ing. vista türkçe yapılırmı?

s_sirin
03-08-2007, 19:29   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
71 mesaj

arkadaşlar merhaba benim vista ingilizce acaba bunu türkçe yapabilecek bir program vd. varmı yardımcı olursanız sevinirim

aliguney
03-08-2007, 19:54   |  #2  
Yeni Üye
34 mesaj

elbette var :)

vista ultimate sürümü ise istediğin dili çevirebilirsin. Bunun için yapman gereken güncellemeler bölümünden isteğe bağlı güncellemeler altından yüklemek istediğin dili seçiyorsun ve bekliyorsun. İstersen çince bile yap vistanı. bunun haricinde (vista bus. hom bas.vs.) gibi sürümlerde bunu yapmanın bir yolu yok boşuna da yorma kendini.

silenceandsilence
03-08-2007, 20:05   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
275 mesaj

ultimatede istediğin dile çevirebiliyorsun da sadece olan diller içinde ben bunların içinde türkçeyi göremedim eger windows yeni yaınladıysa bilemeyecegim ama türkçe paket yok bildigim kadarıyla türkçe vista yüklemek en iyi çözüm

s_sirin
03-08-2007, 21:22   |  #4  
OP Üye
71 mesaj

bende home premium var dolayısıyla ben türkçe yapamıyacağım öylemi ? peki bendeki vista lisanslı ben k.orsan olan bir türkçe vista yüklesem ve bendeki lisans numarasını yazsam yüklediğim kopya legalmi olur illegalmi?

aliguney
04-08-2007, 19:37   |  #5  
Yeni Üye
34 mesaj

maalesef işe yaramaz. vista DVD versiyonu içerisinde tüm sürümler mecut. alsında hom. basic ed. da alsan içerisinde ult. mevcut. (yapman gereken yükleme esnasında key girmeyeceksin. sana hangi sürümü yüklemek istediğini sorar oradan ult. seçersin.) vistayı kırman şimdilik zor.ama yasal olarak ultimate sürümünü uzatabilirsin. yani key girmeden kurarsan 30 gün içerisinde aktifleştirme yapman lazım. 30 günlük süreyi yasal bir şekilde 120 güne çıkartmak için ise:

1. Windows\System32\ klasöründeki “cmd.exe” ye sağ tıklayıp “Run as Administrator” ı seç.

2. Açılan komut satırına slmgr -rearm yazın ve bilgisayarınızı yeniden başlat.

Komutu her kullanışınızda aktivasyon süresi tekrar 30 gün oluyor, en fazla 3 defa kullanabiliyorsun.
iyi eğlenceler.

iso07
05-08-2007, 03:15   |  #6  
Üye
85 mesaj

Bendede lisanslı Home premium var . Ben direk türkçe paketi almıştım. Direk türkçe sattıklarına göre , dil seçeneklerinde türkçede olması lazım sen yinede bi kontrol et