Intel, Sandy Bridge Hata

muratgenc
31-01-2011, 20:17   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
89 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

ntel dağıtımını gerçekleştirdiği yeni nesil tüm yongasetlerinde arıza olduğunu duyurdu.

Intel'in bugün yayımladığı basın bildirisine göre, Sandy Bridge nesline yönelik tasarlanan 6 serisi yongasetleri devre tasarımından kaynaklanan sorun sebebiyle geri çağrılıyor ve kusurlu parça yenisi ile değiştiriliyor. İşlemci ile PCI Express, USB ve diğer bağlantılar arasında iletişimi sağlayan Cougar Point parçasındaki SATA denetleyicisinden kaynaklanan sorun etkisini zaman geçtikçe performans düşüşü yaşatmak suretiyle gösteriyor.
Açıklamanın devamında, halihazırda P67 ve/veya H67 yongasetlerine sahip kullanıcıların sistemlerini güvenle kullanmaya devam edecekleri belirtilirken, sorunun performans kaybına yol açmakla birlikte herhangi bir veri kaybına sebep olmadığının altı çiziliyor. Kullanıcılardan istenen şey ise, sistemlerinin üretici firması kim ise onlarla irtibata geçmeleri ve düzeltme talep etmeleri.
Bu arada, Intel'in dağıtımını gerçekleştirmekte olduğu yeni yongasetlerinde sorunu düzeltmiş olduğunu da belirtelim. Yalnız bu sorunsuz yongasetlerinin son kullanıcılarla buluşması en erken Şubat sonunu bulacak. Geniş dağıtımı içinse Nisan ayı işaret ediliyor. Haliyle bu aralar SB'ye terfi etmeyi düşünen okurlarımızın satın alma kararlarının askıya almalarında fayda var.
Kaynak(PCLABS)

firaristt
31-01-2011, 20:22   |  #2  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

ohoo ölme eşşeğim ölme...desenize intel SB leri erken çıkarttı ama perfomans isteyenler hayal kırıklığı yaşayacak.. Hem zaten yeni yonga setleri TR'ye geldiğinde AMD de BullDozer'leri çıkartmış olur... Ortalık karışıyor :)) Hadi hayırlısı :))