internet bağlantı sorunu

lifeless26
10-10-2009, 05:54   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj

arkadaşlar merhaba

benim sorunum   şu evde iki pc var      ve ikiside ağ üzerinden  internete bağlanıyor.

fakat diğer pc de inernet tıkır tıkır çalışırken  benim kullandığım  makina  sürekli kopuyor.

sayfa    yükleme   hatası diyor sonra modeme reset     atılmış  gibi   kendisini  yeniliyor..

4 lü port üzerinden  2 ayrı çıkışla nete   bağlanıyoruz.   dediğim gibi   diğer pc de bir sorun  yok.

yeni format   attım.  virüs taraması yaptım    dahili   ethernetin   sürümünü  güncelledim  işin içinden çıkamadım..

lütfen  anlayan biri varsa  bana  bilgi veya ipucu verebilirlermi ?

çok teşekkür ediyorum   iyi günler  o/

OnlyMann
10-10-2009, 09:44   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

öncelikle makinanızı güncel bir zararlı yazılımıyla Full taramadan geçiriniz. ayrıca ie ayarlarını düzenlemeniz gerekir.
Bunun için resimde gösterildiği gibi işlemleri yaparsanız sorununuz çözülecektir.

Son Düzenleme: OnlyMann ~ 10 Ekim 2009 09:49
G00GLE
10-10-2009, 10:58   |  #3  
G00GLE avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
747 mesaj
Alıntı: OnlyMann  
öncelikle makinanızı güncel bir zararlı yazılımıyla Full taramadan geçiriniz. ayrıca ie ayarlarını düzenlemeniz gerekir.
Bunun için resimde gösterildiği gibi işlemleri yaparsanız sorununuz çözülecektir.

Eğer bu resmi kendi makinenizde oluşturduysanız resme göre sizin de makinenizde zararlı var. ve anasayfa ayarının yanı sıra büyük ihtimalle kayıt defteri ve görev yönetici de devre dışı bırakılmış.

Son Düzenleme: G00GLE ~ 10 Ekim 2009 11:02
OnlyMann
10-10-2009, 11:13   |  #4  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

evet dün oldu biliyorum.

lifeless26
10-10-2009, 14:39   |  #5  
OP Taze Üye
15 mesaj

hocam hiç bişi anlamadım  resimdeki gibimi yapacaz resimdeki  gibiyse zararlımı var   ne demek istediniz anlayamadım ?

tekrar   yardımcı olurmusunuz ?

OnlyMann
10-10-2009, 16:06   |  #6  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj
Alıntı: OnlyMann  
resimde gösterildiği gibi kırmızı içinde olan değerleri değiştiriniz. bu daha önce makinanızda tutulan sayfalara ait bilgilerin temizlenmesini sağlayacaktır.

lifeless26
11-10-2009, 00:20   |  #7  
OP Taze Üye
15 mesaj

ben gene format     attım  ama bişi değişmedi     delirmek üzereyim   bazen öyle bir tutuyorki  5 dk    da bir modem resetlemiş gibi oluyor sürekli     iex veya firefox belirtilen sayfayı açamadı   gibi  hatalar  alıyorum  1  dk sürüyor   net geri geliyor :(

çıldırcam   kasayı alıp kırasım geliyor     bir arkadaş  seninle ilgisi yok  alt yapı yetersizliği  diyor ama içerde başka bir  pc daha var o tıkır  tıkır bağlanıyor :(

off  off  delircem  yaa :(

lifeless26
11-10-2009, 00:22   |  #8  
OP Taze Üye
15 mesaj

birde  sizin  gösterdiğiniz  resim iex  ben  mozilla kullandığımdada  google chrome kullandığımdada   aynı sorunu yaşıyorum kabus gibi bişi   ?

başına gelmeyen anlayamaz    c ye format   attım d yi de  biçimlendirdim  hiç bişi kurmadım  lanet  ettirdi...

asus  marka     çoklayıcı  kullanıyorum      4  port  lu  demiştim acaba ondan mı kaynaklanıyor :(

OnlyMann
11-10-2009, 00:28   |  #9  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

makineyi direkt modeme bağlayıp deneyiniz. çoklayıcı sorunlu olabilir (switch-hub). benzer sorunu switch değiştrerek çözmüştük komşumuzda ki benzer 2 makina da normal 3. makina bağlanamıyordu değiştikten sonra sorun kalamadı. ama ciddi olarak switch adi bir şeydi. sizin sorununuzda benzer olabilir ki formatlama sonrasında bile sorun devam ettiğine göre başka söylenecek bir şey yok gibi sanki.

lifeless26
11-10-2009, 00:35   |  #10  
OP Taze Üye
15 mesaj

ilgilenen  arkadaşlara  çok teşşekkür ediyorum   son çare bir  çoklayıcı değiştireceğim  çok ucuz  bir modeldi  zaten bu  herhalde   cinslik  yapıyor

kolay gelsin arkadaşlar

eğlenceyi ızdıraba  dönüştüren    teknoloji     hayatı güzelleştiren  teknoloji     varlığıyla  yokluğuyla zarar  gene teknoloji  :)

katlancaz artık ne yapalım     inşallah   çoklayıcı değişince düzelir sonucu  yazarım  :w