yetersiz powerlar sistem kilitlenmesinden anlamsız kapanma ve hatalara kadar her tip soruna yol açar, eskiden bir powerimla pcyi fazla zorlayan oyunlarda siyah ekrana geçiyordu birden, poweri değiştirince sorun çözüldü,
evet sen driverlari birkaç farklı olarak kesin dene. sonra 0xc0000005 hata kodu ile ilgili önemli bilgiler buldum.bu hata DEP denen ve windowsun kötü yazılmış kodlara karşı bir koruma sistemi ancak zaman zaman kapatılması tavsiye ediliyor. http://www.microsoft.com/technet ... ntain/sp2mempr.mspx bu linkte DEP ve sayfanın alt kısmındada nasıl kapatılacağı yazıyor, kapatma kısmını özenle okuyup yapmanı istiyorum sanırım bu sayede sorundan kurtulabileceğiz, hatta son kısmı burayada kopyalayayım.
Yönetici olarak oturum açan son kullanıcılar, Sistem Özellikleri iletişim kutusundaki Veri Yürütme Engellemesi sekmesini kullanarak DEP'yi OptIn ve OptOut ilkelerinden biri olarak yapılandırabilir. Aşağıdaki yordam, bilgisayarda DEP'nin nasıl el ile yapılandırılacağını anlatmaktadır:
1.
Başlat'ı ve Denetim Masası'nı tıklatın, sonra da Sistem’i çift tıklatın.
2.
Gelişmiş sekmesini tıklatın. Ardından, Performans altında Ayarlar'ı tıklatın.
3.
Veri Yürütme Engellemesi sekmesini tıklatın.
4.
OptIn ilkesini seçmek için, Sadece önemli Windows program ve hizmetleri için DEP'yi aç seçeneğini tıklatın.
5.
OptOut ilkesini seçmek için, Seçtiklerim dışındaki tüm program ve hizmetler için DEP'yi aç seçeneğini tıklatın.
6.
OptOut ilkesini seçtiyseniz, Ekle'yi tıklatın ve DEP kullanmasını istemediğiniz uygulamaları ekleyin.
linkteki tablodada görebilirsin, burda DEP i kaparken önce DEPi komple kapatıp ve yeni ekran kartı driverların ile hemen hata veren oyunlardan bir tanesini test etmeye başla...yanıtını bekliyorum, sorunun için dikkat edersen baya bir araştırıyorum çünkü anakartı hemen değiştirme yoluna gitmeyip en azından elimizden geldiğince sorunu çözmeye çalışalım...bekliyorum yanıtı