İnternet bağlantısını programlarım neden görmüyor?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
baris_sonmez
15-12-2005, 21:38   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Zyxel prestige 660 series ADSL modem kullanıyorum.İnternet bağlantımı sadece internet explorer programı bağlantımı görüyor.İnternette gezebiliyor ve download yapabiliyorum.İşletim Sistemi Olarak Windows XP Pro Xith SP2 Kullamıyorum.Fakat Güncelleme yapmak isteyen Avans Anti Virüs 4.6 Pro programım virüs veri tabanını güncelleyemiyor.Her güncelleme işlemi sonucunda hata veriyor.ve güncelleme tamamlanmıyor.Avans anti virüs programı 25 numaralı portu kullanıyor buna göre avansta ve modemimin port ve ip ayarlarını nasıl düzeltebilirim.Aynı sorunu messenger 7.5 (messenger oturumu açamıyorum),Winamp 5.12 (Online servisleri kullanamıyorum),Music much Juke box 10.0 programı ise internet bağlantısı olduğu halde online servislerini malesef internet bağlantısı olmadığını söyleyerek hiçbir online servisini açmıyor.media player 9.0 ve isletim sistemiyle beraber gelen online oyun servislerimin hiçbiri bağlantımı görüp çalışmıyor.İnternet bağlantım var fakat online servisleri kullanan programlarımın hepsi internet erişimimin olmadığını iddia ediyor.Asus anakartım var aynı sorun asus update programında ve Msi live monitör yani internetten sürücü güncelleyen programlarımdada var oyunları hiç denemedim tahminimce online oyunlardada aynı sorunu yaşayacağımı tahmin ediyorum.Problemlerim bundan ibaret yardımcı oursanız sevinirim.Modemimi  ve programlarımı internete uyumlu hale nasıl getirebilirim?Bu konuda bana yardımcı olacak arkadaşların mesajlarını bekliyorum.Üzgün
Not:İnternete bağlanalı 1 hafta oldu.[:I]
Acele yardım[V]
acele yardım

darkstar
15-12-2005, 23:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

messengeri ac araclar-secenekler-baglanti dan baglantini test edip sorunun nerden kaynaklandigini yazarsan daha kolay yardim ederiz....

baris_sonmez
22-12-2005, 17:54   |  #3  
OP Taze Üye
5 mesaj

dediğini yaptım bağlantı durumunda net messenger servisleri ile bağlantımın olmadığı yazıyor.bağlantı sınamasında ise anahtar bağlantı noktasının yanında üçgen içerisinde ünlem yani hata mesajı var sayın darkstar yardım talebim devam ediyor
acil yardım P L E A S E

darkstar
22-12-2005, 18:13   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

egerki digerlerinde bi sorun yoksa o zaman ya internetin yogun olarak kullaniliyor yada o baglanti noktasini kullanmaya yetkiniz yok(modemden bu portlar kapali)... sen interneti tek kullandigina gore ilk secenegin olma ihtimali yok.
senin modemden gerekli ayarlari kontrol etmen gerekiyo bunun icin modemden ip filter seceneginde ya sadece 80 nolu porta izin var digerleri kapalidir ya firewall bunlari engelliyodur yada bu protokollerden biri blocked yapilmistir yani engellenmistir. bunlari kontrol et eger bunlardan pek fazla anlamiyosan o zaman modemi fabrika ayarlarina ceviren bi tane reset dugmesi olmali 5 saniye falan basili tutunca kullanici adin parolanda dahil sonradan girilmis hersey gider ve yeniden yapilandirirsan sorunun cozulebilir...

eray_02
14-01-2006, 00:40   |  #5  
Taze Üye
5 mesaj

selem ustalar benimde pc de son 2 gündür bir dorun var internet sitelerine giremiyom mesala bir siteye arasıra gire biliyom mesla bir siteyede hemn girebiliyom bazende degişiyor giremedigim siteye hemen giriyom bu defada digerine hemen giremiyom bu bütün sitelerdede gecerli adsl gelen paket az geliyor giden paket cok gidiyor bu sorunu anlayamadım birde pc de saat kendiliginden değişiyor geriye kalıyor pc mi yeni aldım yani yeni dizdim pili bitmiş olmaz zannetmiyom bu iki sorunuma ustalar cevap verirse cok sevinirim