internet bağlantı kopması!?

system_32
24-08-2008, 23:02   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
74 mesaj

slm arkadaşlar

yaklaşık 2 aydır sınırsız adsl internet kullanıyorum ama sık sık internet bağlantımda kopmalar oluyor. bazen bağlandıktan 4-5 dk sonra bazen 20 dk sonra yani farketmiyor bağlantı kesiliyor 20-30 saniye sonra tekrar bağlanıyor. Daha önce limitli kullanırken de aynı şekilde bağlantımda sık sık kopmalar oluyordu. Bağlantı kopması dosya indirirken çok büyük sorun oluyor. örneğin rapidshare den 100 mb lık bir part indirmek imkansız 30-40 mb iniyor birden  bağlantı kesilince hepsi boşa gidiyor tekrar devam etme özelliği yok rapidin. yani tekrar devam ettirme özelliği olmayınca indiremiyorum.

bütün bağlantılarım tam splinter bağlı paralel telefon yok. her çeşit yöntemi denedim. teknik desteği aradım sorun yok diyorlar bağlantıları tam yap diyorlar ama olmuyor. sizlerdede böyle sık sık bağlantı kopması oluyormu? bu sorunu çözemezsem tekrar limitli tarifeye geçeceğim çünkü limitsiz bu şekilde hiçbir işime yaramıyor. lütfen yardım edin arkadaşlar. uzun oldu ama sorunumu tam olarak anlatabilmek için.
yardımlarınızı bekliyorum...

Son Düzenleme: system_32 ~ 24 Ağustos 2008 23:07
Batıkan Doğan
25-08-2008, 00:02   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,366 mesaj

Modeminden bir sorun olabilir. Modeminin yazılımını güncellemen (firmware update) sorununu çözebilir.

01apachi
25-08-2008, 00:12   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,618 mesaj

ıp'yi bulamama gibi birsorun oluyor ise, kablonun uçlarını değiştir;

tabi sn batıkan beyin dediği gibi modemdede problm olabilir..

system_32
25-08-2008, 00:49   |  #4  
OP Üye
74 mesaj
BatıkanDoğan
Modeminden bir sorun olabilir. Modeminin yazılımını güncellemen (firmware update) sorununu çözebilir.
modemin yazılımını nasıl güncelleyebilirim. modemim starcom tek portlu modem ama modemle ilgili doğru düzdün bilgiye ulaşamıyorum. nasıl güncelleme yapabilirim?

teşekkürler

01apachi          Yanıt Tarihi - Bugün : 00:12:34 ıp'yi bulamama gibi birsorun oluyor ise, kablonun uçlarını değiştir;

tabi sn batıkan beyin dediği gibi modemdede problm olabilir..

hangi kablonun uçlarını ethernet mi(kabloyu yeni yaptırdım)? IP olarak otamatik bul da ben bunu manuel olarak kullanma klavuzundaki gibi de girdim sanki bu şekilde daha çok bağlantım koptu

teşekkürler

Son Düzenleme: system_32 ~ 25 Ağustos 2008 00:52
Tuğsan
25-08-2008, 00:54   |  #5  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
879 mesaj

paralel telefon yoksa splitter neden kullanıyorsun ? Telefon hattına bağlı ne var? telefon,telsiz telefon,alarm,santral.. v.s?

Hat üzerindeki bütün bağlantıları devre dışı bırakma şansın varsa, hattı sadece modeme bağla,o şekilde dene. O şekildede sorun devam ederse, sorun ya modem yada telefon hattı kaynaklıdır. Modeme birşey yapma sakin ol. 4440375'i ara yaptığın işlemleri anlat ve arıza kaydı bırak.

Not: Kopma durumunun fiziksel kopma olduğunu varsayıyorum. ( sinyal kaybı-adls ısıgının sönmesi)

Şayet o ışık sabit kalıyorsa ve kopuyorsan ihtimaller çok daha artar..

kolay gelsin

01apachi
25-08-2008, 01:01   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,618 mesaj

size şunu söyleyeyim;
interneti aldım, 1 hafta boyunca sabah 10-11'den akşam 8-9 gibi giremedim. 444'lü bir numaravar 1hafta boyunca arıza kaydı bıraktım, sonunda şikayet raporu hazırlattım, adamlar bakıyorlardı sorun olmadığını söylüyorlardı..
şikayet raporundan sonra, benim hattın bütün devrelerini değiştirdiler, "postaneden eve kadar" yaklaşık 1 aydan beri takır takır girebiliyorum.. adamlar sorunu çözdüklerinde oksitlenme olduğunu söylediler..
sorunlarımız paralel bilgisayrına güveniyorsan, hemen gerekli işlemleri başlat..
ama önce farklı bir modem dene bn öyle yapmıştım sonuç aynı idi..
*saygılar*

system_32
25-08-2008, 01:02   |  #7  
OP Üye
74 mesaj
Tuğsan
paralel telefon yoksa splitter neden kullanıyorsun ? Telefon hattına bağlı ne var? telefon,telsiz telefon,alarm,santral.. v.s?

Hat üzerindeki bütün bağlantıları devre dışı bırakma şansın varsa, hattı sadece modeme bağla,o şekilde dene. O şekildede sorun devam ederse, sorun ya modem yada telefon hattı kaynaklıdır. Modeme birşey yapma sakin ol. 4440375'i ara yaptığın işlemleri anlat ve arıza kaydı bırak.

Not: Kopma durumunun fiziksel kopma olduğunu varsayıyorum. ( sinyal kaybı-adls ısıgının sönmesi)

Şayet o ışık sabit kalıyorsa ve kopuyorsan ihtimaller çok daha artar..

kolay

şu anda splinter a telsiz telefon bağlı dedğinin şekilde hepsini çıkarıpta da denedim yani direk telekomun kablosunu da taktım ama sonuç aynı. şu anda 2 bilgisayar var biri usb ile bağlı biri de ethernet ile bağlı bugün farkettim bağlantı kesilince ikisinde birden internet gidiyor. tek ethernetlede bağladım yine sorunlu. Ayrıca internet gittiği zaman modem üzerindeki ADSL ışığı yanıp sönmeye başlıyor yani hattan oluyor galiba.
ayrıca dediğiniz numarayı da aradım kablolar düzgün takılımı diyor, telefonu çıkarın dedi, paralel telefon olmasın dedi ama hepsini aramadn önce yapmıştım zaten. hattınızda bir sorun yok diyor

ilgin için çok teşekkür ederim... birazdaha uğraşacağım bakalım hem telekomla hem modemle

system_32
25-08-2008, 01:11   |  #8  
OP Üye
74 mesaj
01apachi
size şunu söyleyeyim;
interneti aldım, 1 hafta boyunca sabah 10-11'den akşam 8-9 gibi giremedim. 444'lü bir numaravar 1hafta boyunca arıza kaydı bıraktım, sonunda şikayet raporu hazırlattım, adamlar bakıyorlardı sorun olmadığını söylüyorlardı..
şikayet raporundan sonra, benim hattın bütün devrelerini değiştirdiler, "postaneden eve kadar" yaklaşık 1 aydan beri takır takır girebiliyorum.. adamlar sorunu çözdüklerinde oksitlenme olduğunu söylediler..
sorunlarımız paralel bilgisayrına güveniyorsan, hemen gerekli işlemleri başlat..
ama önce farklı bir modem dene bn öyle yapmıştım sonuç aynı idi..
*saygılar*
Evet ben de dediğin gibi düşünüyorum bulabilirsem farklı bir modem deneyeceğim. Peki bu hattın devrelerini değiştirince bizden herhangi bir para talep etmiyorlar demi (Gözünü devirmiş zaten öyle olmalı) bi arkadaşımda da bağlantıda kopmalar oluyormuş peki ya sizde kopmalar oluyor mu.normalde kopmamalı değil mi?

Son Düzenleme: system_32 ~ 25 Ağustos 2008 01:12
Tuğsan
25-08-2008, 01:12   |  #9  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
879 mesaj

Adsl ışığın yanıp sönmeye başlıyorsa, fiziksel sorun vardır dediğim gibi..

Yapabileceğin her kontrolü yapmışsın.
Hiç kendini yorma ara ve arıza kaydı bırak.

Son Düzenleme: Tuğsan ~ 25 Ağustos 2008 01:13
system_32
25-08-2008, 01:15   |  #10  
OP Üye
74 mesaj
Tuğsan
Adsl ışığın yanıp sönmeye başlıyorsa, fiziksel sorun vardır dediğim gibi..

Yapabileceğin her kontrolü yapmışsın.
Hiç kendini yorma ara ve arıza kaydı bırak.

tamam tekrar arıza kaydı bırakacağım. dediğin gibi yapacağım. sorunu düzeltemezsem bi şikayet dilekçesi yazcam yeter artık bu internetten çektiklerim.  

01apachi
25-08-2008, 01:18   |  #11  
Yıllanmış Üye
1,618 mesaj

hayır, senden para istemezler..

hem sana kusurlu sunulan bir hizmetten hangi yüzle para isteyecekler..

sen onlardan iste, hatta ben isteyemedim benim yerimede iste..

;)

Tuğsan
25-08-2008, 01:19   |  #12  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
879 mesaj

Bir fırsatını bulursan birinden bir modem bul onu dene. En azından modemde arıza olma ihtimalinide elemiş olursun.( bu denemde modem ayarlarını yapmana filan gerek yok. adsl hattına bağla ve adsl ışığını gözlemle)

Not: Ekiplerin kontrol etmekle yükümlü oldukları en uç nokta senin bina girişindeki ankastre kutusudur.Oraya kadar hat sağlam geliyorsa ondan sonrasında kontrole mecbur değiller. Ama rica edersen hane içinde de ölçüm yaparlar.

Son Düzenleme: Tuğsan ~ 25 Ağustos 2008 01:19
system_32
25-08-2008, 01:26   |  #13  
OP Üye
74 mesaj
01apachi
hayır, senden para istemezler..

hem sana kusurlu sunulan bir hizmetten hangi yüzle para isteyecekler..

sen onlardan iste, hatta ben isteyemedim benim yerimede iste..

;)

Beğendim  onlar yapsında bana para vermesinler. aslında vermeleri lazım ama nerdeee. yapsınlar yeterBeğendimKahkaha

piRe_
25-08-2008, 01:28   |  #14  
Yıllanmış Üye
1,183 mesaj

system_32, system32 de virüs olmadığından eminmisin. pc ni iyi bir antivirüsle taratmanda fayda görüyorum. kopmaların diğer bir nedenide pc deki zararlı yazılımlardır. zararlı algılandığında modemin firewall'i devreye girer ve bağlantıyı keser.

system_32
25-08-2008, 01:30   |  #15  
OP Üye
74 mesaj
Tuğsan
Bir fırsatını bulursan birinden bir modem bul onu dene. En azından modemde arıza olma ihtimalinide elemiş olursun.( bu denemde modem ayarlarını yapmana filan gerek yok. adsl hattına bağla ve adsl ışığını gözlemle)

Not: Ekiplerin kontrol etmekle yükümlü oldukları en uç nokta senin bina girişindeki ankastre kutusudur.Oraya kadar hat sağlam geliyorsa ondan sonrasında kontrole mecbur değiller. Ama rica edersen hane içinde de ölçüm yaparlar.

tamam denicem bütün dediklerinizi inşallah hallderim

çok teşekkür ederim hepinize bayaa cevap geldi kısa zamanda
BeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendim

system_32
25-08-2008, 01:33   |  #16  
OP Üye
74 mesaj
piRe_
system_32, system32 de virüs olmadığından eminmisin. pc ni iyi bir antivirüsle taratmanda fayda görüyorum. kopmaların diğer bir nedenide pc deki zararlı yazılımlardır. zararlı algılandığında modemin firewall'i devreye girer ve bağlantıyı keser.
Kahkaha yoktur ya virüs falan haftada bir formatlıyom(yada acronis recovery). yani tertemiz bilgisayar.(((Kaspersky 2009 sağolsun tavsiyemdir herkese)))

Son Düzenleme: system_32 ~ 25 Ağustos 2008 01:34
piRe_
25-08-2008, 01:36   |  #17  
Yıllanmış Üye
1,183 mesaj
system_32
Kahkaha yoktur ya virüs falan haftada bir formatlıyom(yada acronis recovery). yani tertemiz bilgisayar.
bu yinede teorimi çürütmez.Gülümseme
acronis vb.ile recovery yapıyorsanız yinede aklınızda olsun.

Son Düzenleme: piRe_ ~ 25 Ağustos 2008 01:37
system_32
25-08-2008, 01:38   |  #18  
OP Üye
74 mesaj
piRe_
bu yinede teorimi çürütmez.Gülümseme yinede aklınızda olsun.
tmm teşekkürler oda başıma gelmişti bağlantıyı çok yavaşlatıyor,kesiyor bazı virüsler sürekli interneti kullanalar, ram i kullananlar falan...

Son Düzenleme: system_32 ~ 25 Ağustos 2008 01:39
Elçin bahar
25-08-2008, 01:52   |  #19  
Yıllanmış Üye
260 mesaj

arkadaşlar bence problem adsl hatlarında değil bence modemde tek portlu bir modem kullanıyosun ve iki pc ye internet veriyosun bence modem çok ısınıyo ve bağlantı kesiyo bence &100 modemde sıkıntı var. 1 günlüğüne bir yerden modem bul ve o şekilde dene tekrar sorun olursa dilekçe yaz ama modemden derim ben modemi değiştir..kolay gelsin

system_32
25-08-2008, 02:01   |  #20  
OP Üye
74 mesaj
Elçin bahar
arkadaşlar bence problem adsl hatlarında değil bence modemde tek portlu bir modem kullanıyosun ve iki pc ye internet veriyosun bence modem çok ısınıyo ve bağlantı kesiyo bence &100 modemde sıkıntı var. 1 günlüğüne bir yerden modem bul ve o şekilde dene tekrar sorun olursa dilekçe yaz ama modemden derim ben modemi değiştir..kolay
teşekkürler.  modemi 2 bilgisayara bağlayalı daha 1 hafta oldu. yani daha öncedende aynı sorun vardı. Normalde Ethernetle bağlanıyorum. şu anda bağlantı kesilince ikisinde birden kesiliyor. tek olarakta aynı sorun var. ama  modemden de olabilir starcom pek iyi bir marka değil heralde internette de fazla bilgi bulamıyorum modemle ilgili

Son Düzenleme: system_32 ~ 25 Ağustos 2008 02:01
Elçin bahar
25-08-2008, 20:56   |  #21  
Yıllanmış Üye
260 mesaj

modemine güvenme bu kadar bence ; daha bu gün sabah bir tane kablosuz datron modem aldım ve internetim 15- 40 dakika bağlı kalıyo ve kesiliyor modemde sııkıntı var yani diğer kablolu modemimde hiç sıkıntı olmuyor ama bu yeni modem sıkıntı yaratıyor.Modemi iade etneyi düşünüyorum laptop elimde ewin içinde kabloyla dolaşamam çünkü sende değiştir sakın DATRON alma ama Kahkaha

tepenin gözleri
20-09-2010, 21:48   |  #22  
Taze Üye
3 mesaj

merhaba arkdaşlar bu arkadasımızın sıkıntısı bende cektımmm ve telekomcu olduqum halde:Dsorunu en sonunda buldum sorun ttnet te deıl sorun turktelekomda ana sebekeden ewe gelen telefon kablosuu eskımıs ve ozellıqını kaybetmıstır bu kablonun deısmesı ıcın turktelekoma maıl atman gerekıooo sıkayetı butun ıc kabloları sıfırdan deısıp modemde arıza olmadıqını tespıt edıp ttnet den de bu arızanın bızden kaynaklamaıqını ve onların benım modemımde ıp gorduklerı solersen santralden bınaya gelen kabloyu deıstırmek ıcın mutlaka geleceklerdırr sureklı rahatsız edıceksın ama onlarıı ama maıl atman sarttt telefonda ılgılenmıolarrr teşekkürler....