İntel Kan Kaybediyor
intel çok büyük atılım yaptı yıllardır istenileni başardı ama imkansızıda yaptı yani.entegre bellek kontrolcülü hiç bir işlemcisi alınabilir fiyatta değil anakartlarıda keza çok pahalı.amd entegre bellek kontrolcülü işlemcilerini çok uzun zamandan beri satıyor ve fiyatlarıda bir hayli düşük. amd 6 çekirdekl işlemciyide çıkarttı hani intelden ses yok tek yapabildiği entegre bellek kontrolcüsü oldu.eğer amd kadar uyugn fiyata sunabilseydi ozaman işte intel uçmuştu.ama yapamadı birte i7 920 nin fiyatı düşük oda miyadı doldu eldeki ürün tüketilsin diye yaptı i920 üretimi durdurulmuş durumda artık.çok satışı olmadığı halde durup duruken üretiminin durdurulmasıda ilginç bir durum i7'ler için bug var uyarısının doğruluğunu kanıtlar gibi.
ibrahim7892intelde core 2 duo ve quard islemciler cok basarılı.yani benim 30 arkadasımın pc sı varsa 1 veya ikisi amd kullanıyor onlarda ne kullandıklarını bıle bılmıyor zaten:)amd yükselise gecse ne olur tanınmıyor bir kere:)mesela 30 arkadaşın hazır sistem alıp intelli oluyor ama onlar bile senin değin gibi ne kullandıklarını bile bilmiyor 2 kişi ise AMD sistemi görerek ve bilerek bilgisayar topluyorlar ve herşeyden haberlari olur 30 arkadaşın daha hazır sistemin içini bile biliyormu sor bakalım ne gibi yenilikleri biliyorlarSon Düzenleme: sunuy_555555 ~ 16 Haziran 2009 20:33
Ali Yenal ErbilmartArada çok fazla fark var,mayıs
sizce inteli etkilermi ben etkilemesini isterdim iki firmada aynı satış oranına sahip olsa çekişme dahada artar.Aslında şöyle çeşitlilik artsa Nvıdıa işlemci pazarında intel ise ekran kartı pazarında hatrı sayılır bir yer edinse, Amd/Ati de cimriliği bırakıp yazılım, sponsorluk ve reklama biraz daha ağırlık verip hem işlemci hemde ekran kartı pazarında biraz daha ağırlığını hissettirse, en az (şimdilik) üçer firma olsa rekabet ve bunun getirisinde daha kaliteli ve daha uygun fiyatlı donanımlar bulmak zor olmaz bizim için,
o zaman en azından İntel çıkıp 2.5 milyar çekmez bir işlemciye.
o inteldeki soba özelliğide mükemmel ötesi one yaw 60 dereceden aşağı çalışan işlemci yok bir tanesi 60 yetmemiş 74 derece diyor yuh artık amd bile 45 dereceyi geçmiyor. eğer doğu yada iç anadoluda oturmaya kalkarsam birtane alacam sırf soba derdinden kurtarsın beni :) var 6 çekirdek ama elektrikli soba çok iyi bir lansman linkleri merak edenlerin kontrol etmesini tercih ederim yazmadan önce.stepby step anlaşılan bir işe yaramamış sadece görüntü.amd cool quilet özelliği bin kat daha iyi ısınmaya izin vermiyor.
Zuhahaha kimse AMD almak istemiyormu şöyle bir teknoloji forumlarına girince inceleyin önce ondan sonra yorum yapın AMD Phenom II ile iyi satışlar yaptı.AMD x2 lerde bir aldatmaca yok aynı frekansta diye eşit olcak diye bir şey yok arada mimari farkı var ve sentetik testlerde nedense hep amd geri kalıyor intel önde oluyor şahsen o testlerin çoğuna güvenmiyorum.Gerçek hayatta testlerde verdiği performansı anlamanız biraz zor.Cahil dediğin halka AMD işlemcilerini zorla satmaya çalışmıyor müşterilerine üstelik fiyatlarıda düşük ürünlerinin.Bugün Phenom I serisinden 3 çekirdekli bir işlemciyi 80-85 dolar arası bir fiyata alabiliyoruz.İntelin Dual core serisi işlemcileriyle hemen hemen aynı fiyatta.İntel ise işlemcilerini yüksek fiyatlardan senin tabirinle cahil halka iyi yutturuyor umarım anlamışsındır dediğimi.
merak etme adamım ne inteller gördük 7300 1066fsb li intel core2 duo benim gördüğüm program kurulumları ve birden çok 8 adet uygulama ile aynı anda yapılınca ölüyor amd 5600+ işlemcide böyle bir sıkıntı yok ayrıca 2.8ghz olupta intelin 30 derece ve altında çalışanını hiç görmedim nedense.amdnin 7850 işlemcisi bile çok rahat hiç bir ayar çekmeden oem kasada 32 derece çalışıyor antalya gibi sıcak bir yerde.aynı oda ve aynı dolaba 7300 intele format attım ama birde çıkan fan gürültüsüne çözüm olsa işlemci 48 dereceye kadar çıktı en basit format ve kurulum sırasında.