başlıkta da dedim konuya giriyim:
intel core i7 2670qm 2.2 ghz 4 çekirdekli 6 mb (turbo boostu yazmadım) dizüstü işlemcisi
overclock yapmak istiyorum kaça çıkabilir ?
bu işlerden hiç anlamam yardım edermisiniz?
intel core i7 2670qm overclock
o.c yapda sonra loptop u çöpe atarsın hiç akıl mantık işimidir laptoplara o.c yapmak zaten cayır cayır ısınıyorlar
Laptop ta overclocka ben güvenmiyorum.sen de güvenme
Çünkü overclock sırasında işlemcin kesinlikle ısınacak.Fan değişimi yapman gerekecek.
Birazda şans lazım bu iş için.
Ama yinede sıcaklığın artmadığı sürece,çok az overclock yapabilirsin.
Aslında işlemcin iyi neden overclock yapıyorsun ki?
Biz benim bilgisayarım gibi külüstür bilgisayarlara overclock yapmayı öneriyoruz.:D Yine de siz bilirsiniz
Laptop ta overclocka ben güvenmiyorum.sen de güvenmebende en az senin kadar güvenmiyorum ama istek işte.
Çünkü overclock sırasında işlemcin kesinlikle ısınacak.Fan değişimi yapman gerekecek.
Birazda şans lazım bu iş için.
Ama yinede sıcaklığın artmadığı sürece,çok az overclock yapabilirsin.
Aslında işlemcin iyi neden overclock yapıyorsun ki?
Biz benim bilgisayarım gibi külüstür bilgisayarlara overclock yapmayı öneriyoruz.:D Yine de siz
ama çok ısındığından ve fan değiştiremiyeceğimden.artık masaüstüne yaparız o külüsütr :D
işlemcide iyi dediğiniz gibi.
konu nerden kilitleniyor yeniyimde
Canım arkadaşlarım ben 2010 yılından kalma olan ASUS EEEPC 1001HA netbooku 1.6 GHz'den 2.1 GHz'ye overclock ettim. Hemde sadece kendi küçük fanı ve yaz sıcaklarında. Hiçbir şey olmadı. Netbookun işlemcisi İntel Atom N270 ve tek çekirdekliydi. Hatta şöyle birşey oldu. Ben Turkcell TV'den diziyi 1.6 GHz hızla izlerken takılmalar olurken 2.1 GHz hızda hiç takılma olmamıştı. Süper birşeydi yav. İlk overclockumu o zaman yapmıştım. Üstelik ben 15 yaşında yapmıştım onu. Şu an 16 yaşındayım. Şimdiki laptopum ASUS X54C
İntel Celeron B815 1.6 GHz çift çekirdekli işlemci, 6 GB DDR3 1333 MHz Çift kanallı RAM, 320 GB Harddisk, İntel HD Graphics 2000 ekran kartı. Overclock aradım ama hiçbir yerde yok. Üstelik buna rağmen overclocksuz GTA 4 ve Crysis 2'yi kasmadan oynayabiliyorum. Şimdi de laptopa işlemcilerin soketleri uyumlu olduğu için İntel Core i7-2670QM işlemci takmayı düşünüyorum. İnşallah olur. Hepinize iyi forumlar