İNTERNET CAFE AÇACAKLAR İÇİN BELGELER
1-Kaymakamlık Makamına Dilekçe (İlk defa açacaklar) Devirlerde (devir ettim-devir aldım şeklinde)
2- Nüfus cüzdanı örneği. (Kahvehanelerde 18 yaşını bitirmiş olmak.)
3- İkametgah belgesi.
4- Adli sicil belgesi (C.Bş.Sav.'dan) Sabıka varsa mahkeme kararları.
5- 8 adet renkli fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş)
6- İş yeri kiralık ise kira kontratının tasdikli fotokopisi (Aslının Noter veya Yetkili memur tarafından tasdiki)CİLT:, SAHİFE, ADA., PARSEL, MAHALLE., BAĞIMSIZ BÖLÜM. yazılacak
7- Tapu senedi sureti (Aslının Noter yada Yetkili Memur tarafından tasdiki.)
8- Yönetim planında aksine bir hüküm yoksa,tapuda mesken olarak görünen yerler için kat maliklerinin oy birliği ile alacağı karar tutanağı. Tapuda işyeri olarak görünen yerler için muvafakat aranmamaktadır. (Aslının Memur tarafından tasdiki.)
09-Şirketler diğer özel hukuk tüzel kişileri bakımından :
a- Kuruluş ilanı,
b- Açılması istenilen yer için,yönetim kurulu karar tutanağı ve yetkili temsilciye yönetim kurulu kararıyla verilmiş yetki belgesi.
c- Açılması istenilen yeri işletecek olan mesul müdür için yönetim kurulu kararının tasdikli <<;
t fa
OYUN YERİ AÇACAKLAR İÇİN BELGELER
1- Kaymakamlık Makamına Dilekçe (İlk defa açacaklar) Devirlerde (devir ettim-devir aldım şeklinde)
2- Nüfus cüzdanı örneği. (Kahvehanelerde 18 yaşını bitirmiş olmak.)
3- İkametgah belgesi.
4- Adli sicil belgesi (C.Bş.Sav.dan) Sabıka varsa mahkeme kararları.
5- 8 adet renkli fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş)
6- İş yeri kiralık ise kira kontratının tasdikli fotokopisi (Aslının Noter veya Yetkili memur tarafından tasdiki) CİLT:, SAHİFE, ADA., PARSEL, MAHALLE., BAĞIMSIZ BÖLÜM. yazılacak
7- Tapu senedi sureti (Aslının Noter yada Yetkili Memur tarafından tasdiki.)
8- Yönetim planında aksine bir hüküm yoksa, tapuda mesken olarak görünen yerler için kat maliklerinin oy birliği ile alacağı karar tutanağı. Tapuda işyeri olarak görünen yerler için muvafakat aranmamaktadır. (Aslının Memur tarafından tasdiki.)
9-Şirketler diğer özel hukuk tüzel kişileri bakımından :
a- Kuruluş ilanı,
b- Açılması istenilen yer için,yönetim kurulu karar tutanağı ve yetkili temsilciye yönetim kurulu kararıyla verilmiş yetki belgesi.
c- Açılması istenilen yeri işletecek olan mesul müdür için yönetim kurulu kararının tasdikli sureti. (Aslının Yetkili Memur tarafından tasdiki.)
Başvuru sırasında sunulan belgelerin son altı ay içinde düzenlenmiş olması gereklidir. Belgeleri eksik veya mevzuata uygun olmayan başvurular değerlendirmeye alınmaz ve eksikliklerin tamamlanması için otuz günlük ek süre tanınır. Bu süre sonunda eksikliklerin tamamlanmaması halinde başvuru işlemden kaldırılır. (Değişik-21.12.2003/6449) İçkisiz istirahat ve eğlence yerinin devri halinde, yeni işletici şahıs hakkında yapılacak tahkikatla birlikte tapu kayıtlarında herhangi bir değişiklik olup olmadığı ve kira kontratının usulüne göre yapılıp yapılmadığı incelenir. Devir işlemlerinde, devralmak isteyen kişinin başvurusu sonuçlanana kadar işletme ruhsat sahibinin sorumluluğundadır...<]