arkadaşlar bilgisayarı almak üzereyim ama kafama soru takıldı
intel i5 750 mi yoksa amd phenom x4965 black edito mu
ben amd alacaktımda acaba i5 mi alsam
intel i5 750 mi yoksa amd phenom x4965 black edito
iki işlemci arasında performans olarak pek fark yok burda üzerinde durman gereken şey soket yapısı amd cephesine baktıgımızda 890 chipsetle beraber yeni cpu lar 938 pin de calışmayacak phenom x4 965 ten cok daha iyi bir işlemcinin bu platforma çıkacagıda bu saatten sonra muama fakat 1156 soket gelecek vaad eden genc bir soket yapısı. fakat diger taraftan özellikle sistem maliyeti olarak amd daha az maliyetli olacagı için kalan parayla çok daha iyi bir vga alınabilir yada ramler daha kaliteli seçilebilir karar sizin
...amd cephesine baktıgımızda 890 chipsetle beraber yeni cpu lar 938 pin de calışmayacak phenom x4 965 ten cok daha iyi bir işlemcinin bu platforma çıkacagıda bu saatten sonra muama fakat 1156 soket gelecek vaad eden genc bir soket yapısı. ...sb750 güney köprüsüne sahip anakartların phenom x6 ları ve diğer yeni çıkacak amd cpu ları çalıştıracağını okumuştum.yani 790 larda çalışacak diye duydum.sizin dediğiniz durumda yakın zamanda amd toplamak hata olabilir.
intel açısından çok bilgili değilim bu yüzden saçma da olsa sorayım.1156 ne kadar gelecek vaaad edebilir?daha o piyasadayken 1366lar cirit atıyo?gerçi bi anakart aldıktan sonra 5 6 yıl taşısa çok iyi benim için.
sb750 güney köprüsüne sahip anakartların phenom x6 ları ve diğer yeni çıkacak amd cpu ları çalıştıracağını okumuştum.yani 790 larda çalışacak diye duydum.sizin dediğiniz durumda yakın zamanda amd toplamak hata olabilir.phenom serisinin devamı çıkacaktır mutlaka ama benim kastıım buldozer mimarisi. tabiki amd bir süre daha büyük bir kullanıcı kitlesi olan 938 pin üzerinde yogunlaştıracaktır fakat asıl enerjisini buldozer mimarisi ve 890 chipsete verecektir soket 938 intelin 775 pin soketi gibi çok olgunlaştı artık intel 1xxx serisi soketlerle işi yavaş yavaş gütürmeye başladı ama amd 890 chipsete ve yeni soket işlemciye yatırım yapar artık
intel açısından çok bilgili değilim bu yüzden saçma da olsa sorayım.1156 ne kadar gelecek vaaad edebilir?daha o piyasadayken 1366lar cirit atıyo?gerçi bi anakart aldıktan sonra 5 6 yıl taşısa çok iyi benim için.
1366 lar yanılmıyorsam 1156 dan önce cıktı fakat maliyeti yüksek oldugu için orta düzey kullanıcıya cok hitap etmedi bundan dolayı 1156 lar intelin şu an için tabiri caiz ise göz bebegi bu durum bu soketin geleceginin parlak olacagı hissini yaratıyor banaSon Düzenleme: marosarap ~ 16 Şubat 2010 23:36
buldozer mimarisini 5 6 yıldır geliştirmeye çalıştığını bu yüzden 790dan öteye gidemediğini okudum amd nin.ne kadar doğru bilmiyorum ama buldozerin intelin 1366 sı gibi üst kesime hitap edeceğini düşünüyorum.phenom x6 da performance booster (turbo boosterımtrak bişey) olacak bende buna güvenerek athlon x3 yada athlon x4 lü ve HD 5770 li bi sistem toplayıp 1.5 2 sene sonrada işlemciyi phenom x6 yapmayı planlıyodum ihtiyac oldugunda da crossfire.şimdi kafam karıştı ama.
buldozer mimarisini 5 6 yıldır geliştirmeye çalıştığını bu yüzden 790dan öteye gidemediğini okudum amd nin.ne kadar doğru bilmiyorum ama buldozerin intelin 1366 sı gibi üst kesime hitap edeceğini düşünüyorum.phenom x6 da performance booster (turbo boosterımtrak bişey) olacak bende buna güvenerek athlon x3 yada athlon x4 lü ve HD 5770 li bi sistem toplayıp 1.5 2 sene sonrada işlemciyi phenom x6 yapmayı planlıyodum ihtiyac oldugunda da crossfire.şimdi kafam karıştı ama.kafanız karışmasın hocam henüz cok net bir bilgi yok fakat durum cok kütü degil bios güncellemesi ile calısabilirlermiş ama unutmayın thuban buldoozer mimarisi degildir
http://forum.shiftdelete.net/sdn ... -ii-x6-geliyor.html
http://www.pckoloji.com/haberler ... yisa-yetisiyor.htmlSon Düzenleme: marosarap ~ 17 Şubat 2010 00:27
biliyorum biliyorum hususi phenom x6 ile buldozer die ayrı ayrı şekilde yazdım zaten.söylediğim gibi bütçem öyle ahım şahım değil dahası bi anda sadece kasaya da çok miktarda para veremem içim gider bu yüzden geçiş işlemcisi kullanıcam basamakları teker teker çıkıcam şu an pentium 4 teyim baya baştayım ama :)
size tek kelime söylüyorum eğer şu an inteli corei7 seçecekseniz HYPER THREADİNG HYPERTRANSPORT VE TURBO BOOST İÇİN seçeceksiniz bunnun dışında şu anlık hiç bir üstün teknoloji farkı yok AMD ile arasında</p
su an ki farkı yaratan bu teknolojiler biz AMD ciler tabi 2011 de bulldozer ile bu teknolojinin gelmesini beklecez ondan sonra yolumuza bakacaz arkideşin sorsuna geleyim pc ne amacla kulanılcak hız isityorsa 120 dolarada 4 çekirdek ATHLON II X4 630 bile yeter mesala ama yukardaki teknolojiler iyi güsel ama ne bilim proflar için bence ev kullanıcı için deil bence illaha diyosan intel olsun o zaman intelcilere sor onlar sana söylerler yardımcı olurlar :))
oyun için amd grafik program için i5
i5 al oyunlarda intel daha iyi olur crysis gibi oyunlarda intel daha iyi oc içinde daha iyi bir seçim olur
İkisi de testlerde başabaş giden işlemciler.
http://www.cpubenchmark.net/common_cpus.html
Bütçenizde limit varsa (ki limit olmasa direkt Core i7 alıp böyle bir başlık açmayacağınızı düşünüyorum) AMD Phenom II X4 daha iyi olur. Phenom II X4 + 785 anakartlı AMD tabanlı sistem almak, Core i5 + P55 anakartlı sistem almaktan en az 100 TL daha ucuza gelir. Oradan gelecek en az 100 TL ile de, limitli bütçenize göre daha üst seviye bir ekran kartı alabilirsiniz.
ben yanında ekran kartı olarak hd5850 yada 5570 alacam
sizce yanında i5 mi yoksa amd mi alayım
anakart olarak isa gigabayt alacağım
ati ile nvidia arasında bazen sorunlar olduğunu duyuyorum yanıltmış gibi olmayayım ama.sorun derken performans düşüklüğü.aynı ati kartı i5 750 de kullanınca ve phenom II x4te kullanınca performans amd de daha iyi olabiliyo.yada bizim arkadaşlara böyle denk geldi bişeyleri yanlış yaptılar.olan farkta öyle uçuk bi fark değil sistem testlerinde falan birazcık oynama oluyo.
bu iki işlemcideki farkı orta ve orta-üst düzey kullanıcılar anlayamaz yazı tura atın ikisinden birini alın eğer çok üst düzey bi kullanıcı değilseniz.