Intel ve Nvidia'nın büyük kavgası...

CHIP Online
19-02-2009, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Nvidia ve Intel kanlı bıçaklı oldu: İşte kavganın nedeni ve Nvidia'dan gelen çok sert açıklama...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Inte ... -kavgasi_11029.html

Yonga üreticileri Nvidia ve Intel arasında 2004'e dayanan bir anlaşma sebebiyle uyuşmazlık çıktı. Intel, yapılan bir anlaşmanın ilkelerine karşı geldiği için Nvidia'yı Delaware eyaletindeki bir mahkemeye şikâyet etti.

Anlaşmaya göre Nvidia lisans sahibi olarak Intel işlemciler için nForce yonga seti üretebilecekti. Nvidia bu anlaşmanın Intel'in yeni amiral gemisi Core i7 işlemciler için de geçerli olduğunu iddia ediyor. Intel ise bunun tam zıttını düşünerek ve bu tip yongaların üretimini yasaklamıştı. Nvidia halen Core i7 sistemler için bir nForce yonga seti geliştirmeye devam ettiği için Intel bu duruma yasal yoldan karşı gelmeye karar verdi.

Nvidia kendini haklı görüyor ve şikâyet karşısında son derece sakin. NVIDIA CEO'su ve başkanı Jen-Hsun Huang durum hakkında şunları söyledi: "Biz sahip olduğumuz lisansın geçerli olduğundan eminiz. CPU'ların zamanının geçmiş olması ve bilgisayarların ruhunun hızlı bir şekilde GPU'ya doğru yol alması bu şikâyetin asıl amacını oluşturuyor. Bu çırpınış geriye dönük CPU ticaretini korumak için bir yeniliği baskı altına almaktan öte değildir."

Nvidia'nın yaptığı açıklamanın tam metnini haberimizin ikinci sayfasında bulabilirsiniz. Noktasına, virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz...


Tüm konu: Intel ve Nvidia'nın büyük kavgası...


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Hangi firma haklı? Neden?

DeePBluESeA
19-02-2009, 11:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
281 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2005

Görünüşe Bakılırsa İntel Pastadan Kimseye Pay Vermek İstemiyor. Bu tavır gerçektende İntelin Tekel Olmaya Çalışması Olarak Yorumlanabilir. Şayet Bu İsteğini gerçekleştirirse Rekabet Denilen Şey Ortadan Kalkar ve Bundan Kendisi de Dahil Herkes (AMD ATİ hariç) zarar görür..

Fattur
19-02-2009, 20:49   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Biz sahip olduğumuz lisansın geçerli olduğundan eminiz. CPU'ların zamanının geçmiş olması ve bilgisayarların ruhunun hızlı bir şekilde GPU'ya doğru yol alması bu şikâyetin asıl amacını oluşturuyor. Bu çırpınış geriye dönük CPU ticaretini korumak için bir yeniliği baskı altına almaktan öte değildir."


hahaha.Bu adamın ciddi problemleri var galiba.CPU olmazsa GPU ne işe yarar ki?

CPU>GPU

osmanefe
19-02-2009, 21:36   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,693 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Hiç birzaman tekel bir bir çip üreticisi hiç kimsenin hoşuna gitmez hep diş dişe kıran kırana ne kadar çok firma olursa o kadar çok rekabet olur tabi fiyatlarda buna göre düzer