Evet, herkes senin kadar iyi bilmiyor. Ben registry'den nereye kopyaladığını falan bulamam mesela.
Şöyle olmuştu; gizli dosyaları gösterme zaten açıktı. autorun görünüyordu gizli dosya olarak. Silmeye çalıştı direk delete'le, silemedi. Sonra cmd'den bir iki bir şey yazdı, sildi. Olmazsa öğreneyim buraya yazarım.
Öğreneli çok oldu ama hep unutuyordum. Belki yararlanan olur.
Önce cmd'ye sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırıyoruz. XP ve altı sistemlerde bir yönetici hesabıyla işlem yapıyorsak direk çalıştırıyoruz. Önce işlem yapacağımız sürücüye gitmemiz gerek.
Benim usb diskim H sürücüsü olarak atanmış. H: yazıp enterladım ve H sürücüsüne geldim. Test için bir . bat dosyası oluşturup özelliklerinden gizli, salt okunur yapmıştım. dir komutuyla H diskindeki dosya ve dizinleri listeledi ancak bu oluşturduğum .bat dosyası çıkmadı.
attrib komutunu denedim. Test dosyam listelendi. Tabi ben burada bu dosyanın ismini önceden biliyordum kendim oluşturduğum için. Siz ismi garip, tanımadığınız bir dosya arayacaksınız zararlı olarak. Sonra "attrib -s -h -r test.bat" yazıp (boşluklar burada yazıldığı gibi ve ayraçlar olmadan) enterladım. Kontrol etmek için H'yi açtım. Gizleyip, salt okunur hale getirdiğim dosyamın özelliklerine baktım. Hem salt okunur, hem de gizli özelliği kalkmış.
Şimdi silmek için "del test.bat" yazıp enterlıyoruz. Dosya silindi. Tüm virüslerde % 100 çözüm değildir. Bazen silindi gibi görünüp silinmeyen (ya da belki diğer sürücü/konumlardan kendini yenilediği için) virüslerle karşılaşmış hocam.
Uzun gibi görünüyor ama yapması 45 s falan sürüyor.