarihi itibariyle, İnternet Servis Sağlayıcılar aracılığıyla son kullanıcıların hizmetine sunulacaktır.

Bu büyük yenilik ile ;

• Türkiye’de DSL teknolojisi ile sunulan internet erişiminin 8 kata kadar arttırılması,

• Avrupa ülkeleri erişim hızlarıyla kıyaslandığında, Türkiye olarak uluslararası standartlarda bir konuma ulaşılması,

• Gelişen teknoloji ile yüksek bant genişliği ihtiyacı duyulan Katma Değerli Hizmetler’e gereken altyapının hazırlanması

sözde buna sahip ama nerde saçma sapan bahanelere istinaden 900 kb download 450 upload yapabiliyor.

şuanda dava hazırlığındalar  ben uzak duruyorum gerçi bu olaylarda telekom her zaman her yerde 7/24 very high kazık atıyor kimse ne gücensin nede alınsın gerçek bu malesef.

hızın neden düşük olduğuna gelince ne siz sorun ne ben söyleyim download ve uploadı sınırlyan başka bir donanım bileşeni var ve 1mbitten yukarı kesinliklen izin vermiyor. ve bu sadece vdsl değil normal 8mbit kullanıcılarının % 75' ine yapılıyor bazı kullanıcılarda sınırlayıcıyı çalıştıramadıkları için sürekli gerçek 8 mbit download ve gerçek 4 mbit upload hızı gerçekleşiyor. 

aaa gerçekten mi?%75 hea?bazılarında çalışmıyor demekki :))) Ya bilip bilmeden bir de uydurma demeyin lütfen :))

Bir kere arkadaş VDSL2 mi kullanıyor?Eğer kullandığı yerde bu hizmet yoksa kullanmıyordur VDSL2 nin konumuzla alakasını çözemedim :)) Pazarlama tekniği olarak bunu anlatır ama sana da sözleşmeyi yaparken belge okutuyorlardır şartname falan işte.

Santralle alakası yok diye bir şey Saçmalıktır :)) Hat Zayıflaması(Line Atteniuon) denilen uzaklığa bağlı bir olay vardır.Bu nedenle bağlantı zayıflayabilir.Mesela ben Santrale çok yakın bir mesafedeyim.Benim hattım 30 Mbps ye kadar destekliyor.Apartman bağlantıları kalitesiz ev kabloları nedeniyşe hızım 11 Mbps a kadar düşüyor.Yani 20 Mbps lik bir tarife çıkarsa ben 11 kullanacağım ama bunda doğrudan  TTnetin hatası yok.
Bir de gürültü zayıflaması vardır ki bu da çevredeki radyo dalgaları falandır,bu da hız düşürür.

İnternette yaklaşık olarak santral uzaklığına göre alabileceğiniz hızlar mevcuttur.Grafikler var bulun inceleyin.

Tarife 8 e kadar :)).Eğer tam 8 istiyorsanız 100 TL verip alabilirsiniz tabi bu hizmeti alabilecek altyapı varsa :)

Telefonda konuşurken dikkatl, konuşun azcık bir şeyler biliyoröuş gibi işte bu hat zayıflamasından falan bahsedince bakın nasıl ilgileniyorlar.En azından benimle hep böyle ilgilendiler.

Speed Test yapınca sonucunuz 6000 nin de altına düşüyorsa muhtemelen uzaksınızıdr santrale.Gidin bizzat santralle konuşun.Arıza kaydı bırakın.Gelsinler ölçsünler.Eğer uzaksanız hızınızı 4 e hatta 2 ye sabitleyebilirler.Değilse hatlarınız yenilenebilir.Modeminiz bozuk olabilir falan.

Rapidshareden ben de 1 görüyorum 0,5 görüyorum.Ama speed testlerde 7 görüyorum,youtube dan falan video indirirken de 7 görüyorum :))

NOT: Bukonuda çok saçmalandığından üslübum bozulabilir.
NOT2: Hat zayıflamasına Tarayıcı Arayüzünden bakabilirsiniz Airtiesler'de 192.168.2.1 den girilir.
NOT3:Neredeyse tüm 8 e kadar kullanan arkadaşlarım 7-8 arası hızlar görüyorlar.O Donanım bileşeninden bulursanız bize de yollayın.

black_flood
04-07-2010, 23:03   |  #17  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

dava açıldı bile pazartesi duruşma var ve 100 mt uzaklıkta modemde zaten 16 mb üzeri görünüyor bağlantı nette araştırma yaparsan büyük firmaların hepsi aynı sıkıntıdan yakınıyor 5 km den ilerisine bu hat verilmiyor. saöma sapan konuşmuşsun resmen telekomun mahkemesinde sen en iyisi başsavcı olarak görev al belki kurtarırsın adamları ha nedersin ??

2 mbit adsl bile stabil değil zaten uydunetten bile 2bit bağlantı ile 215 ila 275 arası download hızı acaba telekomda bu hızı tam alabilen varmı yok en fazla taş çatlasa 150 kb oda yakın olanlar çok uzakta olanlarda 75 civarına düşüyor.

Phoenix_
05-07-2010, 01:04   |  #18  
Yıllanmış Üye
895 mesaj

e valla ben sadece saçmalanmasından yakındım ki bu sorun sizde var demekki.ben ttnetin avukatlığını yapmıyorum babamın oğlu kardeşim değiller ki al kötülüyorum ne yapacağı belli olmaz ama ben memnunum çoğu arkadaşım memnun adamlarla konuşmasını bildimi öyle de güzel ilgileniyorlar ki :))

ayrıca yine şişirmişsin 150 kb ne yaa :D onu 1mbps deyken görenler var genelde benim 1 likçi arkadaşlarım 130 görüyorlar ;)

Hee ben nerede oturuyorum Eskişehir merkezdeyim.Lüks bir mahallede değilim 2 adım ötemiz varoş sayılır oturduğum yer cadde değil sanayinin dibindeyiz yani öyle yüksek hizmetli yerlerde oturmuyorum.