İnternet bağlantısında problemler

ArifYvz
29-12-2013, 14:07   |  #1  
ArifYvz avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Öncelikle merhaba arkadaşlar

Ben bu sorunu epeyidir yaşıyorum ve artık gına geldi bilgisayarımında bu gidişi kaldırmayacağından eminim. Çünkü bilgisayarı her internet kesintisinde yeniden başlatmam gerekiyor.

Sıkıntılar çok fazla  bu yüzden resimler ile anlatmaya çalışacagım böylece daha kolay  derdimi anlatmış olurum. Umarım bir çare bulabiliriz zira buradan başka çözümüm kalmadı.

Ama önce düzeltmek adına yaptıklarımdan bahsedeyim ki  nasıl bir sorunla karşı karşıya oldugumu çözün

Bilgisayarı formatladım (Sorun daha öncedende vardı bir müddet düzeldi sonra tekrar başladı ve bilgisayarcıya formatlattım kendim yapmadım)

Eternet, Kablosuz ve bios ayarlarını güncellemem söylendi. Bende bunları denedim başardım mı emin değilim.

Static ıp olan bilgisayarı kiralanmış olan ıp ile sabitlemeye çalıştım (yapamadım tabi sonradan otomatik ayarlara çevirdim)

Ve  benim görüşüm bilgisaya ya Çok fazla dns adresi alıyor modemden yada alamıyor.

2. sıkıntı  olarak benim modemime gelen 8 mblik bağlantı varken benim(modem arayüzünden baktım) bilgisayardaki indirme hızımın ve bağlantı hızımın düşük olması. Zaten internet devamlı gitgel yapsa hiç birşeye baktırmasa da bunun sebebini bilmiyorum (ADKK YOK sanırım  adkk da modeme gelen hızın düştügünü düşünüyorum)

Şimdi Resimlerle anlatmaya çalışacagım 

NOT: Bilgisayar bilgileri en alttadır.

1.Acayiplik Bu Resimde Soket Sıkıca takılı oldugu halde  takılı olmadığını söylüyor. Modemede kesinlikle takılı bilgisayar bunu görüyor ve ışıgı yanıyor fakat bağdaştırıcıda takılı olmadıgı gözüküyor. 

2.Acayiplik ise kablosuzda  Bu resimde ise sağ altta yerel ağ bağlantısı oldugu logosunu görüyoruz ama kablosuz bağlı.Açtıgımda Iyaka benim agıma bağlı gözüküyor İşin garibi ise paylaşım merkezinde bağlı degilsiniz yazıyor...  

3.İse dahada acayip  İnternet bağlantısı kablosuzdan var gözüküyor. Bağlı ve bağdaştırıcı etkin Fakat herhangi bir siteye bir oyuna girdiğimde açılmıyor. Sadece skype ile görüşme yapabiliyorum acayipligin daniskası sebebini anlasam bi en azından meraktan kurtulacağım.

Buda hataların bir dökümü en sık aldığım hatalardır. Ayrıntıları resmin üzerine yazdım umarım anlaşılır.

Son olarakta Aygıt yöneticisini paylaşıyorum.

Bilgisayar Hp Pavilion Dv6 3150-St Laptop  

Özellikleri için tıkla

Son Düzenleme: ArifYvz ~ 29 Aralık 2013 17:36