İnternet Download Manager, Mozillada Çalışmıyor?

radyoaktif
25-05-2010, 19:59   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
237 mesaj

Arkadaşlar iyi günler. Sorunum konu başlığındanda anlaşılacağı üzere IDM, firefox tarayıcısında hiç bir şekilde çalışmayıp hiç bir dosya, döküman indirmiyor. Ama internet explorer 8'de takır takır çalışıyor. IDM'yi 2 yıla yakın bir süredir kullanırım hiç mozillada böyle bir sorun verdiğini görmemiştim. Sorun son 3,4 gündür baş gösterdi. IDM son sürüm 5.19'u ve mozillanında son sürümünü (3.6.3) kullanıyorum. Hem mozillayı hemde IDM'yi kaldırıp birdaha kurdum sorun aynı. İkisinin herhangi bir ayarıylada oynamadım.

Gördüğünüz üzere, mozilla firefox seçili. Ben genede mozillanın yolunu burdan tekrar belirleyip seçtim ama sonuç gene aynı

Firefox'da facebook'dan rasgele bir videoyu IDM indirmiyor yada döküman, müzik vs indirmiyor tamamen devre dışı yani

Sorun nedir arkadaşlar? IDM, mozilla firefox'dan tüm bağlarını koparmış durumda. Tekrar ikisi arasındaki  bu bağları nasıl birleştiririm?

Ama IE'de video olsun müzik, döküman vs olsun herşeyi indirebiliyorum

Son Düzenleme: radyoaktif ~ 28 Mayıs 2010 11:50
Onuralp Yılmaz
25-05-2010, 20:30   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
922 mesaj

mozilla firefox kullanırken bende bir sorun yoktu. sen de neden var acaba?

radyoaktif
25-05-2010, 21:02   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
237 mesaj

Bendede şimdiye kadar yoktu dostum ama nedense bir anda ortaya çıkı verdi işte. Eminimki çözümü basit 1,2 ayardır. Ama o ayarları bilen bir arkadaş lazım işte.

erdioz
25-05-2010, 21:05   |  #4  
Yıllanmış Üye
851 mesaj

bendede var aynı sorun.1 ay önce yoktu ama 5.19 sürümüne güncelledikten sonra yapmaya başladı.sende güncellem yaptın mı?

radyoaktif
25-05-2010, 21:53   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
237 mesaj

5.19 sürümünü direk indirip kurdum yani bi nevi güncelleme tabiki. Herhalde bu 5.19 sürümünde bi acayiplik var?

Hayalet 26
25-05-2010, 22:27   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,018 mesaj

1. Resimdeki ayarı yapınca bilgisayarı yeniden başlatmanızı isteyecek.Pc yi yeniden başlatın ve bu kez resimde 2 ile gösterdiğim düzenle butonuna basın.Şimdi alttaki resimdeki sayfa açılacak.Burada web ve dosya türleri için ayar yapıp eklemeler de yapabilirsiniz.Ayarlarınızı yapıp tamam deyip çıkın.

İlk resimde 3 ile gösterdiğim kısımdan yukardaki resimdeki gibi ayarlayıp tamam deyip çıkıyoruz.Bundan sonra İDM Firefox tarayıcınızdan(hatta varsa başka tarayıcılardan) tüm indirmeleri devralıp işlemi gerçekleştirecektir...

mcafee23 ayrılmıştır
25-05-2010, 23:24   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

kaldı kullanacağın tarayıcılar yüklü iken tekrar kur sorunu çözersin

erdioz
25-05-2010, 23:58   |  #8  
Yıllanmış Üye
851 mesaj
Alıntı: Hayalet 26  
 1. Resimdeki ayarı yapınca bilgisayarı yeniden başlatmanızı isteyecek.Pc yi yeniden başlatın ve bu kez resimde 2 ile gösterdiğim düzenle butonuna basın.Şimdi alttaki resimdeki sayfa açılacak.Burada web ve dosya türleri için ayar yapıp eklemeler de yapabilirsiniz.Ayarlarınızı yapıp tamam deyip çıkın.

İlk resimde 3 ile gösterdiğim kısımdan yukardaki resimdeki gibi ayarlayıp tamam deyip çıkıyoruz.Bundan sonra İDM Firefox tarayıcınızdan(hatta varsa başka tarayıcılardan) tüm indirmeleri devralıp işlemi gerçekleştirecektir...

arkadaşım sağol benim sorun çözüldü radyoaktif sende bir dene.

radyoaktif
26-05-2010, 20:37   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
237 mesaj

Arkadaşın çözüm önerisini denedim ama malesef benim sorunum çözülmedi.

çözüm yöntemini aynen uyguladım

ama herhangi bir siteden herhangi bir video açtığım anda, o videoyu izleyemiyorum hata veriyor ve direk IDM ile indirmeye çalışıyor.

İptal dediğimde ise aşşağıdaki pencere çıkıyor. Burda bi kaç tık kaldırmama rağmen bir değişiklik olmadı

IDM'de bu "Gelişmiş tarayıcı ilişkilendirmesini kullan" butonunu bi ara sadece Google Chrome için kullanmıştım. Bu mozillada başıma gelen hatanın aynısı Google Chrome'dede gelmişti ve o sorunu bu yöntemle çözdüm sanırım ama mozillada bu işlemiyor. IDM'yi mozillada 2 yıla yakın bir süredir  ""Gelişmiş tarayıcı ilişkilendirmesini kullan" seçeneğini aktif etmeden kullanıyordum hiç bir sorunda yoktu. Bu sorun başka birşey böyle çözüleceğini sanmıyorum (en azından benim PC'de) Şu anda halen IDM, mozilla ile tamamen uyumsuz.

Son Düzenleme: radyoaktif ~ 26 Mayıs 2010 20:39
Hayalet 26
26-05-2010, 22:16   |  #10  
Yıllanmış Üye
2,018 mesaj

Gelişmiş tarayıcı ilişkilendirmesi aktif olduğunda bu şu anlam gelir.Kurulumda standart ayar olarak İE ve mozilla firefox için aktif olur.Gelişmiş ayarda ise diğer tarayıcıları da dahil eder(opera,chrome,safari vb.)Fakat bu tarayıcılarla İDM nin tam uyumlu olduğu söylenemez.Yakalama çubuğu bu tarayıcılarda çıkmıyor mesela.Bazen indirmeleri devralamıyor v.s. Aslında İDM nin en uyumlu çalıştığı tarayıcı firefox.Ben de hiçbir sorun çıkarmıyor ve aynı 5.19 güncellemesini  bende yaptım.
Radyoaktif arkadaşım sen bir de 2. resimde verdiğim ayarlarda en alttaki kutucuğu işaretleyip dene.(Web oynatıcılardan otomatik olarak indirmeleri yakalama.) Eğer bu da işe yaramazsa sorun xp işletim sisteminde olabilir.Windows 7 de sorun yok çünkü.
Son çare olarak tavsiyem İDM yi revo uninstaller  ile kaldır ve sonrada Ccleaner  ile kayıt defteri temizliği yap. İDM yi tekrar kur ve bu sefer de düzelmezse benim yapabileceğim bişey kalmıyor geriye.İyi şanslar...

radyoaktif
04-06-2010, 12:37   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
237 mesaj

Mozilla ve İDM'yi komple PC'den kaldırdım. PC'ye res attım ve ccleaner ile registry taraması yapıp mozilla ve İDM'nin artık kalan kayıtlarını sildim. PC'ye tekrar res attım. Ve ardından mozillayı kurdum sonra İDM'yi kurdum gerekli işlemleride yaptıktan sonra mozilla İDM'yi tanıdı. Yardım etmeye çalışan herkese canı gönülden teşekkürler. Selametle