Yeni PC toplamayı düşünüyorum da işlemciye karar veremiyorum.
Birisi bana Intel Core i7 920 ile AMD Phenom II X4 946 işlemcinin aralarında ne fark olduğunu söyleyebilir mi?
Intel AMD Farkı
Performans olarak Core i7 920 epey önde
burayı bir inceleyin derim,
core i7 920 PhenomII 945'in iki üst modeli olan 965 BE modelinden bile daha performanslı düşünün artık
hatta dikkat ederseniz aynı fiyatta olduğu halde core i7 860 modeli daha da iyi bir performans veriyor
size önerim ise ya core i7 860 modelini almanız yada illa core i7 9xx serisinden almak istiyorsanız 18 ekimde çıkacak olan core i7 930 modelini almanızı tavsiye ederim
teorıde corei7 lerin rakibi phenom II olamaz cunku smt ve hyperthreadıng olayı phenom II de yok onun ıcın sunanlık corei7 ler önde bunu kimse inkar etmiyor zaten ama AMD bu yenı teknolojılerı ve 32 nm yi direct buldozer e entegre edecek o zman bır karsılastırma yapabılırız yanı su an ıntel önde :(
Fusion işlemcilerinin performansını az çok tahmin edebiliyorum intelin çözümlerine daha iyi olduğu kesin intel gpu tasarımı yaptımı iyi performans vermiyor.2010 yılının ilk çeyreğinde phenom II X6 lar geliyor opteron serisinden istanbul kod adlı işlemcinin masaüstü versiyonu biryerde görmüştüm bir kaç aya kadar phenom II X4 975 çıkacakmış.İlla intel alınacaksa core i7 değilde core i5 in tercih edilmesi daha iyi aralarında fazla performans farkı yok biraz o.c ile iyi sonuçlar alınabilir.Ayrıca bazı arkadaşlar demiş core i7 920 phenom II X4 serisinin çok önünde ancak biraz işkembeden sallamışlar phenom II 955 yerine göre core i7 920 yi geçebiliyor performansı ona çok yakın aradaki fark %7 yi geçmez AMD toplam sistem maliyeti açısından daha hesaplı oluyor anakartları ucuz çünkü 80 dolara güzel bir anakart alabiliyorsunuz.
Şu an Intel üstün. Performans olarak ileride. 4 çekirdeklilerde de f/p olarak ileride. Sizin o i7 920'nin geride kalıyor dediğiniz testler ne yazık ki işlemciyle alakası olmayan testler, oyun FPS'si gibi. Bunun da nedeni saat hızının düşük olması. Yoksa LGA 1366 serisinin en zayıf üyesi olan i7 920 bile bütün AMD modellerini işlem gücü bakımından tokatlıyor. Hele çok fazla da değil, çıkarın 3,0 veya 3,2 GHz hızına, daha nasıl tokatlayıp "knock-out" ediyor bakın.
Aradaki performans farkı ne kadar %7 den fazla olmadığı kesin o kadar farka yüksek paralar verilmez diye düşünüyorum core i7 leride f/p ürünü yaptınız ya helal olsun.Şimdi hemen intelin 4 çekirdeklileri daha ucuz dersin toplam sistem maliyeti açısından AMD sistem daha hesaplı 80 dolara iyi bir anakart alabiliyorsunuz.
Yok, f/p ürünü olanlar bir süredir Core 2 Quad serisi, hemen hemen Phenom II x4 serisinin dengi ve hem platform hem de işlemci olarak daha ucuz. İki çekirdekli işlemcilerde ve düşük sistemler için AMD gerçekten çok hesaplı öte yandan.
Ben memnun değilim bu durumdan. Nedense bana göre çok sıkıştı AMD. Nvidia'ya yaptığı gibi Intel'i sıkıştıramadı sanki. Bakalım önümüzdeki zamanda ne yapacak.
Bana göre sıkışmadı alt ve orta seviyede inteli sıkıştırıyor 119 dolara 4 çekirdekli AMD işlemci alabiliyorsunuz bu durumda core 2 duo serisi tamamen bitti phenom II x3 ve x4 serisi ile core 2 quad serisini zorluyor.2010 yılının ilk çeyreğinde phenom II x6 lar geliyor opteron istanbulun masaüstü versiyonu daha sonrasındada fusion ve bulldozer fusıonun az çok belli gibi performansı grafik performansının intelden daha iyi olacağı kesin en çok merak ettiğim işlemciler ise bulldozer ler smt hyper threading desteği ile geliyorlarolarak intelden farklı olarak çekirdek başına 4 izlek koycaklarmış ayrıca AMD nin bu seriler ile birlikte dört kanallı bellek desteğine ve high-k teknolojisine geçmesi planlanıyor.Ayrıca AMD nin uzun yıllar boyunca üstünde çalıştığı gizli teknolojileride bu işlemcilerde hayata geçirmesi bekleniyormuş
Umarım öyle olur. Bu rekabetten karlı çıkan kullanıcı olacak çünkü.
Athlon X4 620 almayı planlıyorum ancak anakart desteklemiyor :) anakartım AM2 olmasına rağmen AM3 formundaki athlon II x2 serilerini destekliyor helal olsun gigabyte a eski kartlara bile AM3 desteği sağladı.Biostar 780G yi gözüme kestirdim ama bir yandan içimden bir ses gigadan şaşma gidip 770 al diyor :D
Gigabyte coşmuş durumda zaten anakart piyasasında. :)
Para olsa 790X bırak 790FX alırım :D ama öğrenci olunca iş değişiyor 770 yada 780G düşünüyorum.7750 BE aslında yeterli bana ama o.c ile 3.00 Ghz de stabil çalıştıramadım bu anakartta gıcık oldum mofsetlerı ısınıyor ve anakartın fazları düşük.6 fazlı adam akıllı ud3 serisinden bir kart alıcam.
o zaman buu alırsın artık :)tam öğrenciler için.
http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ga-ma770-ud3-ma770-ud3-am2+-amd-770-+-sb700-ddr2-1066mhz-anakart/productdetails.aspx?I_ID=36560