Oncelile tum okurlara merhaba. benim bir sorum olacak arkadaslar sizelere.. benim masaustu bir pc m var ve bundan internete direk olarak kablolu sekilde baglaniyorum fakat pc im 2 tane ethernet karti bulunmakta.. biri innternete bagli digeri ise bosta duruyor fakat oda calisiyor.. birde benim dizustu Pcim var.. ben masaustu pcde bosta bulunan ethernet kartindan bir kablo yani ethernet kablosu ceksem.. diger laptobun bos ethernet slotuna baglayip internete girmek istiyorum.. acaba bu mumkunmudur.. (not : Ip static tir ve kablolu net kullaniyorum..) yardimlarinizi bekliyorum.. simdiden tskkr ederim..
Internet agi kurmak..YARDIM
olmaz öyle şey arkadaşım..ethernet kartı router görevi görmez,yani ethernet kartı ile internete bağlanılır,internet paylaştırılmaz yada çoklu olarak dağıtılmaz.
modemin tek port çıkışlı sanırım,ki böyle bir yola başvuruyorsun..eğer tek portsa en basit ve ekonomik çözüm 15 tl.'ye bi hub yada swich alarak hem masa üstü pc'ye hemde laptopa 2 kablo çekerek ortak interneti paylaştırmak olacak
tabiki herhangi bir hub olmadan internet bağlantını ikinci ethernet kartı üstünden paylaşa bilirsin bunun için dediğin gibi bir cat5 kablo gerekiyor..ayrıca paylaştırmak istediğin bağlantıyı resimde gönderdiğim gibi ağ bağlantılarının özelliklerinden paylaşıma açman gerekiyor kolay gelsin...
COK tesekkur ederim.. arkadaslar beni bilgilendirdiginiz icin... emeginize saglık...
cbilgen13tabiki herhangi bir hub olmadan internet bağlantını ikinci ethernet kartı üstünden paylaşa bilirsin bunun için dediğin gibi bir cat5 kablo gerekiyor..ayrıca paylaştırmak istediğin bağlantıyı resimde gönderdiğim gibi ağ bağlantılarının özelliklerinden paylaşıma açman gerekiyor kolay gelsin...
sagol arkadasim o kadar ugrasmmısın benim icin..
bgliCOK tesekkur ederim.. arkadaslar beni bilgilendirdiginiz icin... emeginize saglık...iki zıt cevap war gerçi ama ben iki ethernet kartıyla bağlantının paylaştırıldığından eminim..yardımco olduysa ne MUTLU BİZE :)))
Saol arkadasim.. senide ugrastiriyorum ama bir turlü beceremedim.. dediginide uyguladim fakat benim İP ve MAC problemim var sanırım Bir goz atsan suraya..
cbilgen13iki zıt cevap war gerçi ama ben iki ethernet kartıyla bağlantının paylaştırıldığından eminim..yardımco olduysa ne MUTLU BİZE :)))COk sagol Bide Yukarıda yazdıklarıma bir goz atarmısın..
megalomanolmaz öyle şey arkadaşım..ethernet kartı router görevi görmez,yani ethernet kartı ile internete bağlanılır,internet paylaştırılmaz yada çoklu olarak dağıtılmaz.Ayriyettten sanada tessekkur ederim.. Arkadasim fikrini paylastiğin için cok saolmodemin tek port çıkışlı sanırım,ki böyle bir yola başvuruyorsun..eğer tek portsa en basit ve ekonomik çözüm 15 tl.'ye bi hub yada swich alarak hem masa üstü pc'ye hemde laptopa 2 kablo çekerek ortak interneti paylaştırmak
daha fazla yardımcı olmak isterdim ama daha önce statik ip üzerinden buna benzer bir bağlantı ile hiç uğraşmadım...statik ip için uygulanması gereken özel bir prosedür warsa bilgim yok.. ama nette bir araştırınca işine yarayacak kaynaklar bulabilirsin....daha önce chip'te yayınlanmış konular yardımcı olabilir...
örneğin; https://www.chip.com.tr/forum/cro ... ylasimi_t32060.html
Bize hocalarımız okulda şunu öğretti 1 tane pc nete bağlı olsun dier boş port ilede dier pc'ye kablo çekerek nete bağlayabiliriz.
statik yada dinamik olması fark yapmaz sonuçta her pc'nin kendine ait mac vardır.
Statik IP ise o konuda hocama sorar sana sölerim ama şöle bir dene.
Nete bağlandığın kablolu bağlantı üzerine sağ tuş yap özellikler ağ bağlantısını paylaş var ordan dier boşta olan porttan çektiğin kabloyu göstereceksin.
Birde şöle yapabilirsin çektiğin kablo ile dier kabloyuda seçip köprüleyebilirsin bu yollada girebilir sanırım bir dene