arkadaşlar internet kafeye windows 2000 kurulsa tüm makinelere xp yerine nasl olr artısı eksisi ne olr yoksa xp mi?
512 ram ddr2
2.7 amd tek çekirdek işlemci
ati hd serisi de bi ekran kartı yada driverini bulabildiim normal 512mb 128bit ddr2 yada ddr3 ekran kartı 250-500gb arası da hdd. yorumlarınızı önerilerinizi bekliyıorum arkadaşlar. saolun..
ınternet cafe ile ilgili(açacak bşka yer bulamadm)
pardon arkadaşlar ram 1gb ddr2 1066 ya da 800 512mb deil.
Cafe açmak o kadar kolay olsaydı :)
Onur'un dediği gibi lisanslı Windows gerekir. Kurumsal işyerlerini denetleme amaçlı geliyorlar. Lisansını almadığın bilgisayar başına para ödetirlerse kendine gelemezsin :)
Windows XP Lisans 80 TL'ydi bi ara. Home Edition sürümü.
o zaman internet cafe işletenler milyoner mi? O kadar oyun o kadar program? Eğer lisansı ile iş yapılacaksa ve bu bir oyun değilde internet cafe olacaksa linux iyidir.
eee Türkiyem'de hava parası vermeden iş kurmak olur mu?
Burada da hava parası yazılım şirketlerine gidiyor.
Ayrıca windows korsan diye ceza keserler diğer yazılım ve oyunlara bakmazlar.
BSA da böyle bir kurum işte.
Hmm ,
BSA'nın sadece windows yazılımlarını değil bünyesindeki firma ve haklarını koruduğunu ayrıca bünyesinde olmayan firmalarında korsan kullanımlarınıda ilgili firmaya bilgilendirdiklerini biliyor idim. Ama sen öyle diyorsan bilemedim şimdi nasıl oluyor :)
İnternet cafelerin kullandığı başlıca programlar belli zaten. İçlerinde ceza kesilecek bi program gelmiyor aklıma. Sadece client programları riskli tabii lisansın varsa sorun olmaz.
atilla deep freeze bile yeterli sağlam bir ceza için
Evet Deep Freeze var. Diğer programları kastettim aslında ağırlık chat programları ve oyun zaten.
sadece internet kullanımı için ubuntu kur xp teması kur panele firefox, chrome, opera koy tamamdır... kullanıcılar ubuntu kullandığını fark etmez(!)...Ubuntu olduğunu fark etseler ne olacak ki, Linux kötü birşey mi? Tam aksine XP temasına da gerek yok; insanlar daha güvenli olduğu için gelip işlerini Linux ile yaparlar...Ayrıca bu sisteme Xubuntu 10.10 kurmanızı öneririm; görünümü de çok şık...
Biraz araştırırsanız Linux için çok güzel oyunlarda bulabilirsiniz...