daha önce bu sitedee rastladım benim sistemimle aynı özellikte bi arkadaş stok fanla işlemcisi ile 2.8 ghz görmüş
sistemim kingston 1+2 gb 667 mhz, anakart p4m900m ekran kartı 8500gt 1 gb psu 400w
yakın zamanda zaten anakartla işlemciyi değiştiricem daha sonra ekran katını yardım edin nasıl overclock yapabilirim.
İntel Core 2 Duo E4300 YARDIM
2.00 ghzden yukarısını göremedim şu ana kadar 2.01 bile olmuo
kocaman chiponlinede kimse yardım etmicekmi sebep sölemicekmi veya yardım etmicekmi vcore voltajınıda bulamıyorum biosta heryere baktım
zaten yeni alcam işlemci anakart felan çıksın canı aynı özelliklerde bir pcyi yapmış birisi 2.4 stabil olarak kullanıyor
https://www.chip.com.tr/forum/int ... -yardim_t82889.html
2.00 ghzden yukarısını göremedim şu ana kadar 2.01 bile
Ramlerin zamanlamalarını ve hızlarını iyi ayarlaman gerekir.Üstelik her sistemin overclock potansiyeli aynı değildir. Tamam e4300 overclock potansiyeli çok yüksek olan, yüksek hızlarda düşük sıcaklıklarda kararlı çalışan bir işlemcidir.Fakat sadece işlemciyle bitmez. Ramlerinizin işlemciye uygun hızlara sorunsuzca çıkabilmesi gerekir. Power Supply çok sağlam olmalıdır. Anakartınızın stabiliteyi bozmaması gerekir.FSB yi 300 yapıp diğerlerini autoda bırakıp bir denermisiniz? Olmazsa FSB:300 RAM: 600MHZ PCİ-EXPRESS: 150 yapın. Sonuçlardan haberdar olayım.KOLAY GELSİN.
Son Düzenleme: Emre Kaan Çamlıca ~ 26 Ağustos 2009 14:56
Bende E4600 kullanıcısıyım.Arkadaşım o işlemci hiç voltaj vermeden 600MHZ ilerler 600MHZ den sonrasında işlemci sıkcalığı yavaş yavaş baş göstermeye başlar o yüzden sağlam bir psu ve sağlam soğutucuyla bu işe girin derim ben.Ben E4600 3.12GHZ ye getirdim bundan sonrasını anakart sorun çıkarıyor ve HDD yi görmüyor o yüzden daha ilerisine gidemiyorum.Sıcaklık ise kullandığım sunbeam Tuniq Tower soğutucuyla oyunlarda en fazla 42 derece Dediğim gibi bu işe sağlam donanımlarla girmek lazım ama siz yinede ben yapacam diyosanız yavaş yavaş FSB yi arttırmaya başlayın bakyınızki pc açıyorum pc resetliyor o zaman ram zamanlamalarını ve çarpanlarınıı düşürün.Ram ferakansı perfonmansta düşüş yapacaktır ancak siz o.c yaptıkça yeniden yükselir.Ve bunlarıda yaparken CPU sıcaklığına dikkat edin ...
Bende E4600 kullanıcısıyım.Arkadaşım o işlemci hiç voltaj vermeden 600MHZ ilerler 600MHZ den sonrasında işlemci sıkcalığı yavaş yavaş baş göstermeye başlar o yüzden sağlam bir psu ve sağlam soğutucuyla bu işe girin derim ben.Ben E4600 3.12GHZ ye getirdim bundan sonrasını anakart sorun çıkarıyor ve HDD yi görmüyor o yüzden daha ilerisine gidemiyorum.Sıcaklık ise kullandığım sunbeam Tuniq Tower soğutucuyla oyunlarda en fazla 42 derece Dediğim gibi bu işe sağlam donanımlarla girmek lazım ama siz yinede ben yapacam diyosanız yavaş yavaş FSB yi arttırmaya başlayın bakyınızki pc açıyorum pc resetliyor o zaman ram zamanlamalarını ve çarpanlarınıı düşürün.Ram ferakansı perfonmansta düşüş yapacaktır ancak siz o.c yaptıkça yeniden yükselir.Ve bunlarıda yaparken CPU sıcaklığına dikkat edin ...Arkadaşım 3.12 den sonra HDD yi görmüyorsa Güney Köprüsüne birazcık voltaj ver.İşe yarar.
225fsbde windows açılmıyor bir yazı çıkyor ve orda kalıyor bu arada vista home basıc kuullanıcısıyım neden olabilir bu makineyi 333fsbdede çalıştırdım ama dediğim gibi 225ten sonra windowsu göremiyorum
bu güney köprüsü ne oluyor biosta e olarak geçiyor nb voltaj ve memory voltaj var benim biosumda nb voltaj sınır 1.70 memory voltaj ise 2.40
şu anda memory voltaj 1.90 nb voltajı 1.60