İnternet dünyasından müzik keyfi

adilinki
16-11-2013, 21:01   |  #1  
adilinki avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
221 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Müzik üzerine söylenecek çok fazla tanım, açıklama ve ifade ediliş biçimi vardır. Çünkü hayatın kendisi aslında kocaman bir orkestra gibidir. İnsan bu bağlamda müzikten ayrı bir varlık olarak düşünülemez.
Namelerin ezgiye her dönüşünde vücut bulmasıdır müzik. Ve insanın mutlu, kederli ve kırgın halinin yakarışıdır. Onun içindir ki dünya üzerindeki her topluluğun kendine ait bir müzik kültürü vardır. Sözlerin ve davranışların yetmediği yerde de devreye girer ve icra edenin yakarışını, sevincini ötekilere bu yolla aktarmasıdır. Bilimsel olarak müzik sesin anlamlı titreşimlere dönüşmüş halidir. Bir başka tanımda da sesin ve sessizliğin belirli zaman aralıklarındaki ifade ediliş halidir. Bu da sanatsallık taşır

Görüldüğü üzere müzik üzerine söylenecek çok fazla tanım, açıklama ve ifade ediliş biçimi vardır. Çünkü hayatın kendisi aslında kocaman bir orkestra gibidir. İnsan bu bağlamda müzikten ayrı bir varlık olarak düşünülemez. Bu alandan herkes bir şekilde yararlanmaktadır. Tarihsel olarak bakıldığında müziğin olmadığı bir insan hayatı ne yazılı ne de yazılı olmayan tarihte yer almaz. Alet kullanımının gelişmesi ve insanların hayal güçleri işin içerisine girdiğinde ortaya en güzel müzik aletleri çıkmış, bu aletlerin zaman içinde tıpkı insan gibi gelişip başkalaştığı görülmüştür. Örneğin en fazla kullanılan müzik aletlerinden bir olan gitar günümüze kadar defalarca şekil değiştirmiş ve bugünkü seviyesine ulaşmıştır. İnsanoğlunun dinlediği sesleri ilk kez 1857 yılında kayıt etmesiyle müzik, evrensel bir iletişim aracına dönüşmüştür. Bu zamanda ise internet dünyasının hepimizi etkisi altına almasıyla bu dünyanın nimetleri de bir bir ortaya çıkmış ve dilediğin yerde, dilediğin müzik türüne ulaşma imkânı sağlanmıştır. Bu alanda etkili bir isim olan zapkolik.com incelendiğinde genel olarak bu alandaki isteklere en uygun cevabı verecek niteliklere sahiptir. Sevilen sanatçıların en son albümleri, müzik klipleri ve sanatçılarından anında paylaşılan mesajları da buradan rahatlıkla takip edebilmekteyiz. Ayrıca nostaljik müziklerden, dünya klasiklerine ve milyonlarca kişi tarafından beğeni ile dinlenen yabancı müziklerde zapkolik ile anında ulaşabilirsiniz. Zapkolik müzik dinle ile müzik dinlemeyi keyif haline getiren nadir sitelerden biri, 7 den 70'e herkese istediği sanatçının pek çok parçasına buradan ulaşabilir ve müzik dinlemenin keyfine bu site sayesinde varabilir.