Intel ve AMD için basit overclock...

CHIP Online
17-02-2009, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

İşlemci overclock'u yapacaksınız ama nasıl? En güvenli ve pratik yolu buradan öğrenebilirsiniz...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Inte ... verclock_10975.html

Güncel işlemciler hiç olmadıkları kadar hızlılar ama hala bazı şeyler geçerli: Overclock, yani hız aşırtma ile ince ayar yapmak; yani saat hızını aşama aşama arttırarak CPU'nun maksimum performansını ortaya çıkarmak. Sizlere Intel ve AMD işlemcilerden nasıl daha fazlasını elde edebileceğinizi göstereceğiz

İnce ayar yapmak kolaylaştı: Anakart çoğu işlemci için gerekli yazılımı beraberinde getiriyor. İşte bu da BIOS veya daha da açarsak Basic Input Output System (temel giriş çıkış sistemi). Bu ufacık işletim sistemiyle PC'nize ince ayar yapabilirsiniz. Bir şey kurmanıza ve Windows'un çökmesinden korkmanıza gerek yok. Birkaç denemeden sonra en doğru ayarı bulacaksınız.

Gerçek alternatif değil
Birçok anakart üreticisi BIOS bilgisi olmadan işlemcinizi overclock edebileceğiniz Windows-araçları sunuyor. Biz bunları tavsiye etmiyoruz. Windows XP veya Vista artık stabil işletim sistemleri olarak geçerli olsalar da bir mavi ekranın tüm yaptığınız değişiklikleri yok etmesi mümkündür. Bunun dışında program, overclock işlemi sırasında çökebilir. BIOS'ta ise böyle bir şey olmaz. Birkaç adımda işlemcinizi daha fazla beslemeniz mümkün. İşte başlıyoruz.

CHIP Online notu:
Bu makalede sadece en temel işlemci overclock yönteminden ve yararlı küçük araçlardan bahsedeceğiz. Voltaj ayarlarından bellek hızlarının artırımına kadar çok daha fazla detay arıyorsanız, aradığınız her şeyi çok yakında yayınlayacağımız "İleri seviye Overclock" makalemizde bulabilirsiniz...

Tüm konu: Intel ve AMD için basit overclock...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: İşlemcinizi varsayılan saat hızıyla mı kullanırsınız yoksa overclock mu yaparsınız?

net24
17-02-2009, 17:50   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,233 mesaj

overlock yapmadım hiç pc ye

ReFeRaNSs
17-02-2009, 19:41   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,225 mesaj

Canım sıkıldığında 4.1e çekiyorum ama win7 oc ye pek yatkın deil bende default ayarlarda kullanıyorum sistemimde oc ye pek gerek görmüyorum aslında.

Kapalı Hesap (53751)
18-02-2009, 13:08   |  #4  
Kapalı Hesap
3,036 mesaj

Varsayılan saat hızıyla devam...

Fattur
18-02-2009, 20:58   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Genelde oc ile gidiyorum ama fazla yapmıyorum.Şu sıralar varsayılanları kullanıyorum..

waybe
18-02-2009, 21:28   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,376 mesaj

işlemci sogutucum yeterli olmuyor o düzden aynı hızdan kullanıyom

frozen
18-02-2009, 22:52   |  #7  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
776 mesaj

Render almıyorsam, default. Diğer zamanlarda 50 60 arası frekans değişiklikleri yetiyor. Zaten ciddi bir etkisinide görmedim bu güne kadar. (Profesyonel ayarlardan bahsetmiyorum.)