standar olarak gelen: P4 3.0GHZ FSB 800. OC sonrası: p4 3.8 FSB 950 ' idi sanırım en son akşam baktıgımda şuan ısı ise 60-65 dedigim gibi OCZ soğutucu sipariş verdim. İşlemciye. Sanırım 40-45 yakalarım inş.
İntel Pentium 4 Overclock 4.0 GHZ
senin işlemciyi 3.8 gördükçe ve ısının 65 olduğunu gördükçe 4.0 ghz yapasım geliyor cpu-z resmini koyarmısın?Dostum sen %100 overclock istiyorsun dünya overclock rekorları ise genelde %110 civarından başlıyor p4 de onuda baktıysan L2 soğutma ile yapıyolar birde.
Ben niye yapmıyorum onuda söyleyim önceden amd x2 5000+ vardı 2,6 yı 2,9 yaptım sorun çıktı işlemci zarar gördü şimdi dilim yandı.
Sen kafaya koymuşsun dostum yap gör.Yaparsan banada kesin özel mesaj gönder seni tebrik edeyim ok.
Ama yanarsada mesaj at yada makine izin vermezse yani açılmazsa.
https://www.chip.com.tr/konu/Overclock-Dosyasi_3429.html
tam okuda sorun çıkmasın.
den sen madem kendine bu kadar güveniyon.
yavaş yavaş git direk yanmaz yavaş olursan
biosta işlemci belli bi sıcaklığa girdiğinde kapatma ayarı var
o devreye girer iş kritikleşirse korkma yap gitsin aş engellerini
yahu voltaj vermeden o değerlere çıkmana imkan yok,hatta voltaj versende imkanı yok ya sen o değeri açtın sistem açıldı diye overclok işi olmuş olmuyor.orthos çalıştırman lazım en az iki saat hata vermezse veya sistem restart atmazsa olmuş demektir.
Sıcaklıkları yazrkende ben hiç orthos v.s. adı görmedim, overcok ta sıcaklık ta load altındaki değer baz alınır, yani orthos u indirip small fft olarak çalıştır o çalışırken sıcaklıara bak...
yani sadece fps ve voltaj girip sistemin açlılıp masüstünün gelmesi değil olay...
P4 işlemcini ve sistemini gözden çıkardın galiba. Yükseklerden uçmuyorsun, uzaydan uçuyorsun. :)