Intel, Türkiye'yi araştırdı...

CHIP Online
13-11-2009, 10:29   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Türkiye'de bilgisayar kullanımı ne alemde, merak ediyor musunuz? Soruların yanıtları bu haberde.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/intel-turkiye-yi-arastirdi_16402.html

Intel, Türkiye'nin kalkınma ve gelişiminde bilişimin yaratabileceği olumlu katkı konusunda farkındalık yaratmaya yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Intel tarafından ülkemizin e-dönüşüm sürecinde bulunduğu noktayı ortaya koymak adına bağımsız bir araştırma şirketine yaptırılan "Türkiye Bilgisayar Kullanım ve Tutum Araştırması"nın sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Türkiye'de bu alandaki en güncel verilere dayanan çalışma olma özelliğini taşıyan araştırmanın sonuçları, Prof. Dr. Nilüfer Narlı ve Prof. Dr. Kerem Alkin tarafından da sosyolojik ve ekonomik yönleriyle değerlendirildi.

"Eğitim şart, eğlence gerekli"
"Türkiye Bilgisayar Kullanım ve Tutum Araştırması"nın ortaya koyduğu çarpıcı sonuçlardan biri, bilgisayarın kullanım amaçları arasında eğitim ve öğretimin, kullanıcı olmayanlar arasında kullananlara göre daha öncelikli olarak konumlandırılıyor olması.

Araştırmada çeşitli etkinlikleri ne sıklıkta gerçekleştirdikleri sorulan kullanıcıların yüzde 40'ı "müzik dinlediğini, indirdiğini, satın aldığını" belirtirken, ikinci sırada "e-posta okumak ve göndermek", üçüncü sırada "web sitelerinde dolaşmak", dördüncü sırada ise "chat yapmak" yer alıyor.
Bilgisayar kullanıcısı olmayan kişiler ise bir gün bilgisayar kullanacak olurlarsa eğitim ve öğretimi de (59,7%)  müzik (61%) ve fotoğraf/video (62,4%) amaçlı kullanım kadar önemsediklerini dile getirmiş.


Tüm konu: Intel, Türkiye'yi araştırdı...


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Türkiye nereye gidiyor? Bu soruya verecek yanıtınız var mı?

heatblast
13-11-2009, 11:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,260 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

sorun için bilmiyom
birde amd tarafından Türkiye'yle ilgili hiç çalışma yapmıyor sade intel yapıyor
intel'in ana sayfası türkçe olarak var ama amd'nin varmı?

undrgrnd
13-11-2009, 11:26   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
230 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

Giderek artacaktır internet ve bilgisayar kullanımı özellikle ilerleyen zamanda 3G çok büyük etkiler yapacak gibi görünüyor. Örneğin hava durumuna bakmak için bilgisayarı açmak istemiyorum. Televizyonlarda internete bağlandığında esas o zaman tüm dengeler değişecek.

Bu arada heatblast arkadaşımıza AMD Türkiye'nin ana sayfası :)