Arkadaşlar selamlar, yeni bir sistem toplamak istiyorum. Kafamda bir iki konfigürasyon var, ancak yine de içinden çıkamadığım konularda yardımlarınızı rica edeceğim.
Öncelikle bilgisayarı ne için kullanacağımı belirteyim, grafik (Photoshop, indesign, freehandvs.) programlarında, oyunlarda kullanılacak. Bunun haricinde bol bol film izlenecek. Yani bu deneyimleri en azından ortalama bir şekilde yaşatacak bir toplama bilgisayara ihtiyacım var.
Benim kafamdaki sistem aşağı yukarı şöyle;
Anakart: GIGABYTE MA790X-UD3P, AMD 790X, DDR2, 2xPCIExp, Socket 940 AM2+
İşlemci: AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2 GHz, 8 MB, BOX İşlemci
Bellek: KINGSTON 2048 MB (1024X2) DDR2 1066 Mhz RAM HYPERX CL5
Kasa: AeroCool Vx-9 Pro 600W Super Mid-Tower Kasa
Sabit Disk: WESTERN DIGITAL 500 GB SATA II HDD 32MB Caviar Black
Monitör: LG W2261VP-PF 21.5' LCD Wide Screen MONİTÖR 2 ms, DVI, HDMI, Full HD
Esasında ben Amd 550BE alıp anakartı UD5P almayı DDR3 ' e geçmeyi düşünüyordum. İleride de 550BE' den 955BE' ye terfiedecektim.
Ama forumlarda biraz dolaşınca UD5P ve4P'lerde DDR3 belleklerin sorun çıkardığı izleniminde bulundum. En azından ilk bir kaç ay hız aşırtma veya bios dalgalarına bakmayı düşünmediğimden dolayı bu sorunlar beni DDR3' lü anakartlardan soğuttu. Bu konu hakkında da fikirlerinizi alabilirsem çok memnun olurum.
Diğer yandan bir de İntel sistem mitoplasam diye düşünmeden duramadım.Yine İntel' de yukarıdaki sisteme denk veya belirttiğim koşulları yerine getirebilecek önerilerinize de açığım.
Sistemi Nova'dan toplarsanız çok memnun olurum, fiyatlarından dolayı uygun olduğunu düşündüğüm bu yerin tam da bizim şirketin karşısında olduğunu farkedince bu kararı verdim :D Bütçem Ekran kartı hariç 1500-1550 TLcivarındadır.
Şimdi kısaca (!) toparlarsak.
Ekran Kartı :Ekran kartını Gigatek' ten HD4770 olarak değerlendirmek istiyorum.Ama yine de başka bir ekran kartı ile 1700 civarında bir sistem önerisinede hayır demem.
Monitör: Monitör için olan seçimiise yine bir süre sonra almayı planladığım PS3 için vermiş bulunmaktayım. Ama 4770 veya muadili bir kartın bu monitörleri kaldırıp kaldıramayacağı hakkında endişelerim var. Malum 512 mb' lık kart bunlar... Diğer yandan kendimi biraz daha zorlayıp Acer' ın 23" veya 24" inçlik HDMI' lı modellerinden alayım diyorum ama Acer markasına güvenmiyorum.
Anakart: Anakart konusu ayrı bir muamma :) Yeni gelecek olan sb850 li kartlar iyice kafamı karıştırdı.Ama şöyle söyleyeyim, Crossfire destekli, (x8 x8 de olur), ortalama seskartlı ve multimedya da beni yarı yolda bırakmayacak bir anakart istiyorum.
Uzadıkça uzayan yazı için kusuruma bakmayın,forumdaki genel tutumua göre bir kaç soru daha sorma cesareti gösterebilirim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.