intel mi amd mi

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
okinkurt
22-04-2013, 01:58   |  #51  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 308
4,897 mesaj

Eskiden intel i savunanlar boldu burada :D göç ettiler :D forumdaki küfür edip kaçanlar sağolsun saygısız üyeler ve bu üyeler e müdahale etmekde geç kalan adminler vs vs neyse uzatmıyım şimi bir yönetici gelir kalan sağlar bizimdir giden gitsin cart curt başlar :D .

Son Düzenleme: okinkurt ~ 22 Nisan 2013 02:00
pankreas76
22-04-2013, 02:11   |  #52  
pankreas76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 51
1,426 mesaj
Alıntı: okinkurt  
Eskiden intel i savunanlar boldu burada :D göç ettiler :D forumdaki küfür edip kaçanlar sağolsun saygısız üyeler ve bu üyeler e müdahale etmekde geç kalan adminler vs vs neyse uzatmıyım şimi bir yönetici gelir kalan sağlar bizimdir giden gitsin cart curt başlar :D .

:=]

black_flood
22-04-2013, 08:52   |  #53  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Alıntı: pankreas76  

bedne amdnini bu akdar düşük performansla nasıl bu akdar seven topladığını anlmadım galiba bir tek bu forum öyle yada sağdece görünüşte ö

alakası yok donanım haberin bile forumlarındakilerin neredeyse % 85' i amd sistem kullanıyor ve hiçbir şikayette yok ayrıca dediğin gibi amd ile neredeyse kafa kafaya işlemci fiyatları i7' ler hariç fakat intel' in en büyük kayıp yaşamasındaki sebep gözünüzün önündeyken halen performansı şöyle böyle diyerek performans bu kadar iyiyken nasıl bu kadar çok amd kullanan var diyorsunuz. İntel' in en büyük kayıp sebebinin 1. nedeni sürekli soket değiştirmesi ve haswel ile yine çip değişimi söz konusu birde soket değiştirirse zaten bitti artık demektir zorlada olsa intel sistem kuranlar yeter çığlıklarını basacak forumlarda.

diğer kayıp nedenine gelince ucuz segmentinde g630 lar ile intel can çekişirken amd çok abartılı şekilde işlemci çeşidi sunarak avantajı eline geçirdi. celeron işlemciler için herşey bitti fakat 2 yeni model yolda. buna karşılık celeron kadar ucuz olan amd athlon x2 mimarisi varken para verilmez celeronlara. biraz iyi olsun diyenlere hitabende 120 dolar fiyat etiketine sahip olan amd x6 ve apu a10 var. intelin  100 dolara gerçek anlamda güçlü bir işlemci serisi piyasaya sunmaması ve sürekli çip + soket değişimi azalıp neredeyse hiç yok konumuna getirmediği sürece amd ile baş etmesi zor orta ve ucuz segmentinde.

benim sattığım amd sistemin hesabı yok zaten ben bile geriye dönüp baktığımda ilk yarıda sadece 50 tane satmış olduğumu görüyorum. ve tam 8 sene önce sattığım amd sistemler bile halen ayakta ve Windows 7 - 8 bile sorunsuz çalışıyor o dönemde üretilen intellerden eser kalmadı kalan tek tük modeller var onlarda xp' den öteye gidemiyor Windows konusunda stabil olarak çalışmada.

şuan ki i7 ler i5 lerde 8 sene sonra milat olacak o kadar uzağa bakmanın anlamı yok.

grezimonk
22-04-2013, 10:25   |  #54  
grezimonk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 37
4,195 mesaj
Alıntı: pankreas76  

lan ş...fsiz sen benim nerde dolandırdığımı gördün senini kadar iftiracısını görmedim bide bana diyor salak dediklerimde bir tane iftira gerçek olmayan birşey bul ben bu işi bırakırım ama bulamazsan senide parçaları

senin kadar adi dolandırıcı yok adi intel'i zorla insanlara dayatıyorsun bi halttan çaktığında yok...

feanorking
22-04-2013, 14:39   |  #55  
feanorking avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
1,687 mesaj

edip çiftçiyi özleyeceğimi aklımın ucundan geçirmezdim, gelen gideni aratıyormuş.
intelin amd karşısında daha az performanslı olduğunu kimse söylemedi söyleyemez. ama fx8150 380 tl i5 3570k 500 tl iken aradaki farka 50 tl daha katar ssd alırım i5 sistem yaya ben aya uçarım. bana f/p oranını söyle. ben diyorum 15 bin liram var bora alayım sen diyorsun ferrari daha hızlı 1 milyon ver onu al.

Son Düzenleme: feanorking ~ 22 Nisan 2013 14:44
grezimonk
22-04-2013, 14:42   |  #56  
grezimonk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 37
4,195 mesaj
Alıntı: gcb1903  
edip çiftçiyi özleyeceğimi aklımın ucundan geçirmezdim, gelen gideni aratıyormuş.
intelin amd karşısında daha az performanslı olduğunu kimse söylemedi söyleyemez. ama fx8150 420 tl i5 3570k 560 tl iken 50 tl daha katar 160+50=210 tl ssd alırım i5 sistem yaya ben aya uçarım. bana f/p oranını söyle. ben diyorum 15 bin liram var bora alayım sen diyorsun ferrari daha hızlı 1 milyon ver onu al.

pankreas mı ne karın ağrısıysa kullandığı uyarıcının etkisinde sapıtıp duruyor... muhtemelen LSD yada CRACK kullanıyor... en fazla 5 yıl bizi rahatsız eder... daha uzun yaşamaz... sorun yok...

black_flood
22-04-2013, 15:20   |  #57  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Alıntı: grezimonk  

pankreas mı ne karın ağrısıysa kullandığı uyarıcının etkisinde sapıtıp duruyor... muhtemelen LSD yada CRACK kullanıyor... en fazla 5 yıl bizi rahatsız eder... daha uzun yaşamaz... sorun yok...

adam kanser gibi yapacak bir şey yok. kansere eğer çözüm bulunabilirse buna da bulunur. :))

Serkan Karadaş
22-04-2013, 15:59   |  #58  
Serkan Karadaş avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 15
909 mesaj

merhaba arkadaşlar,
bildiğiniz ve paylaştığınız bilgiler yerini tartışmalarınıza bıraktığı için konuyu kitlemek zorundayım. bilginizi savunurken bunu fanatikliğe çevirirseniz kör olduğunuz an başlamış demektir. körü körüne bilgi savunularak ilerlenemez. lütfen benzer konularda vereceğiniz yanıtlarda hakaret ve kışkırtıcı yazılar olmasın.

kışkırtıcı yazıları ve hakaretleri sebebiyle "grezimonk" geçici olarak tarafımdan uzaklaştırılmıştır. uzaklaştırma süresi 1 hafta.