Intel® PRO/Wireless 3945ABG (HP) takınca... yardım

byharby
11-11-2009, 14:59   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

Intel® PRO/Wireless 3945ABG (HP) takınca pc post mesajı bile geçmiyor. lütfen yardım.
not: bu laptopun kendi wireless kartıdır.

sorun şu:
pc hp compaq nx6310 xp pro
pc microsoft xp yüklenme kısmında (windows açılırken) bi anlık(okunamıyordu) bi mavi ekran hatası veriyordu. format attım. Bu sırada Intel® PRO/Wireless 3945ABG pci mini wireless kartınıçıkarmıştım. sistem açıldı falan bende artık tamamen toplayayım sistemidedim.Ancak laptopun kendi wireless kartı olmasına rağmen powerdüğmesine bastıgım an wireless düğmesinin ledi dahi çalışmıyor.Sadecepower ledi çalısıyor ve sistem fanı hızlı dönüyor post mesajı dahi geçmiyor ekran simsiyah.Bu sırada İşlemci ve hdd gibi donanımların çalışıp çalışmadıgını kestiremedim.

ayrıntı:

Mavi ekran hatası sonrası bikaç yeniden başlatma sonucu pc hiçaçılmamaya başladı. post mesajı bile gelmiyordu. ekran ölü gibiydi bende parçaları sök tak kuralını uyguladım en son wirelessı takacaktım oda denk geldi takmadan başlattıgımda pc normal açıldı bende formatattım. sonra hadi düzelmişken wireless kartıda yuvasına yerleştireyimdedim.İşte o zaman en başa döndüm gibi birşey; takınca yine hiç sesseda yok pc den, power sıgı yanıyor, fan çalısıyor, ekrana hiç görüntügelmiyor.Kartı çıkartınca herşey çalısıyori normale dönüyor.Bi dekartın üzerinde aux ve main (sanırım) giriş/çıkışları var.Bideanakarttan gelen beyaz ve siyah iki kablo var bunların ikiside takılımı olacak?

C@BİR
11-11-2009, 15:56   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
186 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

kabloların hata ile alakası yok.main ana kablodur siyah yardımcı kablo.maini taksanda yeterli olur..
BIOS u sıfırla..

byharby
11-11-2009, 21:35   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

yeni bir gelişme


yukarıdaki temsili olsun diye yüklediğim resim.okla gösterdiğim yapı taşlarından birinin koptugunu farkettim.taş ayaklarından kopmuş alttaki resimde de görünen etikete yapışmış.Buldugumda etiket taşı tutuyordu  üzerinde, taş karttan ayrıydı.Bu taşı lehim vb. yapmak mümkün müdür?

alttaki resimde benim orjinal wireless kartım.